Skip to main content

O CAUTĂ CU LUMÂNAREA. Dan Diaconescu, teatru TV la OTV

 

Spectacol de victimizare marţi seara, la OTV, după ce licenţa postului a fost redusă încă odată la jumătate de către CNA, urmând să expire la 4 iulie. Într-o dramatizare în stilul bine cunoscut, emisiunea a fost precedată, timp de o oră, de un ecran negru, pe care scria doar: Televiziunea Poporului a fost interzisă de Traian Băsescu din motive politice.

Publicitate

Pe burtieră, un anunţ: În câteva momente, Dan Diaconescu va face dezvăluiri importante pentru ultima oară la OTV.

Pauza de la OTV

Diaconescu s-a lăsat aşteptat timp de o oră şi, la 23.00, a început atacul: o înşiruire de "dezvăluiri" la limita calomniei şi a bunului simţ, rostite cu o siguranţă care ar putea da peste cap şi cel mai performant detector de minciuni. Domnu' Dan îşi cerea încă o amendă.

Ce s-a întâmplat aseară, în continuare:

Deşi postul a fost penalizat pentru publicitate politică pentru Partidul Poporului, pe ecran curgea nestingherit un anunţ: "mâine continuă vizita lui Dan Diaconescu în ţară..."

Timp de o oră şi jumătate, Dan Diaconescu a ţinut un One Man Show în care au fost săgetaţi preşedintele Traian Băsescu şi membrii CNA. Am "aflat" că CNA îi va mai înjumătăţi licenţa de câteva ori până în iulie, că OTV e o afacere de "sute de milioane de euro", că a cotizat zeci de milioane de euro la stat şi că i s-au oferit 200 de milioane de euro pentru televiziune.

Trecând limita bunului simţ, a făcut o legătură între moarte mamei preşedintelui Băsescu şi faptul că preşedintelele i-ar fi jurat lui Diaconescu "pe mamă", cu câteva luni înainte, că nu din ordinul lui a fost arestat.

A susţinut, degajat, că membrii CNA i-au cerut zeci de mii de euro pentru a fi iertat.

(P) Vrei să explorezi pieţe noi şi mai riscante, dar cu un potenţial de creştere mai mare?

Ce i-a ieşit pe gură lui Dan Diaconescu:

Vă reamintesc că Băsescu mi-a spus ceva în momentul când eu am ieşit din puşcărie. Acuma încep dezvăluirile mele în premieră pe ţară. Când urcam dealul palatului Cotroceni, ieşisem de la Rahova şi aveam încă urmele de la cătuşe. I-am zis “Domnule Băsescu, păcat că m-ai arestat. Nu e corect ce ai făcut, mai ales că m-ai arestat în lipsa oricăroro probe". Şi dl Băsescu mi-a spus aşa: "Dane, să moară mama dacă te-am arestat eu", a spus dl Băsescu în foarte multe rânduri în acestă convorbire. I-am zis “Domnule, preşedinte nu e corect. Mi-au spus procurorii că dumneavoastră aţi dat ordin să fiu arestat. Procurorii m-au scos prin faţa DNA-ului cu cătuşele la mână ca să fiu filmat şi fotografiat de presă. Ştiţi bine că în alte cazuri nu se înrtâmplă aşa”. “Să moară mama, Dane, dacă te-am arestat eu”. Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar după câteva luni a murit mama domnului preşedinte. Acum nu ştiu dacă e o coincidenţă.

O să vă vorbească în scurtă vreme şi avocatul OTV-ului despre plângerile penale pe care le-am semant împotriva unor membri CNA, Ioan Onisei, Răsvan Popescu, Cristina Trepcea, Narcisa Iorga, Gelu Trandafir, Valentin alexandru Jucan şi Christian Mititelu. Ce credeţi că au încercat să facă aceşti oameni? Unii dintre membri CNA îţi cer şpagă direct de la obraz, fără niciun fel de ruşine sau fără niciun fel de protecţie prealabilă, cer şpagă unor reprezentanţi ai unor posturi de televiziune. De multe ori ei şi primesc produse. V-am dat exemplul cu acei miei, că se apropie acum Paştele.

