Skip to main content

Posturile TV, amenzi de peste 100 de mii de euro în campanie

 

Consiliul Naţional al Audiovizualului a amendat  posturile de radio şi televiziune în valoare totală de circa 105.000 de euro (450.500 de lei) pentru derapajele înregistrate în reflectarea campaniei electorale la alegerile locale, potrivit unui comunicat remis Paginademedia.ro.

Publicitate

Această sumă reprezintă cumularea cuantumului a 29 de amenzi. Forul audiovizualului a mai aplicat 69 de somaţii publice, precum şi trei decizii de intrare în legalitate în privinţa unor spoturi electorale.

În situatii mai puţin grave, Consiliul a atenţionat, în scris, posturile de radio şi de televiziune.

La nivel local, 224 de posturi de televiziune şi 142 de posturi de radio s-au înscris pentru reflectarea activităţilor de campanie electorală. Iar în Bucureşti şi-au declarat intenţia să realizeze emisiuni şi dezbateri electorale 17 posturi de televiziune şi 5 posturi de radio.

Campania electorală pentru alegerile autorităţilor administrative publice locale s-a desfăşurat în perioada 11 mai - 7 iunie, ora 24.00.

Răsvan Popescu, preşedinte CNA, despre campania recent încheiată:

"Masurile luate de Consiliul National al Audiovizualului au limitat, în mare masura, derapajele de la prevederile legale si au contribuit la desfasurarea în audiovizual
a unei campanii electorale civilizate si echitabile".

Consiliul a solutionat 150 de reclamatii de la persoane fizice
si juridice, în principal candidati sau partide politice.

Potrivit aceleiaşi surse, CNA va continua monitorizarea programelor de radio şi de televiziune şi după încheierea campaniei în audiovizual, inclusiv în ziua votarii, urmând a analiza şi sancţiona eventualele abateri de la respectarea prevederilor legale.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ioana B Ioana B
    CNA exagerează.

Trimite un comentariu

sus