Skip to main content

Răsvan Popescu vrea să deschidă CNA-ul pentru profesioniști în media și societatea civilă

 

La consultările de astăzi de la Parlament, președintele CNA a susținut schimbarea legii audiovizualului în sensul depolitizării Consiliului. Printre schimbările propuse de acesta se numără și posibilitatea societății civile de a face parte dintre membrii CNA.

Publicitate

"Trebuie să deschidem Consiliul către societatea civilă", a spus Răsvan Popescu, președinte CNA, în fața Parlamentului.

Răsvan Popescu a spus că ar fi potrivită legea mai veche propusă de Raluca Turcan cu amendamentul ca noua lege să cuprindă criterii clare, chiar tehnice dacă se poate, pentru alegerea noilor membri CNA de către Parlament. Printre aceste criterii ar dori să se numere și experiență în media (specificată în ani, dacă este posibil).

Răsvan Popescu și-ar dori ca noua lege să fie aplicabilă de la sfârșitul acestui an când expiră mandatele a șase dintre actualii membrii CNA printre care se numără și mandatul lui. Această nouă lege ar duce la consolidarea CNA-ului ca instituție independentă, autonomă și neutră, sub control parlamentar, este de părere președintele forului de reglementare din audiovizual.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • De unde naiba sa gasesti 6 profesionisti tineri, neindobitociti de trusturile de partid si de lustruitul fundurilor de politicieni pentru a avansa cumva in cariera, capabili sa inteleaga dinamicile comerciale, sa nu interpreteze dupa bunul plac normele si reglementarile juridice si profesionale, sa permita individualizarea si modernizarea inteligenta, dar fara incalcarea bunului simt? Unde sa gasesti 6 magnifici care sa gandeasca in primul rand in favoarea consumatorului de media, cel legat ombilical de media, care traieste in functie de ceea ce primeste via media. Unde sa fie cei 6 total nemanipulatori bine intentionati, cu vocatie de jurnalist, fara trucuri de PR, care sa nu se imbete de puterea de a profita de slabiciunile si ignoranta cetateanului si de a profita de el??
    Vai de ea modernizare, dom’ Rasvan...
  • Daca tot se termina mandatul si nu mai stau in CNA de ce sa nu depolitizam institutia ? Nu inteleg de ce nu a militat de la numire pt acest lucru ? Sau sa refuze numirea politica . Nu pun la indoiala calitatile profesionale ale domnului Popescu insa demersul facut la final de mandat nu ii face onoare si e necredibil .

Trimite un comentariu