Skip to main content

EXCLUSIV. Adrian Sârbu, aproape patru milioane de dolari ca șef al televiziunilor CME. Soțul Loredanei, aproape două milioane

 

Dacă salariul Andreei Esca este marea enigmă a momentului, cel al lui Adrian Sârbu, șeful său, este mai ușor de aflat. “Părintele Pro TV” a avut în 2011 venituri de peste 3,7 milioane de dolari în cadrul Central European Media Enterprises (CME), compania care operează în România toate posturile Pro TV SA.

Publicitate

Ce bonusuri a primit Sârbu, în continuare:
Peședinte și CEO în cadrul companiei de media care activează în mai multe țări din Europa, Sârbu a avut un salariu fix de 1,8 milioane de dolari, la care s-au adăugat bonusuri și compensații de peste 1,9 milioane de dolari, potrivit raportului anual publicat recent.

Câți banii a câștigat sârbu în ultimii trei ani

  • Adrian Sârbu a avut în 2011 un salariu de 1,8 milioane de dolari, la care s-au adăugat bonusuri și alte compensații în valoare de 1,9 milioane de dolari, ajungând astfel la venituri totale de 3,7 milioane de dolari.
  • În 2010, Sârbu a avut venituri anuale mult mai mari, de 5,5 milioane de dolari. Salariul a fost același, de 1,8 milioane de dolari, însă bonusurile și compensațiile au fost mult mai mari, însumând 3,7 milioane de dolari. Printre bonusuri, Sârbu a avut și o primă de 500.000 de dolari cu care a fost recompensat pentru finalizarea vânzării operațiunilor din Ucraina, într-o tranzacție de 300 de milioane de dolari, despre care paginademedia.ro a scris AICI.
  • În 2009, Sârbu a avut venituri totale de 3,9 milioane de dolari: un salariu de bază de 1,5 milioane de dolari și compensații de 2,3 milioane de dolari.
  • Conform contractului cu CME, președintele CME nu trebuie să depășească venituri de 10 milioane de dolari în 2012 și nici în 2013 (salariu plus alte bonusuri și compensații).
  • Sârbu deține 3,5 milioane de acțiuni, clasa A, din compania Central European Media Enterprises.

 Soțul Loredanei, aproape două milioane de dolari

Andrei Boncea, fost senior vicepreședinte pe partea de conținut până în ianuarie 2012, a câștigat, în 2011, 1,4 milioane de dolari, din care 695.784 de dolari au reprezentat salariul său, iar restul bonusuri și compensații. În 2010, Boncea a avut venituri totale în cadrul companiei de puțin peste un milion de dolari. Boncea deține și 10.000 de acțiuni CME, clasa A.

(P) Vrei să asiguri creditul obținut de partenerul din străinătate pentru achiziționarea produselor și serviciilor furnizate?

 

Sârbu în tranzacțiile CME

Conform raportului, CME a avut în 2011 tranzacții în valoare de 4,8 milioane de dolari cu firme ce au legături cu Adrian Sârbu. Achizițiile au fost mai ales pentru zona de programe, dar și servicii tehnice, de producție sau administrative. Totodată, CME a făcut diferite vânzări către firme, care au legătură directă sau indirectă cu Adrian Sârbu, în valoare de 1,2 milioane de dolari.

În ianuarie 2011 CME a cumpărat de la Sârbu compania Pro Digital, care operează Pro TV Chișinău, pentru suma de 900.000 de dolari.

În raport CME, se mai precizează că CME a mai avut afaceri cu două firme, Imagine in Action și Abandon SRL, ambele deținute de Alma Sârbu, fiica lui Adrian Sârbu. Media Pro Entertainment a plătit celor două companii 159.000 de dolari pentru diverse servicii.

 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu