Skip to main content

BBC acuză China de cenzură

 

Publicitate

BBC a acuzat autorităţile din China de încercarea de a cenzura postul World News privind subiectul desidentului Chen Guangcheng.

Peter Horrocks, directorul global al dBBC, a spus că transmisia acestui canal internaţional de ştiri a fost bruiată intenţionat de către autorităţile de la Beijing, în ultimele zile.

Harrocks a spus că BBC a fost ţinta acestor bruiaje ale aceoperirii subiectului Guangcheng, activistul orb care a scăpat din arestul la domiciliu şi care a fugit la ambasada Statelor Unite din Beijing.

"Astăzi (3 mai n red) este Ziua Internaţională a Libertăţii Presei şi în timpul acestor zile am aflat că BBC World News, canalul nostru internaţional de ştiri, a fost bruiat de autorităzile chineze în timpul relatărilor privitor la acest subiect sensibil", a scris Horrocks într-o postare pe blogul său de pe site-ul BBC.

"Aceste interferenţe electronice realizate în mod intenţionat asupra semnalului primit de distribuitor este unul din multele exemple de blocare a ştirilor noastre imparţiale"

Damian Grammaticas, corespondentul BBC la Beijing, a declarat că autorităţile din China au încercat să-i împiedice pe cameramanii şi fotografii BBC de a colecta imagini cu Guangcheng de la spitalul din Beijing.

Corporaţia a acuzat de curând autorităţile din Iran că au încercat să interfereze cu transmisiunea numeroaselor subiecte sensibile din zonă.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus