Skip to main content

14 martie: MediaSind cere numirea unui nou director la Agerpres şi anchetarea fostului șef

 

Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind cere Parlamentului şi Guvernului iniţierea procedurii de numire a noului director general la Agerpres, având în vedere expirarea mandatului lui Ioan Roşca, şi anchetarea "modului dictatorial" în care acesta a condus instituţia, scrie Mediafax.

Publicitate

Scrisoarea deschisă, remisă Mediafax, este adresată Parlamentului României - Comisiile de cultură, arte şi mijloace de informare în masă (Raluca Turcan - preşedintele Comisiei din Camera Deputaţilor, Sergiu Nicolaescu - preşedintele Comisiei din Senat) - şi Guvernului României (Mihai Răzvan Ungureanu, prim ministru).
MediaSind cere numirea unui nou director la Agerpres şi anchetarea lui Ioan Roşca

"Cel mai penibil moment de striptease”, "€œMiscari braziliene” sau "€œBătrân bătut de jandarmi” sunt câteva dintre titlurile cu care utilizatorii au interacționat cel mai mult în social media autohtonă, scrie Wall-Street.ro, care citează un studiu ZeList.ro.

Sursele investigate au fost compuse din 65.000 de bloguri, 55.000 de conturi românești de Twitter, 2.000 de feeduri ale principalelor publicații online din România, peste 17.000 de pagini publice și grupuri publice Facebook și principalele 50 de forumuri românești iar perioada în care a fost realizat monitorizare a fost 22 decembrie 2011 - 22 februarie 2012.

Cea mai viralizată știre preluată din presă în perioada decembrie 2011 a€“ februarie 2012 a fost "€œPETITIE: Raed Arafat trebuie să participe la noua lege a sănătății! Semnează și tu!” a Realitatea.net urmată tot de o petiție a aceluiași canal a€“ "€œPETITIE: România nu vrea ACTA! SEMNAȚI AICI!” Ambele materiale au atras peste 4.000 de share-uri. Dacă însă prima a primit 181 de comentarii, a două nu a primit niciun comentariu.
Studiu: Pe ce stiri dau “like” cel mai mult romanii?

Să se comporte responsabil, să fie umani și să reacționeze la timp, sunt câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le facă oamenii de relații publice atunci când se confruntă cu o situație de criză, au afirmat mai mulți specialiști în comunicarea de criză în cadrul Crisis Communication Conference, eveniment dedicat acestui domeniu, scrie Wall-Street.ro.

Mugurel Rădulescu, group coordinator of EU Industry Association Affairs în cadrul Coca-Cola Hellenic: "Prima regulă în gestionarea unei crize sau unei posibile crize este că toate informațiile relevante să ajungă către o echipă de contact. Este foarte important ca informațiile să ajungă în locurile potrivite.

Gestiunea crizei nu este activitatea unui singur manager. Colegii din management trebuie să știe cum să se comporte în situații de criză. Dacă echipă de management nu este pregătită cum trebuie s-ar putea să reacționeze haotic. Pentru mine este în job description să pregătesc managementul pentru astfel de evenimente."
Cum să comunici în criză. Ce spun specialiști de la Coca-Cola, Renault sau Banca Transilvania

Agenția de publicitate AdVenture a câștigat pitch-ul organizat pentru contul grupului CEZ în România, unul dintre cei mai mari producători, furnizori și distribuitori de energie din Europa Centrală și de Est, scrie DailyBusiness.ro. Selecția s-a realizat la finele anului trecut în urma unui pitch la care au participat alte 2 agenții.

AdVenture va oferi servicii de creație și strategie Grupului CEZ, servicii susținute de programe de comunicare în sensul responsabilității sociale corporative.
Contul de creație al grupului CEZ în România, câștigat de AdVenture

Utilizatorii români de Internet sunt din ce în ce mai săraci, 27,5% dintre respondenții studiului „Profilul utilizatorului de Internet” realizat de TradeAds Interactive declarând venituri nete sub 1.000 de lei, scrie Wall-Street.ro.

Frecvența veniturilor mici pe gospodărie se menține la un nivel critic, 27.5% dintre respondenți declarând că veniturile nete se situează sub 1.000 de lei, spre deosebire de 25.5% în ianuarie, 2011 și 15.35% în martie, 2010. În ceea ce privește ponderea gospodăriilor cu venituri lunare de peste 5.000 lei, procentul de 10.2% nu se depărtează de cele din edițiile anterioare, 9.6% în 2011 și 11.7% în 2010, rămânând astfel la același nivel.
Portretul robot al internautului român: Mai informat, dar mai sărac [INFOGRAFIC]

Organizaţia Reporteri fără Frontiere a lansat lista anuală a Inamicilor Internetului, scoţând ca de fiecare dată în evidenţă statele care restricţionează libertatea de exprimare în mediul online, scrie Capital.ro. Există 12 state considerate inamici ai internetului şi 14 state aflate sub observaţia organizaţiei.

