Skip to main content

SCHIMBARE DE TOP: Kiss FM, cel mai ascultat post de radio şi în Bucureşti

 

Ce au ascultat românii în această vară? Ultimele date de audienţă arată că postul de radio Kiss FM a fost pe primul loc în Bucureşti şi la nivel urban.

Publicitate

La ultimele valuri de audienţă, Capitala era a Radio ZU, postul grupului Intact fiind pe prima poziţie până în această vară.

Datele, în continuare:

Ce ascultă bucureştenii vara

  • Kiss FM a avut, în perioada 2 mai – 14 august, o medie de 230.000 de ascultători în Bucureşti. Este urmat de Radio ZU, cu 222.000 de ascultători.
  • Top 3 este completat de Magic FM, ascultat de 161.000 de bucureşteni.
  • Guerrilla a avut pe vară aproape 50.000 de ascultători în Capitală.

Audienţa posturilor de radio în BUCUREŞTI, în perioada 2 mai – 14 august

1 Kiss FM 230.200
2 Radio ZU 222.300
3 Magic FM 161.600
4 Europa FM 121.100
5 ProFM 119.700
6 Romantic FM 114.700
7 Radio 21 101.300
8 Vibe FM 69.100
9 Rock FM 56.700
10 Guerrilla 49.700
11 Nat_ional FM 42.300
12 Realitatea FM 34.200
13 Gold FM 32.00
14 Music FM 15.400
15 Dance FM 12.400
16 City FM 9.900

Sursa: Studiul Naţional de Audienţă Radio
Metoda: prin telefon fix şi mobil

Kiss FM şi Europa FM, în top la oraşe

  • La nivel urban, cel mai ascultat post este Kiss FM, cu 1,9 milioane de ascultători.
  • Europa FM este pe locul doi, cu aproape 1,1 milioane, urmată, la mică distanţă, de Radio ZU.

Audienţa posturilor de radio la NIVEL URBAN, în perioada 2 mai – 14 august

1 Kiss FM 1.926.300
2 Europa FM 1.089.00
3 Radio ZU 1.073.100
4 ProFM 886.000
5 Magic FM 523.800
6 Radio 21 424.100
7 Nat_ional FM 179.600
8 Rock FM 147.500

Sursa: Studiul Naţional de Audienţă Radio
Metoda: prin telefon fix şi mobil
Eşantion: 6.331 persoane

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nelu nelu
    nu inteleg de ce tine pro fm atatea frecvente dublate .....
  • salamandra salamandra
    Petrisor, nu inteleg de unde interesul tau pentru Guerrilla. Il asculti tu? Ti se pare un radio special? Ei, bine, nu e. Vad ca e si la cuvinte cheie, unul din cele 3.

    E un radio de pluton, pe locul 10, batut frecvent de posturi-tonomat gen Vibe FM sau de posturi de nisa, lansate mult mai tarziu, ca Rock FM. Daca e sa fim obiectivi, de ce sa nu vorbim de performanta lui Magic FM, sau a altora care merita?