V-am mai spus despre lăcomia lor, la care am fost de faţă. Unul dintre ei scoate un plastic din ăsta cu medicamente, unul mai mare cu pastile. Un membru al CNA, bolnav, - eu eram acolo de faţă, la inchiziţie, îmi spuneau că sunt un nenorocit - scoate aşa pastila. Dă să ia un pahar cu apă, că ei au acolo apă pe gratis suc pe gratis, din banii noştri, în acest timp un alt membru al CNA extrem de lacom, de hulpav, duce mâna spre mâna ăstuia unde era pastila şi-i zice: Dă şi mie. Ăsta îi zice “Bine, ia. Dar asta este pentru inimă. Tu eşti bolnav de inimă?” Şi ăla zice nu contează şi bagă pastila pe gât. Aşa sunt membri CNA, că le trebuie că nu le trebuie, ei le iau.

De cele mai multe ori cer ei bani. Una e când e plăcerea noastră, a celor de la OTV, şi le-am mai dat şi noi câte 2.000 – 3.000 de euro acolo, sau câte 50.000 de euro şi alta e când ne cer ei.

Nu-i frumos să ceri unui om ceva. Că poate omul nu vrea să-ţi dea. Doamna Cristina Trepcea, într-o zi mi-a trimis un sms în care a spus aşa ca să nu mă amendeze, zice: Ajută-mă ca să te ajut. Şi ea zice “cumpără nişte flori”. Şi ea scrie în SMS, că le şi păstrez, “Du-te la florăria din strada nu ştiu care şi să cumpăr flori”. “Îmi zice du-te şi cumpără toată florăria”. Probabil că trebuia să cumpăr toată florăria ca să mă ajute ea cu un vot.

Domnul Ioan Onisei mereu vea să consume nişte alcool. Alcoolul e bun pentru sănătate, dar presupun că domnul Onisei consumă foarte mult că la un moment dat mi-a cerut 2000 de euro. I-am zis că nu am 2.000 de euro la mine. Mi-a zis că are o consumaţie, că are o masă, nu mai ştiu exact pentru ce.

Dacă ei se dau la o firmă care plătea 18 milioane de euro taxe şi impozite. OTV putea să facă, dacă-l vindeam, poate şi 200 de milioane de euro. Astăzi am pierdut 200 de milioane de euro. Mi-au luat toţi banii, ce să-mi mai poată lua?

Mai ţineţi minte când venea Băsescu în studioul ăsta să bată câmpii? Sau Elena Udrea? Atunci nu ne-a amendat CNA-ul. A fost un an de zile în care nu am luat nicio amendă. Mereu ne chema ăştia de la CNA să ne mai dea câte un fursec, câte o bomboană: ”Ce interesante emisiuni facţi cu Băsescu”...

Jucan ăsta (membru CNA, n. red) ori nu are copii ori e un bătăuş de copii. Eu asta înţeleg. Jucan cred că a vrut să zică că copiii ăştia care strigă Jos Băsescu, eu trebuia să-i iau imediat la bătaie, să le pun căluşul la gură sau, în fine, să-i omor. Să-i omorâm de mici că ăştia dacă ajung mari s-ar putea să voteze împotriva domnului jucan şi a domnului Băsescu.

Băsescu este singurul preşedinte de pe planeta asta care zice să nu mai faceţi copii. Care zice, “tâmpitelor care voi naşteţi”. Omul ăsta vrea să distrugă naţiunea română pe termen lung.

Astăzi sunt alte două coincidenţi: se mai ia jumătate din licenţă şi astăzi, am în faţă un document. Min Finanţe publice si ANAF – statul român, aflat în criză de lichidităţi trebuie să preia urgent managementul unor companii din România. Uitaţi cine este pe listă: OTV.

Foto: Mediafax Foto

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Se pare ca e patologic. Va sfarsi in camasa de forta, cu siguranta. Problema e incotro se vor indrepta procentele PPDD...

Trimite un comentariu

sus