Skip to main content

Teo demisionează din Parlament

 

Teo Trandafir a demisionat din funcţia de deputat, precizând că nu e un capriciu şi nici o formă de protest, ci o necesitate impusă de starea sa de sănătate, dat fiind că pentru ea politica a fost o sursă maximă de stres, iar acesta catalizator pentru boala sa, scrie Mediafax.

Publicitate

Ea se adresează şi alegătorilor din sectorul 4, în care a fost aleasă ca deputat PDL, spunându-le că nu a dorit să primească bani publici şi să nu muncească pentru cei care au ales-o, dar nu crede că ar fi putut face faţă politicii "extrem de tensionate" din Parlament.

Ea recomandă colegilor săi din Parlament să pună mai mult suflet în politică pentru oameni şi pentru nevoile lor urgente.

Ce spune Teo Trandafir în scrisoare:

 • Astăzi mi-am depus demisia din funcţia de deputat în Parlamentul României. Nu e o decizie pe care să nu o fi întors pe toate feţele, e o decizie pe care o luasem încă din vacanţa parlamentară şi pe care am pus-o în aplicare cu multă mâhnire.
 • Nu e o decizie dintr-un capriciu şi nici vreo formă de protest cum s-ar putea interpreta, ci e o nevoie generată de starea mea de sănătate.
 • Atunci când eşti la un pas de final, te gândeşti bine de două ori ce e mai important.
 • Nu am dorit vreo secundă să primesc bani publici şi să nu muncesc pentru cei care m-au ales. Nu cred însă că aceste luni aş mai fi făcut faţă unei politici extrem de tensionate care se duce în Parlamentul României.

Scrisoarea integrală, în continuare:

"Dragii mei prieteni,

Astăzi mi-am depus demisia din funcţia de deputat în Parlamentul României. Nu e o decizie pe care să nu o fi întors pe toate feţele, e o decizie pe care o luasem încă din vacanţa parlamentară şi pe care am pus-o în aplicare cu multă mâhnire.

Nu e o decizie dintr-un capriciu şi nici vreo formă de protest cum s-ar putea interpreta, ci e o nevoie generată de starea mea de sănătate.

După lunile petrecute la Viena în spital şi după lunile de convalescenţă în ţară, am realizat că, poate, pentru oameni mai experimentaţi, mai pragmatici sau pentru cei care pun mai puţin suflet în ceea ce fac, politica poate fi uşoară, însă pentru mine a fost o sursă maximă de stres şi în final un catalizator şi pentru boala mea.

Nu spun asta pentru că mi s-ar fi năzărit, mi-au spus şi doctori, cred eu, bine pregătiţi. Or, atunci când eşti la un pas de final, te gândeşti bine de două ori ce e mai important.

Pentru mine e importantă Maia şi nu vreau să mai treacă vreodată prin emoţiile pe care i le-am pricinuit din cauza bolii. Sunt importanţi oamenii şi cred că am să pot să le provoc bucurii mai mari reîntorcându-mă la meseria mea iniţială.

Totuşi, sunt convinsă că, dacă aş fi continuat şi aş fi avut o stare de sănătate mai bună, tot aş fi reuşit să mişc câte ceva şi în Parlament, pentru că sunt un om luptător. Nu ştiam nici eu asta atât de bine. Dar mi-am dovedit până şi mie în această luptă de luni de zile cu boala.

Dragi prieteni din sectorul 4,

Mă gândesc cu drag şi cu responsabilitate acum la voi, cei care mi-aţi dat mandatul pentru a vă reprezenta în Parlament.

Poate vă întrebaţi de ce am decis să plec acum, cu câteva luni înainte de alegerile la termen. Principalul motiv este acela că sunt un om care a învăţat respectul pentru muncă şi pentru plata corectă a acesteia. Nu am dorit vreo secundă să primesc bani publici şi să nu muncesc pentru cei care m-au ales. Nu cred însă că aceste luni aş mai fi făcut faţă unei politici extrem de tensionate care se duce în Parlamentul României.

Celor care locuiesc în colegiul în care am candidat, şi mă adresez tuturor, nu numai celor care m-au votat pe mine, le fac însă din inimă o promisiune: voi urmări, atât cât am să pot, ce vor face parlamentarii pe care îi veţi alege în viitor şi nu voi ezita să mă pronunţ dacă aceştia nu muncesc pentru dumneavoastră.

Am să urmăresc proiectele din această zonă şi am să încerc să dau o mână de ajutor atunci când voi putea folosi credibilitatea mea în sprijinul oricărui cetăţean.
Voi rămâne extrem de ataşată de această zonă, care mi-a oferit atât de multă încredere, şi, chiar dacă nu voi mai fi în Parlament, promit să nu-i dezamăgesc pe locuitorii ei. Mai am încă mult de oferit, atât în domeniul în care voi activa, cât şi în zona civică de protecţie a intereselor copiilor.

Închei, gândindu-mă cu drag la toţi cei care mi-au fost alături în această perioadă destul de dificilă pentru mine şi recomandându-le tuturor colegilor mei din Parlament să pună mai mult suflet în politică pentru oameni şi nevoile lor cele mai urgente".

În 5 mai 2010, Teo Trandafir a depus jurământul în calitate de deputat, după ce a câştigat, din partea PDL, alegerile parţiale din colegiul 19 din bucureşti, având-o contracandidată pe Liliana Mincă din partea PSD+PC.