    Sunt EXPIRATI!
  • unu unu
    nu trebuie uitat ca cei care au adus Kiss pe locul 1 peste tot chiar si fara vedete la matinal sint cei care fac si MagicFM si RockFM -doua radiouri care au cu ce sa se laude atat la sondajele trecute cat si acum in vara . MagicFM cred ca e radioul care de cand a aparut creste la fiecare sondaj constant atat pe Bucuresti cat si in tara ,iar RockFM reuseste sa faca audiente bune peste ce facea raposatul OneFM ceea ce demonstreaza ca "inrockuirea" a functionat. cu sau fara licente mai multe decat concurenta grupul asta de radio are 30 % din piata la diferenta mare de urmatorii ;-) .
  • adriana adriana
    mie mi se pare ca tu ,desi zici ca lucrezi in bransa, nu prea ai habar pentru ca toate commenturile tale sint doar frustrari si rautati. argumentele iti lipsesc. o sa fiu si eu rautacioasa :probabil esti un baiat care se chinuie in local si care e ofticat ca nu e bagat in seama desi el crede ca fara el radioul nu ar exista in tara asta ;-)in jobu meu m-am intalnit de multe ori cu baieti de genu asta care sint doar razboinici si cred ca ei au adevarul absolut fara sa accepte sa invete de la ceilalti sau de la ce se intampla in jurul lor . radioul e mai mult decat un banner pe gard si o sigla pe un afis. conteaza si marketingul si researchul si consultantii straini ca nu noi am inventat roata si multe, multe altele . si nu in ultimul rand investitiile in dezvoltare,sunet,programe .adica bani luati din piata si reinvestiti in afacere si nu cheltuiti la partid ;-)
  • eu eu
    De ce e atat de normal ? Ti se pare tie ca glumele lui Huidu si Gainusa sunt mai elevate.
    Sa-ti aduc aminte multele amenzi pentru limbaj vulgar, primite si de acestia ? Stai linistit, nu sunt mai breji unii decat altii.
    Ideea e alta, unii au nesansa ca patronii lor sa fie acum in opozitie iar ceilalti au mizat corect si au pupat in... pe cine trebuie in campania electorala.
  • eu eu
    Pro FM a castigat doar din acoperire. Si a castigat putin, avand in vedere ca nici macar RRA nu are acoperirea pe care o are Pro FM.
    Important e sa vedem in ce conditii a crescut fiecare, iar in cazul Pro FM cresterea se bazeaza, exclusiv, pe acoperirea ENORMA de care au parte.
    Sa nu-mi spuneti ca a crescut audienta datorita ineptiilor lui Cerebel (parca acum il vad, cu un picior in ghips, undeva prin fata Guvernului, intre manifestantii pensionari) sau a fetiteti aleia pitigaiate care e dupa-amiaza.
  • eu eu
    Se vede ca nu lucrezi in bransa.
    De afara e foarte usor de comentat cand habar n-ai despre ce e vorba.
  • eu eu
    Din ce se vede, si Mircea are dreptate, Kiss investeste enorm in promovare. Si aici vorbim de sume concrete, nu de parteneriate cu colegii de trust.
  • eu eu
    Nu, au inceput glumele "elevate" ale lui Huidu.
    Penibili pana la Dumnezeu sunt astia care se uita in gura lui Huidu de parca e Einstein. Mai ales in situatia in care e acum.
  • eu eu
    Normal, Kiss e cel mai tare, Zu e varza, Buzdugan, Morar si Badea l-au stricat.
  • kdavid kdavid
    ProFM a crescut si va mai creste, incet dar sigur. Au echipa si atitudine. Odata cu acoperirea nationala pot intra in lupta cu Europa si ZU pentru podium, deja diferenta este una mica fata de valul de primavara. Problema sunt programele cu mixuri, party-uri live pe care ProFM le-a expediat la DanceFM, o mare greseala! Si ZU duce lipsa de asa ceva, dar e aproape sigur ca revin #1 pe Bucuresti in toamna asta datorita matinalului. ProFM ar trebui sa-i curteze pe cei de la Request629, ca de 21 se pare ca nu se mai ocupa cineva, s-or fi resemnat.
  • zuzu zuzu
    buzdugan si morar sunt expirati, ca si dobrovolschi si craioveanu, ca si gainusa. Da, fiecare are un stil aparte si fiecare are un public, dar niciunul nu a venit cu ceva nou in ultimii ani. Lipsa de voci noi pe radio va duce la o cadere majora in domeniu.
    muzica e aceeasi pe 90% din posturi si asa cum zicea cineva mai sus, atmosfera face diferenta.
    Suntem in epoca de piatra la nivel de radio, ascultati pe net radiouri din alte tari.
    ...zu beneficiaza de un marketing bun si investesc in multe actiuni.
  • vlad vlad
    De ce? Incep iarasi poantele gretoase si glumele cocalaresti a la Morar si Buzdugan ?
  • mihai mihai
    ZU e retransmis la Iasi . Si la Suceava se aude din cate stiu . Acuma ce sa faca Kiss ? sa mai vanda din licente ca sa nu fie suparati cei de la Zu ? Cumva Zu nu e promovat pe o statie TV de top ? Un radio in FM inseamna si dezvoltare. Bani investiti. Cine nu face asta nu are decat sa se multumeasca cu locul 2,3 sau mai jos. Plus ca pe vara atata vreme cat nu exista matinal facut de vedete se vede clar care radio e facut mai bine si castiga .Sa fim seriosi:muzica difuzata e aceiasi. conteaza atmosfera de pe emisie .
  • demarcat demarcat
    Sunt sigur ca Radio Zu isi va reconsolida rapid pozitia de lider, o data cu lansarea noii grile de toamna. Am inteles ca va fi cel mai tare sezon Zu!

Trimite un comentariu

sus