Skip to main content

Mediafax Monitorizare: “Alegeri anticipate” a fost cea mai întâlnită revendicare în perioada protestelor, în mediul online

 

Sintagma “Alegeri anticipate” a fost menţionată de peste 3500 de ori în perioada 12-24 ianuarie pe site-uri, bloguri, conturi de Twitter şi pagini publice de Facebook , potrivit unuei monitorizări realiate de Mediafax Monitorizare în circa 57.000 de surse online în limba română.

Publicitate

Analiza a luat în calcul mediatizarea a 9 sintagme cheie, legate de proteste, în mediul online:, "Alegeri anticipate", "Jos Băsescu", "Demisia preşedintelui", "Demisia guvernului", "Legea sănătăţii", "Taxa Auto", "Mărirea salariilor/creşterea salariilor", "Salvaţi Roşia Montană" şi "Mărirea pensiilor"/"creşterea pensiilor".

Mai multe detalii în continuare:

Sintagma “Alegeri anticipate” a înregistat peste 25% dintre menţiunile din online despre cele 9 sintagme monitorizate (3.509 menţiuni din totalul de 13.932).

Jos Băsescu” şi “Demisia Preşedintelui” îşi alocă, la rândul lor, câte 22.2%, respectiv 14% din mediatizare, ele fiind urmate de “Demisia Guvernului” şi “Legea Sănătăţii”- cu 13.6%, respectiv 12.4%.

Împreună, primele cinci sintagme din fruntea clasamentului cumulează 87.4% din totalul menţiunilor, în timp ce restul se distribuie între celelalte 4 sintagme.

Topul sintagmelor mediatizate în online include “Taxa Auto” cu 9.9% şi "Mărirea salariilor/creşterea salariilor" cu 1.1%.

Spre sfârşitul clasamentului, cu procente de sub 1% s-au poziţionat "Salvaţi Roşia Montană"- 0.9% şi "Mărirea pensiilor"/"creşterea pensiilor" – 0.7%.

Pentru sintagmele analizate, site-urile au generat cea mai mare parte a vizibilităţii, având o pondere de 85.4% în mediatizare. Ierarhia categoriilor de surse online din acest punct de vedere este completată de Twitter – 7.7%, bloguri – 6.5% şi Facebook – 0.4%.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dani Dani
    Si cu ce-au ramas? Cu buza umflata...
  • Sorin Sorin
    “Jos Basescu” si “Demisia Presedintelui” or fi sinonime?!

Trimite un comentariu

sus