Skip to main content

Autorul spotului Roşia Montana cu Maia: Goana asta după aur e dezgustătoare. TVR refuză spotul

 


UPDATE.Potrivit lui Robert Tiderle, TVR a acceptat să difuzeze spotul Salvaţi Roşia Montană.

După doar trei zile de la apariţia pe internet, spotul Salvaţi Roşia Montană cu Maia Morgenstern a făcut senzaţie în online. Spotul a adunat peste 40.000 de like-uri pe internet şi a depăşit 200.000 de vizualizări pe YouTube.

Robert Tiderle, Papaya Advertising

Robert Tiderle, director de creaţie la Papaya Advertising (agenţia care a făcut reclama), a vorbit pentru Paginademedia.ro despre cum s-a născut noua campanie Salvaţi Roşia Montană.

Clipul TV a primit aprobarea din partea CNA pentru a rula în regim de campanie socială, iar astăzi ar trebui să apară la principalele televiziuni. Cu o singură excepţie, TVR, care a refuzat să-l difuzeze.

Cum s-a născut clipul TV?

Robert Tiderle: Se discută foarte mult de aurul de sub Roşia Montana. De oamenii care trăiesc la suprafaţă nu pare să-i pese nimanui. Goana asta după aur, în secolul 21, este dezgustătoare, atâta vreme cât ne batem joc de nişte cetăţeni români şi de istoria noastră. Sunt lucruri mai importante decât casete cu bijuterii mai pline.

Cum aţi ales-o pe Maia Morgenstern?

Aveam nevoie de o personalitate puternică, de cineva care să transmită cât mai bine acest tip de mesaj. Maia Morgenstern era în mod evident cel mai bun şi frumos
lucru care ni se putea întâmpla. Faptul că la nici 2 zile de la lansare campania are aproape 180.000 de vizualizari arată că am avut dreptate.

Spotul va ajunge şi pe TV?

Campania este deja difuzată pe TV. Există o decizie CNA care stabileşte caracterul social, de interes public al acestei campanii. Începând de luni ne aşteptăm să primim sprijinul majorităţii staţiilor TV relevante. Până acum ne-am lovit de un singur refuz, din partea TVR. Probabil că dânşii sunt foarte ocupaţi acum cu scandalurile de corupţie (sau acuzaţiile de incompetenţă) care planează
asupra lor in ultima vreme. Sperăm însă că televiziunea de stat să-şi respecte rolul principal, acela de a informa corect şi în mod nepărtinitor cetăţenii României.

La realizarea campaniei au colaborat Papaya Advertising, regizorul Florin Şerban,  Alburnus Maior - ONG Salvati Rosia Montana -  şi casa de producţie Family Film.

Reclama Salvaţi Roşia Montană

[pgvideo youtube|22O9J8PRK-Y|2012/06/reclama-salvati-rosia-montana.jpg|

Reclama Salvaţi Roşia Montană /]

