Skip to main content

Restructurări la redacţiile locale Adevărul

 

Redacţiile locale ale ziarului Adevărul au fost restructurate în aceste zile.

Publicitate

Sabin Orcan, redactor şef al ediţiilor locale, a declarat pentru paginademedia.ro că reorganizarea vinde ca urmare a scăderii numărului de pagini al ziarului Adevărul la 32.

Câţi oameni au fost restructuraţi şi ce spune Sabin Orcan, în continuare:

Sabin Orcan, pentru paginademedia.ro:

"Era normal, din moment ce numărul de pagini a scăzut, să ne adaptăm ca organigramă. Nu este o situaţie fericită, dar era nevoie de o eficientizare a activităţii."

Câţi oameni au rămas?

"Au rămas în jur de 50 de oameni cu contracte de muncă şi 30 de colaboratori", spune Sabin Orcan.

Până la restructurare, organigrama număra aproximativ 110 oameni la redacţiile locale.

Pe ce criterii s-a făcut restructurarea?

Sabin Orcan: "Reorganizarea a fost făcută în funcţie de vânzările ziarului în zonele respective, de audienţa site-uriloe, dar şi după performanţele profesionale ale fiecăruia. A fost făcută diferit, în funţie de aceste criterii, nu este peste tot la fel."

Câteva exemple, după documentarea paginademedia.ro:

La redacţia din Ploieşti vor rămâne doi reporteri din patru. De asemenea, aceasta va rămâne şi fără fotoreporter.

La Craiova, cei care mai erau în urmă cu câteva zile doar patru jurnalişti au fost trimişi acasă şi li s-au dat calculatoarele pe semnătură să lucreze de acasă. Ieri, doi dintre jurnalişti au fost restructuraţi şi li s-a oferit un salariu compensatoriu. Dintre ceilalţi doi, unul rămâne cu normă întreagă, iar celălalt colaborator.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • George George
    E tocmai asta e buba cea mare mister MIG21, fiindca intreaga mizerie de la Adevarul Holding n-ar mai fi existat daca lumea ar fi plecat de acolo. Dar, vezi matale, la acest Adevarul sunt foarte multi incompetenti care au in titulatura postului sintagma "sef" si care, in mintea lor, le deschide o intreaga gama de orizonturi noi in media remunerate colosal. Iar pentru acest aspect sunt dispusi sa inghita toate mizeriile, inclusiv salarii restante si alte umilinte...

