Skip to main content

TRIPLU ROL: Mistrețu' se împarte între Cârcotași, Neatza cu Răzvan și Dani și Vrei să fii milionar

 

Când Virgil Ianțu a declarat pentru Paginademedia.ro că lucrează cu Mistrețu', lumea s-a întrebat: pleacă de la Cronica Cârcotașilor? Nici vorbă.

Publicitate

Puțini știu că Mistrețu' (Octavian Păscuț),  regizor de profesie, a creat şi lucrat pentru o mulțime de emisiuni pentru posturile de televiziune de la noi, după cum povestește într-un interviu acordat Paginademedia.ro: Cronica cârcotașilor (Prima TV), Neața cu Răzvan și Dani (Antena 1), Noră pentru mama (Kanal D), Rătăciți în Panama (Kanal D). Cu Pro TV nu a lucrat.

Pentru că este perfecționist - și deci coleric - s-a ales, acum mai bine de 10 ani, cu porecla “Mistrețul neprietenos“, dată de Șerban Huidu. Fiindcă interviul recent cu Virgil Ianțu ne-a pus pe gânduri atunci când acesta a pomenit că reia colaborarea cu Mistrețu’ de la Cârcotași, l-am luat la întrebări pe Tavi Păscuț.

Citeşte în continuare despre emisiunile la care mai colaborează, ce părere au Cârcotașii despre acest lucru, care sunt noutățile cu care vine Cronicuța în septembrie și, desigur, despre porecla sa celebră.

Din interviu:

Despre prezent: "Pe lângă colaborarea cu firma producătoare a show-ului Vrei să fii milionar?Zucchero Media, mai lucrez la Neatza cu Răzvan și Dani. Mi-a plăcut tot timpul să colaborez cu ei. În momentul de față există doar aceste două colaborări. Separat, mai am o rubrică de Trafic, în maniera Agentului Tuzgureanu, la Kiss FM."

 

Despre trecut: "Am mai lucrat cu Kanal D în trecut, am făcut primul sezon de la Noră pentru mama și apoi, din cauza unor neînțelegeri, nu am mai continuat, am făcut finala de la Rătăciți în Panama și au mai fost mici colaborări, pentru diferite tronsoane din emisiuni, de la mai multe posturi. (...) Singurul post cu care nu am lucrat până acum e Pro TV."

 

Despre Șerban Huidu: "Șerban vorbește toată ziua, din ce în ce mai mult, din ce în ce mai bine și, așa cum îl aud eu la telefon, face pași mari spre revenirea completă."

 

Despre porecla Mistrețu': "Sunt un perfecționist și devin destul de agresiv în momentul când lucrurile nu merg așa cum ar trebui, perfect. Și la vremea respectivă, acum vreo 10 ani, circulau niște bancuri, cu mistrețul neprietenos sau porcușorul isteric și mie îmi aleseseră numele de mistrețul neprietenos!"

INTERVIUL, PE LARG:

Cristiana Constantinescu: Din interviul realizat recent cu Virgil Ianțu și după cum am citit pe site-ul tău personal, am înțeles că, pe lângă Cronica Cârcotașilor, mai ai și alte colaborări, cu emisiuni de la alte televiziuni. Ce mai faci, pe lângă Cronică?
Octavian Păscuț: Da, prin intermediul firmei mele, Harcea Parcea Entertainment, am colaborări ca și consultanță de programe de televiziune cu mai multe firme sau chiar cu emisiuni. În momentul de față, pe lângă colaborarea cu firma producătoare a show-ului Vrei să fii milionar?, Zucchero Media, mai lucrez la Neatza cu Răzvan și Dani. Mi-a plăcut tot timpul să colaborez cu ei. În momentul de față există doar aceste două colaborări. Sper să mai fie și pe viitor, dar deocamdată nu se întâmplă foarte multe pe partea de media. Separat, mai am o rubrică de Trafic, în maniera Agentului Tuzgureanu, la Kiss FM.

