Skip to main content

OTV, amendat cu 25.000 de lei. Radio Bucureşti şi Digi 24, apostrofate că au invitat parlamentari

 

Publicitate

OTV a fost sancţionat astăzi de CNA cu 25.000 de lei pentru mai multe abateri de la Legea audiovizualului privind campania electorală.

În materiale electorale OTV a folosit steagul, tricolorul şi a difuzat un sondaj în care nu se precizează date despre modul în care a fost realizat. Iar în emisiunile matinale ale postului au apărut membri ai PPDD, în alte emisiuni decât cele electorale.

Dan Diaconescu a fost prezent şi el pe post, în weekend, şi într-un  material de arhivă despre cariera jurnalistică a lui.

"Domnul Dan Diaconescu apare pe toate posturile şi pe toate afişele, deci este reprezentant al Partidului Poporului Dan Diaconescu", spune Narcisa Iorga.

Bucureşti FM a primit o scrisoare de atenţionare de la CNA pentru că a invitat politicieni care nu sunt implicaţi în campania electorală, postul public înţelegând că Legea audiovizualului permite acest lucru.

CNA a sancţionat şi postul de ştiri Digi24, deţinut de RCS&RDS, pentru prezenţa deputaţilor Ludovic Orban  (deputat PNL) şi Nicolae Bot (deputat PNL) la emisiunea Jurnal pentru copii.

O parte dintre membrii CNA sunt de părere că instrucţiunile date de for spun clar că nu este permisă prezenţa niciunui politician, în weekend, pe perioada campaniei electorale.

Radio Bucureşti a avut printre invitaţii emisiunilor de weekend şi doi europarlamentari, Sabin Cutaş şi Petru Luhan.

Lorand Turoş, membru CNA:

"Eu cred că radiodifuzorul a fost de bună credinţă, dar CNA a adoptat o instrucţiune. În acel document vorbim de competitorii electorali şi precum vedeţi că înţelegem orice membru de partid. Nu cred că ar fi vorba de o încălcare cu rea credinţă a instrucţiunii, motiv pentru care propun o scrisoare de atenţionare."

George Chiriţă, reprezentant ARCA:

"E o chestiune de bun simt, domnul Cutra discută despre salariile minime la nivelul Uniunii Europene, ce legătură are asta cu campania electorală pentru alegerile locale.

Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA:

Am văzut dezbateri pe un alt post tot pe subiecte europene, realizatorul vroia să invite europarlamentari şi a renunţat pentru că m-a consulat şi i-am spus ca nu este ok.
Legea spune ca reprezentanţii partidelor politice nu au ce căuta la emisiuni TV în perioada campaniei electorale, în weekend.”

Reprezentanţii Radio România:

“Există două lucruri care ne-au permis o asemenea interpretare. Legea spune că nu au voie reprezentanţii competitorilor politici, tocmai de aceea nici sâmbăta trecută, nici sâmbăta aceasta, nu am permis prezenţa unor politicieni care nu sunt implicaţi în campania electorală.”

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Aida Aida
    Ca sa nu mai spunem ca Bucuresti FM nu a luat nici o amenda…de unde ati scos-o?? Din burta??
  • Aida Aida
    Ca s anu mai spunem ca Bucuresti FM nu a luat nici o amenda...de unde ati scos-o?? Din burta??
  • ileana ileana
    Mai oameni buni , impostorul asta de joasa speta , inca nu a disparut din programele TV. ?
  • obucatarie obucatarie
    Bucuresti FM e denumirea corecta

Trimite un comentariu

sus