    PS: Oamenii cu adevarat valorosi au plecat din AH de cateva luni bune, nefiind interesati de un post cu "sef" in coada ci, efectiv, de meseria de gazetar. Asta e adevarul crunt!
  • troaca troaca
    @sclav pe plantatia lui Stancu: In mare parte ai dreptate dar faci niste mici erori: Rahan a fost un succes (culmea!) iar ideea colectiei nu a fost a lui Cartianu ci a lui Corneteanu.
    Cartile lui Cartianu s-au vandut mai degraba prost decat bine. Divizia Carte a fost ingropata prima, asta e adevarat. Prima pentru ca era divizie cornetista, tare profitabila si umbrea ziarul. Au taiat bugetele de publicitate de cum au venit. Li s-au parut enorme pentru ca habarnistii nu aveau cum sa inteleaga publicitatea ca si investitie obligatorie pentru profitul enorm care se obtinea. Rezultatul? Scaderi de sute de mii de exemplare vandute si de aici si lipsa de cash. De ce? Pentru ca habar nu aveau cu ce se mananca afacerea asta. Si, la modul general, asta s-a intamplat in intreg trustul Adv. O mana de nimeni care au pus stapanire pe un trust de presa. Si l-au facut pulbere intr-un timp record. Cu sute de angajati contempland situatia. Salarii? De unde salarii?
  • nimik nimik
    Au plecat: Dragoteasca, Peter Frank, Simona David, Chelemen, Blaga, Ionescu, Tony Grey, Kevin Philips, Giovanni Giro, Sorel Radu (Mediapoint).
    Au ramas: Raluca Badea, Liliana Munteanu, Călin Predeanu, fata de la abonamente si Adrian Vasile
    Astia sunt directorii pusi de imre si de andrei stefan sa conduca AH. La ce va asteptati? Si unde s-a mai auzit ca dintr-o companie sa plece zece manageri "de top" intr-un an?
  • Borcanul spart Borcanul spart
    Incredibil, cel care da afara oameni este acelasi Sabin Borcan care ne explica ca ziarele sint "pe val", ca televiziunile sint toate in faliment si se vor inchide, ca ratza impunge si alte nazdravanii?...
    Borcane, daca ai avea un strop de demnitate sub tartacuta aia cheala, ti-ai prezenta tu demisia, pe motiv de INCOMPETENTA. Iar in drumul spre iesire i-ai lua cu tine si pe ajutorii de bagator in seama Ursu si Marincea. Toti 3 castigati la un loc peste 30.000 de lei lunar. Cu banii astia se pot plati cel putin 20 de palmasi, oameni care chiar muncesc, spre deosebire de voi.
  • Bibicu Bibicu
    Imre cand ne dai salariile pe ianuarie si februarie??
  • giro-farul giro-farul
    ati uitat de consultantul giovanni si mega studiile pe care le-a facut si apoi a "uitat" sa le plateasca; cum rezultatele nu confirmau/sprijineau deciziile care incepusera deja sa fie luate, cel mai probabil rapoartele zac ingropate intr-un folder sau folosite in alte scopuri :))
  • ady ady
    Eu unu am o mare dilema, lamurita de cineva dar neconvingator, adik poate fi o explicatie.
    Cum naibii se face ca pe la toate ziarele trec aceeasi gasca de indivizi, vezi, cartianu,Razvan ionescu, etc, care stau pe mii de euro, nu fac nimic, ba mai mult ,duc totul de rapa,apoi pleaca directori-sefi in alta parte, unde repeta schema_!!!...e ca si la fotbal, cand unii de au bani cumpara fotbalisti de la echipele retrogradate, deorarece ar avea experienta in prima liga.bai bine bre, dar aia retrogradeaza mereu, si iar, si iar... asa si la presa, adevarul, evz, etc.singura explicatie primita e ca ar fi fie agreati de securisti, foasti sau actuali, fie prin diverse masonerii de doi lei, ca altfel nu se explica cum se cultiva si se ridica la putere prostia si eterna incompetenta a unora.
  • MNG MNG
    de ce mi-a fost sters comentariul anterior?
  • MNG MNG
    Borcan = un nemernic!
  • sclav pe plantatia lui Stancu sclav pe plantatia lui Stancu
    @MIG21 - Tot ce-i scris mai sus e adevarat, poate difera foarte putin cifrele. Orice jurnalist ADH le poate verifica si cerceta relativ simplu. Chiar crede cineva ca intr-un trust care se ocupa cu stirile, cu aflatul lucrurilor, asa ceva se poate ascunde? Oamenii onesti nu trebuie sa fie frustrati ca au fost restructurati "pe criterii profesionale", pentru ca acestea ar trebui sa existe in primul rand pentru sefii ai mari, pestele de la cap se impute! Sclavii platesc pentru incompetentele, impostura, slugarnicia acestora. Ma uitam la Imre ziele trecute, cum umbla cu niste bodyguarzi dupa el... Imre nu trebuie neaparat sa stie presa, ok, sa admitem ca e un papagal, dar poate fi unul onest, ca doar nu e nebun sa fi dorit falimentarea Holdingului. El a facut insa doua greseli imense:
    1. Si-a adus o sleahta de directori din alte domenii, care pana atunci nu citisera ziare in viata lor, si i-a pus in pozitii-cheie bazandu-se pe prietesug; de ex, baiatul lui Patriciu nu poate fi hyper-director la 28 de ani, ca nu e vreun Einstein al managementului; nu ai cum sa iei o fatuca ce se ocupa de scris cronici de restaurante si sa-i dai pe mana un business cu reviste de 15-20 milioane euro anual; nu poti chema oameni care se ocupau de controlul calitatii la tigari si sa-i pui sa gestioneze site-uri de comert online... Oricat ar fi de inteligenti, oricat de mare potential ar avea acestia (desi nu prea au, sunt niste momai!), oricat e de misto sa arzi etapele, la asemenea pozitii majore de decizie e bine sa fie numiti insi cu experienta dovedita cu cifre in industria media.
    2. Crede orbeste in capacitatile de lideri ale unor redactori sefi care n-au nicio valoare in media si care-l perie zilnic: Stancu, Cartianu, Orcan etc. Ar trebui sa judece lucrurile la nivel macro, sa gandeasca rece: cate subiecte livreaza Click in afara preluarilor de la tv, la cate sedinte a mai fost prezent Stancu in ultimele 4 luni, ce relatii are, cate idei a dat, ce fel de management editorial face acest om, cate refresh-uri a facut la ziar, cati oameni au plecat din cauza lui, in cate week-end-uri a muncit? Vorbesc de Click pentru ca lucrez aici, n-am multa treaba cu ceilalti. Dar hai sa trecem si la Adevarul (print, nu web): cate campanii majore a derulat ziarul sub comanda lui Cartianu? Ce jurnalisti cunoscuti are in prezent? Cat ascazut tirajul in ultimul an?
  • MIG21 MIG21
    LOL Sclavule de pe plantatia lui Stancu, dar tu stii niste chestii năucitoare. Deci de aia m-au dat pe mine afara, ca sa le ramina lor mai multi bani de facut praf! M-am prins. In sfirsit. Chestia e că nu-mi pare rău că am plecta, ci că am fost un bou de m-am angajat la adevărul atunci când mi s-a propus. In CV-ul meu perioada asta nu va figura, pentru ca mi-ar strica imaginea. Zau!
  • sclav pe plantatia lui Stancu sclav pe plantatia lui Stancu
    Pentru ca toti restructuratii sa nu isi mai faca mustrari de constiinta in legatura cu "performantele profesionale", iata mai jos niste randuri aproape exacte cu povestea reala care le-a adus somajul in case. Pentru cei ramasi exista un singur mesaj: fugiti pe unde mai puteti, pentru ca boala lunga duce la moarte sigura!

