Skip to main content

EXCLUSIV. Sorin Enache: Angajații Realitatea au contract și cu Sebastian Ghiță și cu Realitatea Media

 

ACTUALIZARE 2: Reprezentanții Rovigo, administratorului judiciar al Realitatea TV, nu au putut intra în sediul postului TV. Discuțiile între Rovigo și firma de pază de la Realitatea s-au mutat la Poliție.

Publicitate

ACTUALIZARE 1: Sebastian Ghiță, într-un mesaj către angajații Realitatea: “Sorin Ovidiu Vîntu a păcălit o mulțime de parteneri și creditori privați și de stat, care nu mai pot și nu mai doresc să lucreze cu compania Realitatea Media”. Mesajul, în articol.

Angajații Realitatea TV au contracte cu două firme, și cu noua firmă a lui Sebastian Ghiță, dar și cu Realitatea Media, a declarat pentru paginademedia.ro Sorin Enache, director general Realitatea Media.

"Toți cei care au semnat cu RTV Satellite (firma lui Sebastian Ghiță n. red), mai puțin doi oameni, au contracte și cu Realitatea Media, firma care, de fapt, are licența de emisie și echipamentele și operează televiziunea", a spus Sorin Enache, într-un miniinterviu acordat paginademedia.ro.

Sunt angajații acum în situația de a alege?

"Cred că marea majoritate au semnat cu RTV pentru că nu aveau posibilitatea, în alt altfel, de a-și lua salariu pe luna august. De ce să aleagă? Pe 15 octombrie, Realitatea Media își va putea plăti toate salariile."

Le-ați cerut salariaților să renunțe la contractul cu firma lui Sebastian Ghiță?

"Nu, pentru că, până la intrarea în insolvență, încasările de publicitate veneau prin Asesoft. Aceasta era era singura variantă de a-și lua salariile"

Veți cere salariaților să renunțe la contractul cu firma lui Sebastian Ghiță?

"Da, este un lucru logic.Cred că lucrurile vor reveni la normal. Dacă Realitatea Media va da salariile, nu văd de ce să nu revină pe această firmă."

În acest moment, Sebastian Ghiță mai este manager?

"Am văzut documentul prin care Rovigo denunță contractul cu Ghiță. Deci în momentul de față nu e.

Azi e o situație puțin confuză, din cauza regimului sediului. Realitatea Media susține că stă legal în acest sediu, pentru că cererea de evacuare a Coresi a fost respinsă de tribunal, iar Asesoft susține că are și el un contract cu Coresi pentru același spațiu. E o dezbatere chiar în acest moment între administratorul judiciar, reprezentanții poliției și o firmă de pază angajată de Asesoft.

Mai precis? E vorba de o încercare de evacuare?

"Nu, nu este vorba de așa ceva. Se discută despre cine are dreptul să opereze în acest sediu: Rovigo susține că Realitatea Media are dreptul, fără managerul Asesoft (contractul fiind denunțat), iar Asesoft susține că e dreptul lui, pentru că are contract pe acest sediu."

Sebastian Ghiță: Sorin Ovidiu Vîntu a păcălit o mulțime de parteneri și creditori privați și de stat

Sorin Ovidiu Vîntu a păcălit o mulțime de parteneri și creditori privați și de stat, care nu mai pot și nu mai doresc să lucreze cu compania Realitatea Media”, spune Sebastian Ghiță într-un mesaj trimis, astăzi, către angajații Realitatea.

Mesajul, în continuare:

Stiu ca va e greu sa mai cititi un nou mail din partea managementului.

Credeti-ma ca mie imi este mult mai greu sa-l scriu.

Astazi, functionarea noastra are loc in cadrul companiei RTV Satellite. Aceasta este o companie creata pentru a asigura plata salariilor si a asigura fluxul de productie.

Situatia companiei Realitatea Medianu permitea continuarea activitatii din cauza proastelor relatii cu furnizorii de fluxuri de stiri, furnizorii de comunicatii, satelit, servicii IT, alte utilitati.

In stilul sau, Sorin Ovidiu Vîntu a pacalit o multime de parteneri si creditori privati si de stat, care nu mai pot si nu mai doresc sa lucreze cu compania Realitatea Media.

Pentru ca noul administrator nu a reusit sa ajute in aceasta situatie am construit aceasta companie numita RTV.

Datoria mea este ca statia sa emita iar voi sa aveti un loc de munca sigur, cu taxele la stat platite.

In compania RTV Satellite organizarea ramane cea agreata deja.

Sunt convins ca aceste declaratii ciudate din partea actionarilor, administratorilor, fostilor actionari, nu va mai influenteaza asa de mult.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • "arata mi cu cine te insotesti ca sa ti spun ..." ghici tu ghita, ce!
  fabuloase povesti, fabuloase personaje, fabuloasa tara!
 • Sper ca odata inceput razboiul asta, sa se clarifice si niste lucruri mai vechi, legate de bani. Totusi Realitatea Media are o datorie de vreo 60 de milioane de euro. Dintre toti cei implicati in scandal, doar Enache apartine acelor vremuri, cind banii ii invirteau, el si toata gasca lui.
 • Petrisoare,
  Ne tot intoxici cu Enache si realitatea media / elan. Daca tot nu gasesti pe cineva, ca sa faci un articol in care sa obiectiv-si nu doar opinia unei parti, ia de citeste de pe net ce poate sa faca un administrator judiciar si apoi intreaba'l pe Enache daca rezilierea contractului este legala.
  http://e-juridic.manager.ro/articole/atributiile-administratorului-judiciar-3141.html
 • Tipic pentru "managerii de top" ai lui Vintu, ca acest Enache sau Elanache sau Elache: au pierdut un razboi dar ei se vor prinde peste citeva luni. Inteligenta la maxim monser!
 • Banuiesc ca angajatii muncesc cate 8 ore pe zi, la ambele societati comerciale. Si nu este nimic ilegal in asta :-)
 • Pina una alta, Rovigo ar trebui sa isi caute propriul lichidator. Conform datelor de pe Ministerul de Finante, s-a dispus inceperea procedurilor de executare silita... Datele sint publice si induiosatoare...
 • Ciudat este ca ROVIGO a mai administrat niste falimente de ale lui SOV...De Logic Telecom stiu sigur.
 • Dar cand a semnat contractul de management, Ghita nu stia ca Vantu e escroc si are datorii catre furnizori? Si el e la fel de corect ca Vantu daca solutia pe care a gasit-o pentru a scapa de datorii e trecerea activitatilor pe o alta firma.

Trimite un comentariu