Skip to main content

VIDEO. Mihaela Rădulescu: Am discutat cu Elan despre Realitatea. N-am ajuns nici aproape, nici departe

 

Mihaela Rădulescu a declarat pentru paginademedia.ro că a primit oferte din partea mai multor televiziuni, inclusiv Realitatea lui Elan Schwartzenberg (fostul ei soț), dar încă nu a luat nicio decizie. "N-am ajuns nici aproape, nici departe", spune ea în legătură cu propunerea lui Elan.

Publicitate

În interviul dat paginademedia.ro, Mihaela Rădulescu vorbește și despre opt ediții ale unei emisiuni la Antena 1, filmate deja, care așteaptă difuzarea. Înregistrările video, în continuare.


În ce stadiu este propunerea de la Elan Schwartzenberg, în continuare:

 

A fost o propunere de la Elan. N-am ajuns nici aproape, nici departe

A filmat opt ediții dintr-un show la Antena 1. Va fi pe post după ce se termină X Factor

Mihaela mai are “în sertar”, filmate și montate, opt ediții ale unui show săptămânal. Este vorba despre emisiunea Între prieteni cu Mihaela Rădulescu, ce va fi difuzată la Antena 1 după ce se va termina X Factor, anul viitor, declară vedeta.

De la Duminica în familie, la Gabi Firea Show

În ultimele zile s-a scris despre noua emisiune a Gabrielei Vrânceanu Firea, un show de divertisment - Gabi Firea Show - care va începe din 7 ianuarie la Antena 1. Un program săptămânal, pentru toată familia, care va fi difuzat duminica, între 16.30 și 19.00. Cu alte cuvinte, un fel de Duminica în familie, cum a realizat și prezentat Mihaela Rădulescu la Antena 1 timp de șapte ani, până în 2009.

Mihaela spune că noua sa emisiune, Între prieteni cu Mihaela Rădulescu, este altceva față de show-ul de familie pe care îl știm deja. "E altă poveste", spune Mihaela. Noul show "e mai dinamic, de divertisment, se succed foarte rapid momentele de umor cu cele de muzică și nu prea stăm de vorbă."

Discuții și iar discuții 

Chiar dacă trăiește de doi ani la Monaco, Mihaela Rădulescu primește, în continuare, oferte de la diferite televiziuni din țară, pentru emisiuni de divertisment.

Interviul, pe larg:

Interviul a fost acordat în noul magazin Picioru' Gras deschis de Mihaela Rădulescu în această duminică.

Cristiana Constantinescu: Astă-vară s-a scris în presă că înregistrezi niște emisiuni sptămămânale pentru Antena 1, s-a vehiculat chiar și un titlu, “Între prieteni”...

Mihaela Rădulescu: “Între prieteni cu Mihaela Rădulescu”.

Poți să ne spui ce s-a întâmpat cu aceste emisiuni?
Da, le-am înregistrat pe toate, opt ediții, se cheamă “Între prieteni cu Mihaela Rădulescu” și din motive strict de logistică a programului lor și prezența X Factor-ului, care trebuia să ocupe weekend-urile, unde vroiam inițial să punem această emisiune, s-a decis amânarea difuzării acestor emisiuni, până când se încheie X Factor. E normal, au apărut și la ei alte variante, iar emisiunea, după părerea mea și a producătorului, e foarte reușită.

Adică e păcat să o pui într-o zi oarecare, la o oră oarecare, când ea era decis să fie o emisiune de weekend, fie de sâmbătă seara, fie de duminică seara. Emisiunile sunt filmate, sunt montate, așteaptă doar cuminți, la rând, să fie difuzate.

 

Ce gen de emisiune e?
Divertisment. Dar unul în regulă, de calitate, cu nume foarte bune din showbiz, cu momente foarte faine, am mers pe o rețetă veche, tradițională, cu foarte mult umor, dar un umor total nevulgar - nu cum, din păcate, e peste tot - piese de teatru clasice, momente umoristice vechi refăcute, remake-uri după momente clasice interpretate de Toma Caragiu și alții. Am mers pe o rețetă, zic eu, foarte interesantă, foarte faină.

Majoritatea celor chemați să joace sunt actori care de mult nu au mai fost invitați la o emisiune de televiziune și au venit cu o bucurie nespusă, mai ales că trebuia să interpreteze niște texte clasice, care pe vremuri erau interpretate de actori mari, care nu mai sunt astăzi. A fost o bucurie din partea tuturor, și de multe ori s-a întâmplat să le dea replica unor oameni care nu erau actori – cântăreți sau artiști din zilele noastre, care au avut de învățat texte grele.

A fost o provocare pentru toți, dar am făcut asta cu o bucurie extraordinară, pentru că, în sfârșit, era vorba de un divertisment care mi-a plăcut cap-coadă. Nu era niciun moment în care să spun că mi se pare îndoielnic sau altfel. De multe ori se întâmplă să trebuiască să respect niște contracte de imagine, de publicitate cu vreo casă de discuri, să ne bage pe gât orice trupe netalentate. Aici nu s-a întâmplat lucrul acesta, am ales la crème de la crème. Am ales ce era mai bun în topuri, în muzică, în actorie. Arată bine.

 

Deci o să vedem aceste emisiuni.
O, da.

 

Emisiunile acestea nu se suprapun cu show-ul Gabrielei Vrânceanu Firea?
E altă poveste. E altceva. Ce face ea e oarecum ce făceam eu pe vremuri, din câte am înțeles eu e un fel de Duminica în familie, care înseamnă mai multă așezare la vorbă, mai mulți invitați. Pe când ce-ți spuneam eu e o emisiune dinamică, de divertisment, se succed foarte rapid momentele de umor cu cele de muzică și nu prea stăm de vorbă.

 

Câte ore are emisiunea ta?
Va avea două ore. Vor fi ediții de oră și 50 de minute, ediții de două ore. Sunt câteva ediții care au două ore, pentru că așa au fost gândite.

 

Se știe când vor difuzate?
Nu se știe, așteptăm cu interes. Imediat după Revelion. După ce se termină X Factor.
Nu e ceva anormal, s-a mai întâmplat asta, am mai pățit și înainte. Singura problemă cu emisiunile ținute prea mult la sertar și difuzarea lor tardivă e că se poate schimba ceva în viața oamenilor, și atunci te trezești că tu vorbești la timpul prezent de un om care, nu știu, Doamne-ferește, între timp poate că s-a îmbolnăvit sau a murit. E singura problemă reală. Am pățit-o o dată, din nefericire, și nu am mai putut să difuzăm una dintre emisiunile pe care le filmasem în prealabil.

 

S-a mai vorbit de niște ediții speciale cu tine de Crăciun.
Da, suntem mereu în discuțiile astea și câteodată se nimerește să am și eu timp și să-mi placă și ideea, și proiectul, și echipa de producție. Nu pentru că aș fi mai pretențioasă acum, dar îmi doresc foarte mult ca, dacă tot fac rar câte ceva, să fie ceva de calitate. Și să arate într-un fel, și să mă reprezinte, nu să o fac așa, doar ca să mai bifez încă un drum cu avionul până aici și încă o emisiune făcută.
Da, suntem în diverse discuții.

 

Cu Antena 1?
Da. Nu vreau să exagerez cu prezența pe micul ecran. Nu dintr-un calcul de imagine, ci pur și simplu pentru că nu vreau să lipsesc de lângă copilul meu atât de mult. Deci când pot, când nu are serbare la școală, când nu are o mulțime de activități la care trebuie să fiu acolo și dacă se întâmplă să am două-trei zile libere, vin și fac și asta.

 

Deci e posibil să te vedem în niște ediții speciale de Sărbători.
Da, e posibil.

 

Cu alte televiziuni ai mai avut discuții?
Da, dar am același răspuns pentru toate. Am tot primit propuneri, nu pot să fiu nedreaptă și să spun că oamenii nu-mi fac oferte. Mă simt măgulită că sunt mereu propuneri. Dar, pe undeva, mă simt neluată în serios, eu le explic tuturor, a mia oară, că nu pot să mă înham la niciun proiect permanent câtă vreme am decis că trăiesc în altă țară, cu copilul meu.

E absurd să poți să te împarți în două, să-ți lași copilul baltă și să vii. Eu nu am cum să fac lucrul ăsta. Nu aș fi o mamă întreagă la minte. Și atunci le explic, sigur, pot să vin pentru un proiect o dată pe lună, pentru ceva, să înregistrăm, cum am făcut pentru cele opt ediții la Antenă, în două weekend-uri am filmat toate cele opt ediții. Dar nu pot să vin permanent, în direct, cum mă vrea cam toată lumea.

 

Legat de Realitatea, de când s-a scindat ai avut propuneri să lucrezi la vreunul din posturi?
Da, sinceră să fiu chiar am discutat această variantă, chiar cu Elan, și am discutat-o mai întâi în glumă, apoi și mai în serios, dar nu am ajuns la nicio concluzie. Amândoi știm la fel de bine - și aici lui chiar nici nu trebuia să-i explic situația mea de familie, o știe cel mai bine – dacă vom găsi o formulă, repet, în care vreodată să mă accepte vreo televiziune să vin o dată pe lună. Și aici nu e vorba doar de Realitatea. E vorba de oricine îmi face vreo propunere, orice televiziune, dacă proiectul e interesant.

Mărturisesc, poate nu e bine, poate e dezarmant, pentru cei care sunt fanii evoluției mele, eu nu mai am o motivație atât de puternică să strălucesc personal în nu știu ce context.
Deci, ca să pot să revin ar trebui să fie un proiect foarte interesant, provocator și care să nu-mi ocupe prea mult timp. Ceea ce e destul de imposibil.