Protestele din cadrul Primăverii Arabe au condus la restricţionarea de către guverne a accesului la diverse websiteuri.
Celelalte ţări considerate inamici ai internetului sunt:Burma, China, Cuba, Iran, Coreea de Nord, Arabia Saudită, Siria, Turkmenistan, Uzbekistan şi Vietnam. Cele aflate sub observaţie sunt: Australia, Egipt, Eritrea, Franţa, India, Kazahstan, Malaysia, Rusia, Coreea de Sud, Sri Lanka, Thailanda, Tunisia, Turcia şi Emiratele Unite Arabe.
Reporteri fără Frontiere: Ce state sunt inamici ai internetului

Creșterea numărului celor care dețin un smartphone, precum și o comunicare personalizată cu consumatorul sunt principalele arme cu care advertisingul mobil vrea să-l detroneze pe cel online, scrie DailyBusiness.ro. Pe de altă parte, spațiul limitat, precum și posibilitățile restrânse de comunicare, sunt piedicile care trebuie depășite în acest demers.

La nivel de investiții, piața de mobil marketing reprezintă o concurență serioasă pentru bugetele pe online. Potrivit estimărilor, aceasta se ridică în prezent la 7 milioane de euro, în timp ce publicitatea online clasică este estimată la aproximativ 21 de milioane de euro.
Cum vrea publicitatea pe mobil s-o detroneze pe cea online

Portalul Yahoo! a depus luni plângere împotriva site-ului de socializare Facebook, pe care-l acuză de uzurparea unora dintre patentele sale, în special cu privire la publicitate, protecţia vieţii private sau mesagerie, scrie Mediafax.

În total, Yahoo! identifică zece patente pe care Facebook le-ar utiliza fără autorizaţie, conform plângerii depuse la un tribunal federal din California, în vestul Statelor Unite, la San Jose, consultată online.
"Din nefericire, diferendul cu Facebook rămâne nerezolvat, iar noi suntem nevoiţi să cerem să se facă dreptate în faţa unui tribunal federal", a subliniat grupul californian într-un comunicat trimis prin e-mail, exprimându-şi încrederea în şansele unei victorii.
Yahoo dă în judecată Facebook pentru însuşirea frauduloasă a unor patente

CNN este foarte aproape de achiziționarea Mashable, site de știri despre rețele sociale și internet fondat în 2005. Jurnaliști de la Reuters și New York scriu că tranzacția este foarte aproape să fie finalizată, miza fiind un site cunoscut care este vizitat lunar de 20 de milioane de "unici", scrie HotNews.ro, care citează The Guardian.

Mashable a fost fondat în iulie 2005 de scoțianul Pete Cashmore, a început cu știri despre rețele sociale dar și-a extins portofoliul și asupra știrilor despre economie și monden, venind de-a lungul anilor cu exclusivități care i-au adus mulți cititori.
CNN, în discuții să cumpere cu 200 milioane dolari site-ul de știri Mashable

Reprezentanţii Facebook admit într-o scrisoare adresată potenţialilor investitori că o parte sau chiar întreaga reţea de socializare ar putea fi închisă, scrie Mediafax. Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă procesele cu care se confruntă compania vor fi pierdute.

Cel mai ameninţător şi costisitor proces cu care Facebook se confruntă acum este cel intentat de Yahoo, "care ar putea avea un impact semnificativ asupra afacerii noastre, asupra condiţiilor financiare sau a rezultatelor acţiunilor pe care le avem."
Facebook ar putea fi închis? Compania recunoaşte că procesele cu care se confruntă pot avea un impact asupra afacerii

Rebekah Brooks, fosta șefă a News Internațional, divizia de presă scrisă pe care concernul News Corp o deține în Marea Britanie, a fost arestată din nou, marți, în cadrul investigației în cazul interceptărilor telefonice ilegale, scrie HotNews.ro, care citeazムThe Guardian. Sursa precizează, însă, că nici poliția, nici News Internațional sau avocatul lui Brooks nu au confirmat această informație.

Potrivit The Guardian, Rebekah Brooks - care a condus atât The Sun, cât și News of the World, publicație închisă anul trecut - și soțul ei au fost arestați la domiciliul lor din Oxfordshire. În cadrul operațiunilor de astăzi au fost arestate, în total, șase persoane.
Fosta șefă de la The Sun și News of the World, Rebekah Brooks, a fost arestată din nou

Twitter a cumpărat rețeaua de microblogging concurența Posterous, compania urmând să funcționeze în continuare sub acest nume, scrieTechradar.com, citat de Wall-Street.ro.

Posterous, lansat în 2008, permite utilizatorilor să își updateze scurte postări pe blog-uri mai ales prin introducerea de conținut fotografic, chiar și direct din mail.
Twitter își consolidează poziția pe piața prin achiziția Posterous

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu