Skip to main content

CJI lanseaza proiectul Jurnalism responsabil

 

Centrul pentru Jurnalism Independent anunta lansarea programului Jurnalism responsabil, cel mai nou proiect de continut editorial al CJI. Proiectul isi propune sa aduca in spatiul public materiale de referinta pe teme de interes major pentru societate, care nu si-au gasit inca locul in presa.

Publicitate

Proiectul presupune realizarea unei platforme online, documentarea si realizarea de proiecte jurnalistice multimedia si promovarea materialelor din presa locala pe subiecte cu potential impact national.


In ultimii ani am pregatit zeci de jurnalisti sa faca fata provocarilor noilor tehnologii, sa gandeasca materialele in stil multimedia. Am discutat cu acestia despre nevoia vitala de jurnalism responsabil, facut in interes public si cu
respectarea standardelor profesionale”, a declarat Ioana Avadani, director executiv al CJI .

 In urmatoarele luni, echipa de proiect va realiza platforma online si va documenta primul proiect editorial.

“Mamele copii – o problema de sistem este cel mai ambitios proiect jurnalistic pe care CJI l-a coordonat pana acum. Incercam sa vedem care sunt cauzele pentru care Romania este pe primul loc in Europa atunci cand vine vorba de nasterile la copii*.

Saisprezece jurnalisti vor face radiografia nationala a unei probleme complexe, de sistem, fie ca este el medical, educational sau de protectie sociala, despre care pana acum s-a scris doar punctual: nasterile la minore”, a
declarat Cristina Lupu, manager de comunicare si proiecte al CJI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • C C
    ”Jurnalism responsabil” suna atat de plictisitor si a limbaj de lemn. Asa ceva trebuia sa fie o consecinta a practicarii cu seriozitate a profesiei si a soliditatii proiectului, nu un titlu ”de mare angajament” si ”avant utecist”. Trebuia sa fie o concluzie fireasca la care sa ajunga cei care ar evalua acest proiect al CJI, nu un titlu care sa plictiseasca din start.

Trimite un comentariu

sus