Skip to main content

Blejnar închide Bingo Metropolis

 

ACTUALIZARE Reprezentanţii Bingo Metropolis au trimis o comunicare prin care au anunţat că până la acest moment compania nu a primit nicio înştiinţare în legătură cu suspendarea licenţei. Textul integral, în continuare. 

Publicitate

"Am retras licenţa de funcţionare societăţii organizatoare a jocului BINGO Metropolis, după ce această firmă a înregistrat debite neachitate la bugetul de stat. Masura intră în vigoare după ce Secretariatul Comisiei de autorizare a jocurilor de noroc o va transmite contribuabilului", a declarat pentru HotNews.ro preşedintele ANAF Sorin Blejnar.

SC Phoenix Games SRL (firma care organizeaza Bingo Metropolis) are o colaborare cu postul de televiziune Antena1.

Antena 1 a inceput sa difuzeze emisiunea în toamna anului 2009. Programată iniţial duminică seară, aceasta a fost reprogramată în cursul zilei. Daca, în 2009, audienţa medie a emisiunii era de aproape 700.000 de telespectatori în ianuarie 2012 audienţa în mediul urban a fost de 338.000 de telespectatori.

Potrivit datelor oficiale de la Finanţe, SC Phoenix Games SRL (firma care organizează Bingo Metropolis) are 3563 angajaţi si a înregistrat o pierdere în 2010 de 16.842.245 lei la o cifră de afaceri de peste 84 mil. lei. Datoriile către Fisc ale organizatorilor Bingo Metropolis depăşesc un milion de euro.

Raportul în care se cerea suspendarea licenţei a fost înaintat miercuri Comisiei, care a decis amânarea luării unei decizii pentru joi. În final, decizia a fost luata în unanimitate. ANAF a mai decis şi oprirea conturilor şi sechestrarea bunurilor firmei.

Comunicatul integral, în continuare:

În urma informaţiilor apărute în presă în cursul zilei de azi, S.C. PHOENIX GAMES SRL Bistriţa, doreşte să facă următoarele precizări:

  • S.C. PHOENIC GAMES SRL nu a primit nicio înştiinţare oficiala cu privire la decizia Comisiei de Reglementare a Jocurilor de Joroc din cadrul Ministerului de Finanţe. Dacă se vor confirma zvonurile aparute în presă, dupa comunicarea oficială a deciziei Comisiei, compania va recurge la căile prevăzute de lege pentru continuarea activităţii şi a proiectului Super Bingo Metropolis;
  • S.C. PHOENIX GAMES SRL nu este în faliment sau incapacitate de plată. Înregistrează, în acest moment, datorii de 1.2 milioane de euro la Bugetul Statului, dar aceste datorii sunt garantate de o ipotecă mobiliară, în valoare de 7.382.000 de lei. Dorim să precizăm că până în prezent, S.C. PHOENIX GAMES SRL a achitat la bugetul statului peste 138.000.000 de lei (peste 32.000.000 de euro) şi va continua să-şi achite toate sumele restante în termen cât mai scurt. Permanent, S.C. PHOENIX GAMES SRL a colaborat cu reprezentanţii Direcţiei Fiscale Bistriţa-Năsăud în oferirea de soluţii stabile şi viabile în recuperarea datoriilor înregistrate la bugetul de stat;

Până în acest moment, Super Bingo Metropolis a acordat premii în valoare de peste 295.000.000 de lei (69.000.000 de euro) şi premiile neachitate în acest moment sunt în termenul prevazut de Regulamentul de Joc;

  • S.C. PHOENIX GAMES SRL are peste 3.500 de angajaţi şi peste 800 de colaboratori care trăiesc în acest moment din proiectul Super Bingo Metropolis. Ne exprimăm dezamagirea ca Statul Roman, prin instituţiile sale abilitate, nu oferă niciun sprijin companiilor româneşti, care înregistrează un numar atât de mare de angajaţi. Închiderea proiectului Super Bingo Metropolis va genera peste 3.500 de şomeri, care vor trebui să fie preluaţi de bugetul statului, în această perioadă economică foarte sensibilă
  • S.C. Phoenix Games SRL îşi expremă indignarea faţă de unii reprezentanţi mass-media, care au prezentat realitatea în mod tendenţios, creând o falsă problema şi generând decizii pripite din partea instituţiilor statului. Prin această prezentare deformată a realităţii, aceşti reprezentanţi de presă se pot socoti responsabili de trimiterea în şomaj a peste 3.500 de persoane.

Speram că Statul Roman, prin instituţiile sale abilitate, să revină asupra deciziei, dacă această decizie sa va confirma, care afectează în mod direct atât cei peste 3.500 de angajaţi, cât şi a altor colaboratori indirecţi a proiectului Super Bingo Metropolis.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cornel cornel
    Felix Voiculescu e la zi cu darile?
  • cornel cornel
    oricum era o emisiune de rahat
  • fana anaf fana anaf
    basescu e la zi cu darile?
  • fana anaf fana anaf
    multumesc domnule anaf dar esti mai rau de cit un prost. te rog fa ceea ce a facut si boc. traiasca super bingo metropolis ura ura ura.
  • Gogaie Gogaie
    poa' sa nu-l inchida, dar macar sa-i schimbe pe ratatii aia doi, Tzociu si Palade. ma intreb oare cine mai rade la glumele lor rasuflate si maimutarelile care le fac in timpul asa zisului show? BLEACH...
  • DNA DNA
    Sa va traducem comunicatul de presa ;-Datorita faptului ca dl Ialomiteanu care ne scutea de la plata taxelor si de anularea licentei la Interventiile dlui Ioan Oltean,(pedelisti de frunte amandoi) ,a fost schimbat din functie si nu a mai putut amana hotararea comisiei care trebuia luata din Noiembrie anul trecut nu am mai putut continua excrocheriile financiare si evaziunea fiscala pe care am comis-o calculand eronat baza de impozitare de 10 respectiv 20% si am ramas fara licenta.Asta e,(AM UITAT,SI DL HREBENCIUC ERA ASOCIAT CU NOI PT CA BANUL N-ARE CULOARE POLITICA)
  • udi alan udi alan
    in primul rand cred ca i un demers politic, apoi daca astia nu si au platit taxele catre stat bine ca le a tras oblonul! ca de regula fiscul ii inchide pe buticari, pietzari, aia cu o toneta care incerca sa traiasca de pe o zi pe alta...si i inchide pe astia pt ca astia fiind mult prea saraci NU au ce spaga sa dea!...sa punem anunt pe ebay: "tara bananiera colcainda de sobolani cautam firma de deratizare" si sa inceapa cu dezinfectarea chiar a anaf, garda fin, ani si dna...
  • steven steven
    n-ar fi primul bingo care se inchide

Trimite un comentariu

sus