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cov Iulian Cov Iulian
    Eu unul sunt ecologist si sunt impotriva actiunilor care distrug mediul am initiat un subiect avand ca tema acest lucru si pe forumul meu http://forum.viataeco.com/index.php?topic=109.msg314#msg314 , dar daca e musai si chiar e nevoie de locuri de munca acolo as fi de acord cu acea expluatare miniera doar daca o face statul roman, aurul e al tarii si al tuturor romanilor, jos labele strainilor de pe aurul nostru .
  • Radu Radu
    am vazut ca a aparut si o parodie la aceasta reclama. semnata de bloggerul Arhi. mi se pare mai reusita decat reclama asta. macar are in spate un mesaj pe care pot ajunge sa-l cred (donarea de sange), nu donarea unor bijuterii, ceea ce nu poate salva o comunitate
  • Dinu Dinu
    e usor sa propui niste solutii, dar nu inseamna ca se pot aplica la Rosia Montana. Unde sa primeasca turisti, cand nu exista locuri de cazare si nu ai ce sa vizitezi, decat poluarea si patrimoniul degradat? cultivarea fructelor si cresterea animalelor sunt ocupatii si de acum, dar cum terenul nu permite prea multe, astea nu sunt solutii pe termen lung. Si natura si istoria din Rosia vor fi protejate prin proiect mai mult decat prin acest spot, caci proiectul vine cu investitii in ecologizare si reabilitarea patrimoniului
  • Maria Maria
    Ma bucur foarte mult ca s-a facut in sfarsit si un spot care sa sustina protejarea Rosiei Montane (natura si istoria) ca de intoxicarea cu spoturi RMGC m-am cam saturat. Cei de acolo care nu au loc de munca sa creasca animale, sa primeasca turisti, sa cultive fructe etc sau vorba cuiva de mai sus sa caute de lucru si in alta parte ca si eu am plecat de acasa pentru un serviciu mai bun.
  • Calin Calin
    @aidan ce fel de exploatare a fost la Rosia Montana pana in 2006? exploatare de suprafata. asadar, oamenii de acolo au experienta in asa ceva. deci cum n-o sa aiba de lucru? PS: macar in spoturile cu Scrisoare catre Romania era vorba despre rosieni, aici nu e vorba de asa ceva. e vorba doar de ONG-urile care se opun, in total cateva zeci de oameni. de cand sunt mai importanti cateva zeci de oameni decat cateva mii cati sunt rosienii? sau faptul ca le baga Soros bani in buzunare ii face mai importanti in ochii tai? sau esti si tu unul dintre ei? ca esti tare tare activ pe aici ;)
  • Calin Calin
    simona, esti cumva experta in mediu, cercetator? nu de alta, dar unii care sunt specialisti in mediu, de la Comisia Europeana, au spus de multe ori ca mineritul cu cianuri e cea mai buna metoda disponibila si ca nu exista motive sa se interzica. o sa aleg sa am incredere in ei
  • Calin Calin
    @aidan imi explici si mie cum dispare localitatea aia daca se da drumul la proiect? adica, lucrarile alea de reabilitare de patrimoniu o sa faca localitatea sa dispara? infrastructura construita? lucrarile de reecologizare? sau poate locurile de munca? mai degraba devine localitate fantoma, nepopulata, daca nu se da drumul la proiect
  • Calin Calin
    @cactus ce genocid visezi? totusi se intampla ceva inuman. adica, cei din Rosia Montana stau in somaj de 80% chiar daca se pot crea cateva mii de locuri de munca acolo. pur si simplu nu e normal
  • cactuss cactuss
    Nesustind acest clip pentru protejarea minei de aur Rosia Montana, as putea spune ca te alaturi genocidului in masa a mii sau poate chiar sute de mii de oameni din judetul Alba!
  • cactuss cactuss
    @aidan - Cand am spus sa se desfinteze, nu eu am fost primul cel care a spus-o pe un ton dur si radical, ci presedintele tarii, Traian Basescu! Deci, iertat sa-mi fie cauza si motivul pentru care sustin aceasta pledoarie privind disfintarea acestei televiziuni, dar mi se pare ca aduce numai probleme de fiecare data mass-mediei. Jocuri de culise, euro2012 si olimpiada sublicentiate. Se pare ca tu nu intelegi ca Televiziunea Romana isi bate joc de banul public fara sa tina cont de parerea mea, a ta si a altor milioane de romani? Spune-mi si mie ce ne trebuia noua un canal de stiri sub obladuira TVR, cand sunt deja 4 canale de stiri particulare: Antena3, RTV, B1, Realitatea TV plus alte 3 canale straile: BBC, CNN si EuroNews? Asta ca sa revin supra ceea ce am spus mai sus. TVR trebuie desfintat. Functioneaza numai pe minus.
  • boom boom
    Mai usor cu ong-uri astea romanesti "preocupate benevol" de soarta mediului, cainilor, samd.
    90% dintre ele sunt facute pentru ca niste oameni care nu se pricep de fapt la nimic sa-si dea cu parerea despre nimic pe salarii babane.Saracie, mizerie, .Ma doare la basca de RMCG dar aurul ala nu poate ramane neexploatat.Avem nevoie de bani, avem nevoie de locuri de munca.OCUPATI-VA DE CORUPTIE.....dar nu puteti ca ar trebui sa dati in cei care va sponsorizeaza.
  • Raxanescu Raxanescu
    Putin cam agresiv spotul asta. Mie una nu mi-ar placea sa il vad la televizor. Nu pot sa zic decat, bine ca l-au refuzat. Nu se salveaza Rosia Montana cu spoturi insangerate !! Sustin Rosia Montana, pentru ca nu vreau sa fie vanduta profitorilor straini. Pana una alta Guvernul nu sustine populatia, se sustin pe ei insisi.
  • Rosuarterial Rosuarterial
    corect - trimis agentului Domnului Mel Gibson Spotul comentariul tau si cerut sfaturi. Nu uita ca Mel Gibson stie cine este Doamna Morgenstern. Pe de alta parte tu esti un internaut virtual. Sa vedem pe cine aproba Mel Gibson.
  • Rosuarterial Rosuarterial
    adica sunt si oameni unsi suficient ? Poti da nume te rog. Vrem sa facem o baza de date a unshilor.
  • Rosuarterial Rosuarterial
    Caline eu sunt de acord cu tine ? Un sacrificiu din grecia antica ? Uman ? Putem incepe cu tine ?

Trimite un comentariu

sus