 

Ai lucrat și pentru Vrei să fii miliardar?, pe când era difuzată de Prima?
Da, practic am “nășit” Vrei să fii miliardar?, prima emisiune, am făcut-o de la cap la coadă, în cei aproape 4 ani, am luat-o de la zero și am dus-o până la final, când Prima TV a hotărât să o oprească, nu știu din ce motive. Am mai lucrat cu Kanal D în trecut, am făcut primul sezon de la Noră pentru mama și apoi, din cauza unor neînțelegeri, nu am mai continuat, am făcut finala de la Rătăciți în Panama și au mai fost mici colaborări, pentru diferite tronsoane din emisiuni, de la mai multe posturi.

Singurul post cu care nu am lucrat până acum e Pro TV. Era să fie o colaborare în urmă cu câțiva ani, dar Domnul Boncea mi-a solicitat exclusivitate și chiar nu pot asta. Mai ales că sunt chestii complet diferite; ca și colaborator la emisiuni sunt consultant, îmi exercit meseria mea - de regizor - și sunt niște contracte de consultanță între firme, iar dincolo, la Cronica Cârcotașilor, sunt actor (asta lăsând la o parte faptul că ne băgăm fiecare nasul în regia emisiunii.) Iar de Cronica Cârcotașilor mă leagă o legătură sentimentală mult mai strânsă decât de alte propuneri.

 

Dar Cârcotașii nu se supără că tu colaborezi și cu alte emisiuni, de la televiziuni concurente?
Una peste alta, până la final, sunt televiziuni concurente, dar relațiile sunt între două firme, pur și simplu. Și Șerban a produs campania de promovare de la RDS - Digi prin firma lui, deci nu e o chestie dramatică. Cu toate că publicul vede ca și cum aș face concurență. Nu e neapărat o concurență. Concurență ar fi dacă am fi pe același tronson orar, dar nici atunci, pentru că nu pot fi amestecate chestiile astea. Pe Șerban (Huidu, n.r.) îl anunț de fiecare dată când am o colaborare sau discuții cu alte firme și cu alte televiziuni, dar e o relație liberă între noi din punctul ăsta de vedere.

 E destul de greu să le împaci pe toate, dar mă descurc

Ce faci, exact, ca regizor artistic?
La Vrei să fii milionar? în primul rând supraveghez tot ceea ce ține de angrenajul emisiunii – lumini, camere, desfășurarea în sine pur artistică și tehnică a emsiunii. Nu însă și redacțional, din punct de vedere al concurenților sau succesiunea întrebărilor, partea de întrebări – acestea nu-mi aparțin. Mai fac și regia de montaj la emisiunea asta.

 

Cârcotașii, Neatza cu Răzvan și Dani… Mi se pare destul de greu să le faci pe toate, cum reușești să le împaci cu o emisiune de anvergura celei precum Vrei să fii milionar?
Da, Neatza cu Răzvan și Dani va începe, se pare, pe 5 septembrie, dar filmările la celelalte programe se desfășoară după ce termin emisiunea de dimineață. E puțin cam greu, dar îmi asum riscul ăsta, pentru că Vrei să fii miliardar? este cel mai important format în sufletul meu, după Cronica Cârcotașilor și mi-am dorit mult de tot să mai apuc să mai fac, măcar încă o dată, formatul acesta și uite că, după multă așteptare, Virgil mi-a împlinit visul. E destul de greu să le împaci pe toate, dar având în vedere că sunt înregistrate, mă descurc.

 

Care dintre emisiuni e cea mai importantă pentru tine? Dacă ai fi nevoit, prin absurd, să alegi una, care ar fi aceasta?
De departe, Cronica Cârcotașilor. De fiecare dată, celelalte proiecte pe care le-am avut au venit în completarea spațiului liber pe care îl am după ce se termină Cronica Cârcotașilor.

 

Și, de câteva săptămâni, mai ai de scris și pentru site-ul tău, www.mistretzu.ro.
Da, site-ul se adaugă ca o identitate în plus față de ceea ce fac pe Facebook, pentru că în sezonul trecut de la Cronica Cârcotașilor nu am apucat să strâng relația noastră – a echipei – cu publicul și am postat pe pagina mea de Facebook destule fotografii de la filmări, filmulețe, în așa fel încât publicul să vadă partea din spate a emisiunii, care e fascinantă. Am avut un feedback destul de plăcut și m-am gândit să îmi transform inițiativa într-un site. Unde totul să fie puțin mai organizat decât ceea ce postăm pe Facebook, dar păstrăm legătura, ca și forum, ca să zic așa, pe Facebook.