 

Ce înseamnă interesant și provocator?
Ceva care să nu semene cu nimic din prostiile care se difuzază acum, din păcate, pe multe posturi. Din păcate nu aș putea să mă cobor la nivelul unor emisiuni de divertisment, între ghilimele, de astăzi. Nu aș vrea să fac audiență cu scandaluri sau cu tot felul de genuri muzicale sau persoane celebre prin tot felul de scandaluri. Nu aș vrea să fie partenerii mei de dialog.

Ceea ce vreau eu - știu cu toții - câteodată poate să facă audiență, câteodată poate că nu. Eu am avut norocul să fac audiență cu astfel de oameni și să fac emisiuni de calitate ani de zile, dar asta era oarecum și dintr-o inerție acumulată. O inerție a succesului, a imaginii, a unei echipe foarte bune cu care am lucrat. Or, nu pot să fac ceva mai jos decât am făcut.

Dacă cineva dorește genul acesta de proiecte și le are în minte, și se poate ocupa de ele, da. Pe vremuri munceam, eram și realizator, și producător, puteam să stau zi-lumină la birou și să pregătesc o producție.
Acum mă tem că trebuie să muncească alții pentru mine - și eu să vin, ca diva, doar să prezint emisiunea, pentru că nu am altă soluție în acest moment. Așa arată viața mea. Nu pot să-i schimb viața copilului după fiecare propunere pe care o primesc: “gata, Ayan, acum împachetăm, ne mutăm în România, că am eu un proiect de televiziune.

Și dacă nu merge, ne împachetăm și plecăm înapoi la Monaco“ – nu merge. Copilul e, totuși, prioritatea absolută. Nu e un șablon, pe care îl spun aiurea. Nu pot să-mi judec viața în alt cadru decât cel legat strict de el.

 

Cu Realitatea discuțiile au fost mai avansate decât cu alte posturi?
Nu, aș fi nedreaptă să spun că am hotărât noi ceva așa, pe ascuns, acasă, în timp ce copilul se juca în camera cealaltă. Nu, m-ați întrebat dacă am avut o propunere – și PR-istic și elegant ar fi fost să spun că nu am avut, dar am răspuns că am avut. Nu am ajuns, însă, nici departe, nici aproape. Și acolo - și mă bucur că s-au mai liniștit apele și oamenii emit dintr-un nou sediu și îi felicit pentru asta – trebuie să se liniștească puțin lucrurile. În toată vria asta, aș apărea și eu așa, într-o poveste care nu e terminată, încă nu e scrisă. Nu e cazul.

Am avut, repet, o discuție de principiu legată de asta, cum am avut și cu alții. Nu le duc mai departe, nu-mi place să încurc oamenii și să le spun da, vin, mă gândesc, stați. Nu, ori le spun de la început că nu se poate, ori dacă, într-adevăr, cum sunt situațiile legate de Antena 1, de câte ori mi se propune o ediție specială o accept în condițiile în care îmi place proiectul și am timp pentru el. S-a întâmplat să și refuz proiecte.

 

Din cauza formatului?
Și din acest motiv, și din altele. Nu se potrivea timingul cu al meu. Câteodată mă vroiau în direct și nu aveam cum, în weekend-ul acela, să fiu în direct, pentru că întâmplător copilul meu avea o acțiune importantă la școală. Nu vreau să par nici o mamă nebună, dar e foarte important să fiu pentru copilul meu acolo, cu el. E greu să-i spun “știi, eu trebuie să plec. Vor fi toate mamele acolo, dar mama ta nu, că are o emisiune.” Nu mai pot să spun lucrurile astea. L-aș simți, am văzut cât de triști sunt copiii aceia.

Se întâmplă să văd, de Crăciun sau la alte evenimente de-ale lor, am văzut părinți care lipsesc, și vin niște bone. Crede-mă, copiii aceia nu sunt deloc fericiți. Uită ce aveau de făcut, ce aveau de spus, sunt niște copii foarte triști și nu vreau să-l văd vreodată pe copilul meu în situația asta.

Autor: Cristiana Constantinescu cristiana_conyahoo.com

Comentarii

  • Este ceea ce ne trebuie si ceea ce asteptam demult.Emisiuni de DIVERTISMENT cu BUN GUST,fara mizerii,ipocrizii si false valori.Te astept cu mare drag si stiu ca nu sunt singura.Oricine va incerca sa-ti ia locul sunt sigura ca nu va reusii cu toate eforturile pe care le va depune.
  • Mihaela s-a consacrat la Antena 1 la Duminica in familie si cu siguranta aici este locul ei. De abia astept sa inceapa difuzarea noilor editii.

Trimite un comentariu