Skip to main content

Server media pentru familie

 


Serverele media ZyXEL NSA300, recent lansate de compania ZyXEL, încorporează aplicația Polkast, ce permite utilizatorilor să conecteze cu uşurinţă tablete și smartphone-uri, pentru a forma un cloud personal, adică o bibliotecă multimedia personală.

Astfel, utilizatorii casnici pot stoca și folosi de la distanță conţinutul lor multimedia, cum ar fi fotografii digitale, fişiere audio şi video de înaltă definiţie, atât pentru uz personal, cât și pentru împărtășirea lor cu membrii familiei sau cu alți utilizatori. Aceste posibilități sunt disponibile și în afara locuinței.

De exemplu, un membru al familiei poate viziona un film, un altul poate asculta muzică și un al treilea poate juca un joc, fără să fie nevoie ca vreunul dintre ei să aibă aceste fișiere pe calculatorul sau dispozitivul mobil propriu. Este suficient ca fișierele să fie stocate pe serverul multimedia.

Cloud-ul personal ZyXEL nu are limite pentru depozitare. La conectarea în aceeaşi reţea locală (LAN), aplicația mobilă Polkast poate profita de legătura wireless la Internet din casă, pentru transmisii aproape instantanee. Acest serviciu este disponibil pentru utilizatorii oricărui model de server media din seria NSA300, utilizatorii putând descărca aplicații mobile Apple și Android.

În mod similar, produsul iOmega Home Media Network Hard Drive Cloud Edition pune la dispoziția utilizatorilor dintr-un spațiu delimitat precum o casă fișierele multimedia. Serverul este ușor de configurat și de folosit chiar și de către cei care n-au mai avut o experiență cu acest tip de dispozitiv.

Configurarea serverului iOmega se face în trei pași simpli. Aparatul include un server iTunes și posibilitatea de a împărtăși tuturor din casă opțiunea de printare la distanță.

Publicitate

Autor: George Hari Popescu george.haribicla.ro

Trimite un comentariu