În 11 ianuarie 2011, Teo Trandafir a fost transportată, cu un avion privat, la Clinica AKH din Viena, după şase zile de internare la Spitalul Elias din Capitală, cu diagnosticul de pancreatită acută de severitate medie.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Horea Horea
  @udi

  Nu, nu prea obisnuiesc sa pun intrebari cu caracter ... retoric.
  Comentariul tau (primul) mi s-a parut ca inclina spre o anumita culoare sau nuanta politica si de aceea am pus acele intrebari.
  Deduc insa, din al doilea comentariul,ca de fapt TEO e cea care ti-a creat "disconfortul", caz in care - de acord - n-are rost sa mai discutam.
 • udi alan udi alan
  @horea: sunt sigur ca intrebarile tale cele 3 sunt retorice, asa cum sunt sigur si ca ADEVARUL, ala unic si absolut, nu se afla la mine in buzunar! de altfel subiectul teo chiar imi repugna, si asta "gratie" episodului politic din viata ei! poate ca e o analiza pur empirica si irationala din partea mea, dar pt mine conteaza enorm...detaliile! poate altii obiesnuiesc sa le minimalizeze, eu dimpotriva le dau valente uneori catastrofice (poate din pacate pt mine)...suntem cu totii suma unor detalii. pur si simplu TEO nu merita sa discutam noi doi acum ds ea! ds politica ar merita sa discutam, si sunt sigur (a 4 oara) ca ambii am investi in subiectul asta inainte de pareri si judecati, ffff multa SILA!
 • Horea Horea
  @udi alan

  a). Daca ar fi intrat la PSD, ar fi avut "caracterul si obrazul si ceafa" mai ... groase?

  b)."... dupa atatea poze ani si ani la tv!",sunt ingredientele care formeaza "PERSONALITATE, DISTINCTIE, CARACTER"?

  c). Mircea Badea "incearca" sa-si pastreze "capital de imagine"? Care imagine? A securistului FELIX care-l plateste gras (nu ca si ceafa lui Teo) ca sa ne "oripileasca voluptatea!
 • gogaie gogaie
  So what? :D
 • matei matei
  Si-o fi dat seama ca in afara de a invita manelisti la emisiunea proprie, altceva nu stie sa faca. A dat-o in bara cu toate incercarile, de la director de post tv pana la politica. Acu' sa intoarce la radacini, Generatia Pro o asteapta cu dragoste si multe manele.
 • geo geo
  cind ai candidat nu stiai cit de "grea" e munca in Parlament? cind filmezi ptr serialul Pro Tv nu te stresezi chiar deloc!?
 • udi alan udi alan
  fata asta si a aratat caracterul si obrazul si ceafa "subtire" cand a intrat in politica la pdl! multa lume a fost scarbita de gestul asta pt ca te asteptai ca TEO sa fie ...TEO! ASTEPTAI PERSONALITATE, DISTINCTIE, CARACTER...dupa atatea poze ani si ani la tv! cand colo...fleoshc! mi e greu sa cred ca prietenul ei mircea badea NU a fost la fel de scarbit! dar a mentinut aparentele, poate de dragul unui capital de imagine pe care incearca ambii sa si l cultive reciproc...in fine, daca nu ar fi fost vorba de teo, mircea badea si ar fi aratat cu voluptate oripilarea! concluzia: teo e dovadaa vie ca OBRAZUL SUBTIRE NU CU CHELTUIALA SE TINE! ca presupunem cu totii ca bani ARE! dar si colegul ei de platou, GUTA, are bani...
 • Daniel Daniel
  "ART. 73
  În vederea respectării şi garantării prevederilor art. 3 alin. (1) şi (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi a prevederilor art. 71 din prezentul cod, radiodifuzorii nu pot difuza emisiuni audiovizuale editate, prezentate, moderate sau realizate de parlamentari, reprezentanţi ai Guvernului şi ai administraţiei publice centrale şi locale, reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, persoane cu funcţii în structura partidelor politice sau purtători de cuvânt ai acestora, persoane desemnate public să candideze ori care şi-au anunţat public intenţia de a candida la alegerile locale, parlamentare sau prezidenţiale ori emisiuni în care aceştia au statut de invitat permanent; fac excepţie emisiunile cu caracter cultural-artistic."

  http://arhiva.cna.ro/reglementari/decizii/d18706.html
 • Robert Robert
  Si astfel majoritatea PDL este din ce in ce mai fragila...
 • Un privitor atent Un privitor atent
  Sunt foarte curios cum va fi din nou Teo pe ecran. Ii doresc succes, e pacat ca o serie de decizii neintelepte au condus-o pe o traiectorie profesionala pe care - in virtutea talentului ei cert - nu o merita. Astept in continuare emisiunea Late Nite cu Teo, dar nu la Acasa, ci la Pro TV, cand am vazut-o pe sticla ultima data mi-a dat certitudinea ca acolo e locul ei. Pacat ca televiziunile noastre - toate - inca sunt provinciale in raport cu apartenenta noastra la o piata media cu 500 milioane de suflete - Uniunea Europeana. Cine va reusi sa iasa din granitele inguste ale showbizului TV autohton actual, va castiga mult.
 • Horea Horea
  Si alti multi parlamentari, ar fi cazul sa-si dea demisia din PARLAMENT.
  Au luat suficient de multi bani (sa le spunem din salarii), pana acum, pentru câtă "osteneală" si-au dat in rezolvarea problemelor tarii!
 • Horea Horea
  Dar AVERI imense, "au voie sa aiba" parlamentarii nostri?
 • Daniel Daniel
  De fapt, motivul e ca o sa aiba o emisiune tv la Acasa si parlamentarii nu au voie sa aiba emisiuni.

Trimite un comentariu

sus