Skip to main content

Situaţie explozivă la Realitatea: Administratorul judiciar denunţă contractul cu Sebastian Ghiţă

 

Sursa CapitalSe rupe contractul de management intre Sebastian Ghita si Realitatea TV. Rovigo, administratorul judiciar numit de Tribunalul Bucuresti pentru Realitatea Media anunta ca a denuntat contractul de management incheiat in 24 octombrie 2010 intre Realitatea Media si Asesfot International (firma controlata de Sebastian Ghita), scrie HotNews, care citeaza un comunicat al Rovigo.

Publicitate

Rovigo sustine ca denuntarea contractului isi va produce efectele de la data primirii notificarii.

Rovigo a devenit administrator judiciar al Realitatea Media dupa ce actionarul majoritar Elan Schwartzenberg, cel care a cumparat compania de la Sorin Ovidiu Vintu in primavara anului 2011, a cerut intrarea in insolventa a companiei la 2 septembrie.

Mutarea vine la scurt timp dupa ce Rovigo a sesizat CNA spunand ca se incearca o preluare ostila a postului Realitatea TV, dupa cum paginademedia.ro a scris in exclusivitate aici. Textul documentului (care nu dadea nume) lasa sa se inteleaga ca Sebastian Ghita este cel care incearca sa treaca Realitatea TV pe firma lui.

Gheorghe Piperea, avocatul Realitatea Media si profesor de drept in materia insolventei: Efectul este imediat

Gheorghe Piperea, avocatul Realitatea Media, pentru HotNews:

"Asesoft nu mai este in acest moment manager. Daca transferul se realizeaza amiabil, se face un proces verbal de predare-primire; daca se opune (Asesoft - n.red.), atunci preluarea se va face cu concursul fortei corective, mai pe intelesul tuturor cu Politia. Daca Asesoft nu accepta aceasta situatie legala se poate opune, sa incerce sa opreasca accesul acolo al administratorului judiciar, dar aceasta are dreptul sa vina cu Politia si sa-l scoata de acolo. Argumentul fortei ar trebui sa fie evitat".

Sebastian Ghita: Asesoft International ar deveni cel mai mare creditor cu peste 51% din creante, si va cere falimentul

Sebastian Ghita, cel care controleaza Asesoft International, pentru HotNews:

"Cuplul Sorin Ovidiu Vintu - Elan Schwartzenberg se chinuie sa distruga Realitatea TV. Normal ar fi ca contractele incheiate sa fie respectate, si nu denuntate. Domnii acestia nu se gindesc decit cum sa isi pacaleasca partenerii si creditorii. Cu noi nu e asa de usor.

Le recomand, ca de obicei, sa se adreseze instantei. Oricum, in acest fel, singurul drum pe care il vad pentru compania lor este falimentul. Asesoft International ar deveni cel mai mare creditor cu peste 51% din creante, si va cere falimentul. Oricum, va spun inca o data, Asesoft are o licenta TV si poate emite cu sau fara opozitia domnilor Vintu si Schwartzenberg".

Citeste si:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • pontanacu pontanacu
    Petrisoare,
    De ce nu-l citezi si pe avocatul lui Ghita? Sau un alt avocat care mai stie cate ceva? Administratorul judiciar, chiar daca poate administra activitatea unei firme, nu poate rezilia contracte discretionar, dupa cum vrea muschiul lui. Chiar in cazul in care acestea ar fi fost frauduloase, el trebuie sa inceapa o actiune in acest sens. Oricum, razboiul este lung si de durata,daca ghita chiar are 51 % , cu siguranta ca la primul termen va cere schimbarea administratorului. oricum, acest razboi este bucuria avocatilor.
  • seba seba
    Bietii jurnalisti, vor trebui sa puna batistele la pastrare in sertarash. Pana la urma se dovedeste ca cel mai tare golanas e tot Vantu.
  • Gregor Gregor
    Greu de spus daca este doar o lupta intre afaceristi verosi sau si-a bagat coada si puterea, dornica sa scape de un post care o critica. .... Bietii jurnalisti! In conditiile date ei ar trebui sa mai faca si rating!....
  • publicitarul publicitarul
    petrisor, vezi ca sunt niste greseli de typing: in titlu, JUDICIAR nu juduciar, Sebastian Ghita: Asesoft International AR DEVINE cel mai mare creditor cu peste 51% din creante, si va cere falimentul- corecteaza VA DEVENI

Trimite un comentariu

sus