Skip to main content

PRESA DE AZI: Cazul acuzaţiilor de plagiat la adresa lui Victor Ponta

 

Acuzaţia de plagiat adusă premierului Victor Ponta domină ca subiect pe prima pagină a celor mai multor ziare centrale. Excepție fac ziarele de sport și tabloidele.

Publicitate

Un alt subiect tratat de ziare pe prima pagină este scandalul privind trecerea Institutului Cultural Român în subordinea Parlamentului.

Săptămânalele de satiră se bat în titluri și caricaturi dintre cele mai hilare. Astfel, Kamikaze a întocmit o Listă neagră a lui Victor Ponta în care se află Copiatorul Xerox, cu explicația: Pentru că a copiat mai multe lucrări de doctorat decât el. Și mai bine.  și Bear Grylls - Pentru că părea că poate supraviețui mai mult decât Iliescu. 

Cațavencii titrează pe prima pagină: "Țărani, puneți mâna pe boierii minții", iar în josul paginii stă întrebarea: "Ne întoarcem oare pe vremea lui Nea Nero? Intelectuali creștini și democrați de la ICR sunt martirizați în arena publică de niște brute fioroase, antrenate în luptele de plagiatori".

Iar Academia Cațavencu deschide ediția din această săptămână cu titlul "Eu când vreau să fuhrer, fuhrer!", iar pe trei sferturi din pagină stă o poză trucată cu Victor Ponta - în haine și cu o tunsoare asemănătoare lui Hitler.

Adevărul anunță același subiect pe prima pagină cu titlul "Cel mai cinstit guvern". "Victor Ponta - Plagiator; Mircea Diaconu - Incompatibil".

Evenimentul zilei titrează pe prima pagină: "Marțea neagră pentru USL", amintind aici scandalul de plagiat în care este implicat premierul.

România liberă a stat de vorbă cu patru profesori de drept, care i-au desființat apărarea lui Victor Ponta. Iar ziarul Puterea deschide ediția de astăzi cu titlul "Premier plagiator, ministru lacom".

Vedeți cum arată primele pagini ale ziarelor de azi, în rubrica Presa de azi.

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu