Skip to main content

Radio ZU, din nou lider în Bucureşti. Kiss FM şi Radio România, cele mai ascultate posturi la nivel urban

 

Radio ZU, postul de radio deţinut de Intact, şi-a recăpătat locul de lider pe Bucureşti, după ce valul anterior de audienţă fusese detronat de Kiss FM.

Publicitate

La nivel urban, cele mai ascultate posturi de radio sunt Kiss FM şi Radio România Actualităţi.

Datele în continuare:

Ce au ascultat bucureştenii în ultimele luni din 2011?

  •  Radio ZU a avut, în perioada 21 octombrie – 21 decembrie 2011, o medie de 238.000 de ascultători pe zi în Bucureşti. Este urmat de Radio România cu 222.300 de ascultători în medie pe zi. Diferenţa de audienţă între primul clasat în Bucureşti - Radio ZU şi ocupantul locului doi - Radio România este de circa 16.300 de ascultători.
  •  Pe locul trei s-a clasat Kiss FM, ascultat de 205.000 de bucureşteni.

Audienţa posturilor de radio în BUCUREŞTI, în perioada 21 octombrie – 21 decembrie

[table
id=441 /]

Sursa: Studiul Naţional de Audienţă Radio
Metoda: prin telefon fix şi mobil

Kiss FM şi Radio România Actualităţi, în top la oraşe

  • La nivel urban, cel mai ascultat post de radio este în continuare Kiss FM, cu 1,7 milioane de ascultători, urmat de Radio România Acutalităţi cu 1,2 milioane.
  • Pe locul trei se află Europa FM, cu aproape 1, 1 milioane, urmată, la mică distanţă de Radio ZU.

 Audienţa posturilor de radio la NIVEL URBAN, în perioada 21 octombrie – 21 decembrie

 

Nume radio Nr. de ascultatori
1 Kiss FM 1.714.000
2 Radio Romania Actualitati 1.231.700
3 Europa FM 1.052.400
4 Radio ZU 1.048.100
5 ProFM 942.800
6 Magic FM 567.000
7 Radio 21 474.200
8 Antena Satelor 227.300
9 National FM 214.300
10 Rock FM 146.300
11 Radio Romania Cultural 125.600

În cadrul cercetării s-a măsurat audienţa posturilor de radio la nivel urban şi în municipiul Bucureşti.
Eşantionul urban are un volum de 6.334 de persoane, cu o eroare maximă de eşantionare de +/-1.2%, iar în Bucureşti s-au realizat 1,800 interviuri (eroarea maximă de eşantionare este +/- 2.3%).

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ziare Online Ziare Online
    Observ cum toti basistii- anti INTACT au dat navala pe acest site ca sa arunce cu noroi in cei de la ZU. Jet
  • vali vali
    RRA, chiar daca il auzi pe mai putine frecvente decat ProFM, are acoperire 99% din teritoriu. I-au fost rezervate frecventele de mare putere de la bun inceput si a avut prioritatea cea mai mare, iar acum acoperirea e uniforma si excelenta.

    Asculta ProFM in Tulcea si Giurgiu daca poti. Tulcea poate cu semnal slab de la Galati, iar in Giurgiu acelasi semnal slab de pe Costila care nu poate acoperi un oras.
  • Minodora Santo Minodora Santo
    Pacat ca nu se dau sondajele si pe orasele din tara. Pacat. Eram curios daca la Cluj Radio Impuls este lider de audienta.
  • iulian iulian
    Pro FM nu cumparat multitudinea de frecvente pe care emite, le-a primit plocon de la CNA pentru un radio informativ (sanchi !). Tot CNA inchide ochii de peste un an de zile la emisia intr-un oras, a Pro FM pe 5 sau 6 frecvente.
    Kiss si-a construit reteua atunci cand a cumparat Mix FM (tot o "minune" a CNA - retea radio de stiri !) cu bani negri.
    Frecvente nu cred sa mai fie de cumparat, la greu, astfel incat sa mai faci o retea care sa acopere tara in totalitate, cum fac acum Kiss si Pro.
    In viitor, in digital, lucrurile vor sta altfel si abia atunci va conta calitatea oamenilor din radio si nu conjunctura data de acoperire.
  • iulian iulian
    Ok. Deci, dupa tine, cineva le-a facut mizeriile astea celor de la Kiss. Cine ?
  • mihai roman mihai roman
    Si referitor la postarea ta de mai sus (ca nu pot comenta acolo),uite ce scrie paginademedia.ro:
    PREMIERĂ. Cârcotașii în formula Găinușă-Dezbrăcatu, audiențe în media normală.Stirea e din 3 noiembrie, verifica.
    ilegalitatea de la PRO este o alta discutie si nu are legatura cu audientele.Disputa cu numarul de frecvente e inutila,pentru ca niciodata radiourile nu vor avea aceeasi acoperire.Chiar si daca ar emite exact in aceleasi orase toate, tot ar fi diferente in acopeire,din cauza echipamentelor diferite,banilor investiti in tehnica,etc. Deci trebuie sa se bata fiercare sa acopere cat mai mult si cat mai bine.Unii o fac,altii nu.ProFM a facut asta, Kiss la fel,Zu ce asteapta?Frecvente de cumparat vor fi mereu.
  • mihai roman mihai roman
    Cand spun "mizerii", ma refer la cele 2 accidente in care a fost implicat huidu si toate implicatiile acelor evenimente.
  • andrei andrei
    @Vali:Mi-a placut foarte mult comentariul tau "dar ce e bun nu ma astept sa fie apreciat in tara asta. La fel si EuropaFM."
    Incep cu EuropaFM. Un radio foarte ok si la playlist si la acoperire. Locul 1 sau 2 il merita!
    Am senzatia ca PooFM s-a prostit in ultima vreme cu muzica pentru ca ei urmaresc sa fure ascultatorii de la kissfm. As pune ProFM-ul pe la coada.
    Radio 21 incearca el sa faca ceva , dar nu reuseste mai nimic pentru ca, poporul vrea "cea mai buna muzica de la kissfm".
    Radio Zu nu are acoperire, dar de la o vreme chiar are playlist bun. L-as pune pe locul 2 sau 3.Din 5 piese 3-4 sunt straine; cam asa e procentajul si la Radio21.
    MagicFM, un radio cu 3 melodii, care reuseste sa adune ascultatori, din aceia care asculta si ei radio 5 minute, sau din an in paste.
  • iulian iulian
    Hai ca esti simpatic foc !
    Spune-ne si noua, tuturor, ce "mizerii" a avut de infruntat Kiss in 2011 si, daca tot cunosti astfel de cazuri, cine le-a facut astfel de mizerii ?
  • iulian iulian
    Ma bag si eu... cu toate ca au mai spus-o unii mai devreme sau cu alte ocazii: daca aduni acelasi numar de ascultatori din 30 de orase cand altul o face din 60, inseamna ca faci niste audiente foarte bune in orasele in care emiti pentru a aduna acel numar de ascultatori.
    Simplu, nu ?
    Cu Cronica ai muscat-o ! Vezi ca sunt audientele chiar aici, pe paginademedia.ro si se vede foarte clar ca prima emisiune dupa accident iese binisor din audientele obisnuite.
    Si eu am "muscat-o" si am stat pe radio si e tv, nu de alta dar au si lasat impresia ca Serban va zice ceva acolo.
    Iar cu Pro-ul situatia e cat se poate de ilegala, daca esti putin curios si te uiti pe siteul CNA o sa vezi ca Info Pro "emite", bine-merci, peste tot in tara. Tu ii auzi pe frecventele pe care spune CNAul ca emite ?
  • mihai roman mihai roman
    la cate mizerii a avut de infruntat-corectat KISS in 2011, hai sa recunoastem ca s-a descurcat peste asteptari. se vede echipa sudata acolo.Si nu va raportati doar la faptul ca au pierdut acum locul 1 in capitala. comparati cu datele din 2010 sau 2009 si o sa vedeti ca nu stau mai prost,din contra.
  • mihai roman mihai roman
    ceea ce spui tu e o dovada in plus ca acoperirea nu e totul.Degeaba ai 101 frecvente, daca ceea ce transmiti pe ele nu e pe placul celor care asculta. partea buna pentru ei este ca sunt in crestere si ca nu mai au mult pana vor fi in fata lui Zu in urban.ca vor reusi asta cu 50 sau 300 de frecvente, chiar nu va conta deloc.
    in teoria cu curiozitatea nu cred.Cronica nici la tv nu a crescut cand era incertitudinea,iar acolo masurarea este mult mai clara si rapida,iar efectele se vad imediat.
    problema lui zu nu e kiss, ci incapacitatea de a gasi solutii care sa creasca audientele. sunt deja 3 ani in care cifrele lor sunt aproape aceleasi.Iar daca nu Kiss, probabil un alt radio le va pune probleme mai devreme sau mai tarziu.
  • horatiu horatiu
    Total fals !
    Doar pe vara, cand la Zu era linsite, au fost pe primul loc.
    De unde ti-ai luat tu datele cu "din ianuarie si pana in octombrie" ?
  • horatiu horatiu
    Pro e sub asteptari avand in vedere ca acopera tara, in FM, cel mai bine. Radio Romania e cu mult sub acoperirea Pro FM. Din ce am sesizat eu, peste tot pe unde am fost, in masina, am receptionat PRO FM pe cel putin 5 (cinci !!!) frecvente.
    In ceea ce priveste situatie lui Huidu, pana si eu am tot dat, dupa accident, pe Kiss, de curiozitate. Si multi au facut exact la fel, curiozitatea fiind mare: se intoarce, nu se intoarce, vine ca invitat si spune ceva referitor la ce s-a intamplat, cum sunt cei care il inlocuiesc, etc.
  • vali vali
    Cand faceti comparatii nu uitati de acoperirea acestor posturi. Kiss acopera mult mai mult in tara decat ZU care chiar lipseste din cateva resedinte de judet importante.
    ZU are cea mai mica acoperire dintre CHR-uri.

    ZU e sustinut doar de matinal, daca nu ar mai exista Buzdugan si Morar acolo, ZU ar cadea sub 21.

    ProFM - crestere usoara, dpmdv mult mai profesionalisti decat cei din varful clasamentului, dar ce e bun nu ma astept sa fie apreciat in tara asta. La fel si EuropaFM.

    Radio21 a "furat" cat s-a putut de la VibeFM si totusi pe publicul comercial au doar 2000 ascultatori peste acesta.
    Ei ar trebui sa isi dea seama ca intr-o tara in care Kiss e cel mai ascultat post nu vor mai reusi nimic oricat ar incerca. Ar fi frumos sa se investeasca in VibeFM, sa-l puna pe frecventele 21 din tara. Fiind un sunet nou cu siguranta va sta mai bine decat 21 in sondaje.

Trimite un comentariu

sus