Acum dezvoltăm și noul site de la Cronica Cârcotașilor (www.cronicacarcotasilor.ro, n.r.), pe care o să-l lansăm în luna septembrie, și care ne dorim să fie mult mai interactiv, mai bine pus în valoare din punct de vedere al interactivității cu publicul și cu mult mai multe informații. Pentru că e nevoie, lumea solicită informații despre Cronică și despre membrii ei.

Șerban Huidu se simte tot mai bine (...) face pași mari spre revenirea completă

Când începe sezonul nou din Cronică?
În principiu, s-a discutat și se pare că va fi pe 14 sau 21 septembrie, deci undeva la jumătatea lui septembrie. Practic, ne pregătim pentru emisiune.

 

Ce noutăți ne pregătiți în acest sezon?
Va fi o campanie de lansare, cu o idee nouă, așa cum a fost cea cu Clanul Cârcotașilor. Acum va fi ceva nou, dar e surpriză, încă nu am apucat să filmăm noua campanie de promovare.

 

Ce face Șerban, cum se simte?
Șerban vorbește toată ziua, din ce în ce mai mult, din ce în ce mai bine și, așa cum îl aud eu la telefon, face pași mari spre revenirea completă.

 

Așadar îl vom vedea, în continuare, la Cronică...
O să-l vedem în continuare, să sperăm din ce în ce mai mult, chiar 100% la pupitrul emisiunii, din toamnă. Asta e speranța noastră, a tuturor. Decizia o vom lua după ce ne strângem cu toții, încă suntem în vacanță.

 

Deci putem să stăm liniștiți, Mistrețul nu pleacă de la Cronică la Vrei să fii milionar?
Nu, nu, în niciun caz. Nu am cum. Sunt două chestii diferite și nu am cum să le amestec. Așa cum mă leagă o prietenie veche de Șerban și de Mișu, de mulți ani, la fel sunt prieten și cu Virgil. Pe deasupra, îi cunosc bine pe cei de la Zucchero media, care produc emisiunea Vrei să fii milionar?, am mai colaborat pe niște proiecte mai demult și nu am putut să refuz revenirea emisiunii. Sunt două chestii diferite. Dacă o să apar vreodată la o emisiune specială – asta e partea a doua. Dar am destul timp ca să fac și Vrei să fii milionar?.

Porcii de casă sunt umflați. Mistreții sălbatici sunt destul de sportivi!

Presupun că nu te deranjează porecla Mistrețu’, din moment ce ți-ai intitulat așa și site-ul personal…
Nu, nu mă deranjează.

 

Însă am văzut că ai pierdut din greutate, te mai identifici cu porecla asta? Mai e de actualitate?
Da, că sunt și mistreți mai zvelți! Am văzut eu că nu toți sunt umflați. Porcii de casă sunt umflați. Mistreții sălbatici sunt destul de sportivi!

 

De unde a apărut porecla?
E a lui Șerban. El e autorul. Eu, la Cârcotași, am fost mai întâi regizor, și apoi actor. Ca să fac o paranteză, la Prima TV, până pe la Megastar, am făcut cam toate emisiunile ca regizor artistic. Și sunt un tip destul de coleric atunci când lucrez - urlu, țip, mai arunc un telefon, mai arunc o stație, o șapcă… De fapt eram așa, pentru că, în ultimii ani, colegii cu care m-am mai reîntâlnit mi-au spus că m-am schimbat. Nu mă recunoșteau, nu mai țipam, nu mai urlam și nu mai făceam scandal la fiecare greșeală.

Sunt un perfecționist și devin destul de agresiv în momentul când lucrurile nu merg așa cum ar trebui, perfect. Și la vremea respectivă, acum vreo 10 ani, circulau niște bancuri, cu mistrețul neprietenos sau porcușorul isteric și mie îmi aleseseră numele de mistrețul neprietenos! Șerban a zis atunci: “mă, frate, ăsta e mistrețul neprietenos, nu-i convine nimic, nu suportă nimic, tot timpul urlă ca zăpăcitul!”.

Autor: Cristiana Constantinescu cristiana_conyahoo.com

Comentarii

Trimite un comentariu