    Asadar, pana acum vreun an, marele jurnalist Sabin Orcan se lauda,oricui era dispus sa-l asculte, ca el "conduce" vreo 500 de oameni la Adevarul de Seara. Vorba vine, pentru ca la sedintele de sumar venea o data pe luna, se mai plimba prin tara chipurile sa puna lucrurile la punct, mai chema sefii regionali la Bucuresti sa dea cu ei de pamant si cam atat. In rest, drumuri pupincuristice prin biroul lui Imre, urmate de mini-conferinte de presa auto-laudative in fata sclavilor: "i-am zis lui Peter aia", "Dinu m-a sunat sa ma intrebe ailalta", "gata, i-am explicat lui Dinu nu-stiu-ce si a inteles" etc. Apoi piticul sovietic a trecut in secret, cu "specialistii" Cartianu, Andrei Stefan si Adrian Vasile, la "relansarea" ADS, dupa ideea obsesiva si sinucigasa comercial trasata de genialul Peter L Imre: 16 pagini zilnice moca au devenit 16 pagini saptamanale pe bani + 8 pagini obosite de programe TV; din alea 16, vreo 12 erau la zi, dar absolut mediocre, pt ca intre timp sclavii prestau munca in zadar si pt Divizia Tv a microcefalului cu sex appeal Alexandru Sassu si pt site-uri, si pt Click printre picaturi. Intre timp, ideea complet cretina ca ADS sa devina un produs pe bani a mai fost minata de dinozaurul expirat Alin Teodorescu (ala cu sondajele de opinie), care le-a bagat in cap papagalilor din conducere ca succesul va fi imens, incasand pentru asta vreo 80.000 euroi. A mai intervenit si Sorinel Blaga, fin de mogul si director de marketing, care a dat moca prin targuri vreo 10.000 copii ADS din prima editie pe bani. Cum "relansarea" s-a produs in plina vara (o tampenie clasica si maxima, de care astia nu aveau habar) iar produsul semana ingrozitor cu ceea ce inainte era pe gratis, dezastrul a fost unul de manual, unic in istoria presei mondiale: din 375.000 exemplare tiparite s-au vandut 15.000!!! Adica 1 buc din 25, deci returul a fost de 96 %, ceea ce i-a facut pe toti, absolut toti distribuitorii sa se cruceasca. Habarnagii au tinut-o asa vreo 8 saptamani, e drept tiparind mai putin, dar facand recorduri demne de Guiness Book la retururi! Imaginati-va ce crima comerciala au realizat acesti "manageri de succes", daca un retur rezonabil pentru ziare e considerat undeva pe la 20-23 %, idealul fiind 10 %!
    Intre timp, a venit toamna si mogulul s-a cam saturat de taiat de pomana padurile planetei. S-a convocat o mega-sedinta, in care s-a dat de pamant cu sefii si in care ei, sefii, au aruncat vina pe noi, sclavii, cum ca suntem incompetenti si nu ne putem adapta noilor cerinte. Cum supravietuirea companiei se baza pe posibilul succes al relansarii ADS, concomitent cu cea a Adevarului (alt dezastru, marca Cartianu), s-a trecut la primele restructurari. Tavalugul a devenit tot mai mare pentru ca, in paralel, mogulasul Andrei Stefan impreuna cu Cartianu au nenorocit si Divizia Carte, care producea banet la greu, alegand titluri idioate si colectii nevandabile, iar la cele bune s-a incetat orice promovare. Ideea cu Rahan, un fiasco maxim, i-a apartinut lui Cartianu. Culmea, singurele titluri care au mers ok au fost asa-zisele carti ale ecrivain-ului, scrise de alti sclavi, despre Revolutie: valoroase, documentate, insa muncite din greu de vreo 15 insi - redactori, reporteri, editori foto, layouteri, editori etc. Acest Andrei Stefan a mai "supervizat", impreuna cu directorasi incompetenti si lenesi, si alte "proiecte" esuate: AnuntExpress, Click Sim, Adevarul Shop (bubuie depozitele de marfa care se depreciaza moral), basca niste colectii hilare de DVD-uri.
    Ar mai fi multe de spus. Poate mai intervin si altii, pentru ca rolul acestui site e si unul de deratizare, de insanatosire a mass-media, de depopulare industriei de incompetenti si de impostori prin demascarea lor!
  • damned damned
    Citez: “Era normal, din moment ce numărul de pagini a scăzut, să ne adaptăm ca organigramă. Nu este o situație fericită, dar era nevoie de o eficientizare a activității.”

    Dle. Orcan ... era normal ca si postul dvs. de redactor sef editii locale ...sa se restructureze ..pentru simplu fapt, ca nu mai exista editii locale (eventual sa se numeasca - coordonator editii locale!) ... e penibil, ca un ziar care are 32 pagini, si se vinde in 15.000 de exemplare, sa suporte costurile a doi redactori sefi. In plus, din 50 de oameni, mai multi de 75% au in titulatura, numele "sef" ....

    Cum poate fi ceva eficient cu doi redactori sefi?

    Intrebare: mai exista vreo organigrama de redactie care are doi redactori sefi?
  • Cristian Cristian
    Bataie de joc ca la acest trust nu s-a mai pomenit; Mult tupeu si multa nesimtire, de parca am fi niste studenti care nu au pretentii prea mari. Se ramarca doar un mare haos in ultimul an la nivelul conducerii, o incoerenta constanta si o tactica de manageriat distructiva pt afacere si pt angajati. Caci editorii sefi au planurile lor de a pica in picioare.
    Daca intra in insolventa, atunci nimeni sa nu faca prostia sa isi dea demisia, caci o sa ne luam si salariile restanta si compensatorii. Salariile compensatorii sunt acordate de lichidatori, asa ca cei care au primit instiintare telefonica sa nu faca prostia de a-si da demisia, ca nu mai aveti drept de somaj pentru 9 luni de zile.
  • imre imre
    bun, dar ce mai cauta 1 pus doi sefi la bucuresti? ca sa faca ce? cui?

Trimite un comentariu

sus