Skip to main content

Gabriela Vrânceanu Firea: cotidianul Fin.ro (Financiarul) trece pe online. Lansăm lunarul Fin.ro

 

Cotidianul Fin.ro (fostul Financiarul), editat de grupul Intact, apare din 29 august numai pe online, a declarat, pentru paginademedia.ro, Gabriela Vrânceanu Firea, Director General al publicației.

Publicitate

Sub denumirea Fin.ro magazin, Intact va lansa un lunar de business. Mai multe detalii de la Gabriela Vrânceanu Firea, în continuare.

paginademedia.ro: Se transformă cotidianul Fin.ro în lunar?
Gabriela Vrânceanu Firea: Cotidianul Fin.ro va apărea, din 29 august, exclusiv online. Din 1 septembrie, vom scoate pe piață o publicație nouă de business, lunară, Fin.ro magazin. Pentru început va apărea în 64 de pagini full color (glossy).

 

Care sunt motivele?
Motivele țin de contextul general al pieței, atât cea de publicitate, cât și cea a ziarelor. Majoritatea cititorilor din targetul nostru preferă deja să se informeze din mediul online, iar bugetele de publicitate disponibile în momentul de față pentru zona de print nu mai justifica menținerea cu orice preț pe piață a unui ziar tipărit. Prin urmare, preferăm să ne canalizăm resursele către mediul unde se află publicul nostru.

 

Ce se întâmplă cu oamenii de la FIN.ro? Vor fi modificări legate de SF?
În urma unui proces de restructurare, redacțiile celor 2 publicații (Săptămâna Financiară și Fin.ro) au fost unificate, sub conducerea aceleiași echipe - Gabriela Vrânceanu Firea, director general, Radu Preda, director editorial, Edward Pastia, redactor șef. Noua redacție va furniza conținut pentru ambele publicații tipărite (Săptămâna Financiară, Fin.ro magazin) precum și pentru cele 2 site-uri (fin.ro, sfin.ro).
Săptămâna Financiară își va continua apariția în versiunea print, fără nicio modificare importantă. Vor apărea, probabil, semnături noi, în măsura în care redactorii obișnuiți cu ritmul cotidian vor furniza și materiale în care accentul se pune pe analiză și sinteză.
În ce privește varianta online a cotidianului de business, în prima decadă a lunii septembrie vom lansa noul portal de business fin.ro, complet diferit (și ca design, și ca functionalități) de vechiul site fin.ro.

Autor: Cristiana Constantinescu cristiana_conyahoo.com

Comentarii

 • cat de penibili sunt astia (Financiarul, Money Channel, etc) care, de dimineata pana seara, dau lectii de economie guvernului in timp ce ei sunt in faliment, in timp ce concediaza oameni, in timp ce nu platesc salarii, etc ?
 • azi maine va scoate si o carte, ceva gen "Biografiei unei mari personalitati: Gabriela Vranceanu Firea Pandele Voiculescu"

  realizatoare de emisiuni tv, mama, sotie, directoare, etc
  asta inseamna sa fii de succes :D
 • @ Adrian C : de ce sa fie sterse; este un crud adevar....nu am cumparat niciodata acest ziar; l-am rasfoit de cateva ori pe avion , si in 5 minute il terminam de citit. stiri la comanda, clar. Ms Firea (sau cum o chema-o acum) trebuie sa isi dea seama ca daca stii sa dai din gura pe sticla, nu inseamna ca esti jurnalist sau ca ai cunostinte economice cel putin la nivel basic.

  poate in 5 ani dispar si antenele....unde esti, tu, RTL?
 • aaa, cate 'j de mii de euroi zicea Cocoana asta ca are pe luna? Drept e ca tre' sa-l tzepuiasca si pe Felix cineva :))))))))))))))))))
 • Deci presedintele a avut dreptate.Printre comentatorii si mai ales atacatorii guvernului se afla si Firea,care critica activitatea guvernului dar nu poate face profitabil nici macar un saptaminal.Ea spune ca are studii superioare economice,pe care le-a facut la Intact trust Academy.
 • financiarul a fost o gluma proasta de la inceput. ei credeau ca daca ii pun un nume similar ZF-ului, cu asta o sa rezolve treaba. oricum, financiarul nu a fost niciodata un ziar pentru mediul de business, a fost un ziar pentru felix.
 • Coana Firea ar tb ca macar acum sa nu mai latre neincetat despre restructurarile din sectorul bugetar si sa-i planga pe frecangiii de menta de la stat ... ei, la Intact, nu sunt in stare sa gestioneze o revista cu cateva zeci de angajati ... dar dau sfaturi de eficienta economica prin studiourile lui Felix ... jalnic!!!!
 • De fapt coana Firea vrea sa zica asa: n-am fost in stare sa mentinem pe piata un ziar slab, nu am cunoscut piata pentru ca santem habarnisti deci facem un nou produs cu care sigur vom da chix. Mare directoare, o femeie de succes. Dar nu in afaceri :)
 • Abia astept sa citesc aceasta noua publicatie. Cei de la Fin si Sfin sunt adevarati profesionisti in domeniul economic. Premium quality!
 • Misto. Foarte invovativa ideea, mai ales ca se aplica deja cu oarecare succes la capital si evz, care au facut o platforma comuna de content economic.

Trimite un comentariu