Skip to main content

Bilanţ 2011. Toate televiziunile, pe pierdere, cu excepţia Antena Group

 

Publicitate

Cu câteva excepţii, companiile care operează posturi TV româneşti au raportat pierderi în anul 2011, potrivit celor mai recente date publicate la Ministerul Finanţelor.

Pro TV SA, compania care operează şi cele mai multe licenţe radio şi TV, a avut cea ai mare cifră de afaceri anul trecut, 117,3 milioane de euro. Compania a înregistrat o pierdere de 7,5 milioane de euro. Pro TV SA operează licenţele Pro TV, Pro Cinema, Acasa TV, Acasa Gold, MTV, Pro TV International, Sport.ro, Pro FM.

Antena Group, sub umbrela căreia se află Antena 1, Antena 2, Euforia şi GSP TV, a raportat o cifră de 52 de milioane de euro şi un profit de 1,4 milioane de euro, fiind singura companie din top care a raportat profit.

Bilanţul televiziunilor în 2011

Post TV Compania care detine licenta Cifra de afaceri (euro) Profit/ pierdere (euro)
Pro TV Pro TV SA* 117.369.737 -7.556.391
Antena 1 Antena TV Group** 52.628.179 1.477.222
Prima TV SBS Broadcasting*** 21.430.140 -3.580.604
Antena 3 Antena 3 SA 12.994.034 -993.339
Kanal D Dogan Media International 9.658.679 -9.980.105
B1 TV B1 TV Channel 5.644.064 -1.066.913
OTV Ocram 1.794.857 -160.975
Taraf TV Real Top Media TV 923.325 -61.658

SURSA: Ministerul Finanţelor
Cifrele au fost transformate la cursul mediu leu-euro din anul 2011.

* Pro TV SA operează mai multe licenţe: Pro TV, pro Cinema, Acasa TV, Acasa Gold, MTV, Pro TV International, Sport.ro, Pro FM, Pro Clasic
** Antena Group operează licenţele: Antena 1, Antena 2, Euforia Lifestyle si GSP TV.
*** SBS Broadcasting operează licenţele Prima TV, Kiss TV, Magic FM şi Kiss FM.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • billy bob billy bob
    Cifra de afaceri = veniturile din activitate
    Venit-Cheltuieli = profit, daca veniturile > cheltuielile
    pierdere, daca veniturile < cheltuielile
  • voi voi
    Voi chiar nu sunteti in stare sa cititi si interpretati o stire?
    Sumele alea sunt diferenta de profit de la un an la altul. Profitul acela nu tine neaparat de televiziune... Poate un an au fost mai multe evenimente, poate intr-un an publicitatea a fost mai numeroasa cu contracte mai mari, la acest aspect nu este in niciun caz vina televiziunilor.

    Iar cel care spunea ca echipamentul televiziunilor nu este mare lucru ar trebui sa arunce un ochi peste niste aparaturi profesionale. Un aparat de fotografiat DSLR te costa cateva mii de euro, gandeste-te cat costa o camera video HD - plus ca alea nu se folosesc o singura data pe zi, ci toata ziua.
    Inainte sa comentati apelati putin la logica.
  • Anonim Anonim
    Degeaba ca nu se vede si in buzunarele salariatilor obisnuiti, adica nu vedete tv, directori, directorasi, sefi si sefuleti!
  • Mircea Mircea
    Gainușă, să trăiești ! Ai prins voce ?
  • Mircea Mircea
    Cifra de afaceri nu inseamna profit. Da o cautare pe Google ca e simplu de inteles, si neinitiatii cunosc diferenta (dea ltfel, enorma !).
  • Mishu Mishu
    cum ar putea sa fie antena pe pierdere cand e singura televiziune fara credite? toti banii i-a pus cash voiculescu....bani furati de la romani cu sacul. niste jeguri ordinare.
  • doberman doberman
    Cred ca nu va trece mult si antena va depasi pro-ul. Ce e la pro...Prietenii stiu de ce
  • dan dan
    Antena 3 e televiziunea aceea cu un studio? un stiudio propiu in care se emite stirile, EXCES DE PUTERE, SECVENTIAL, IN GURA PRESEI etc... si altu in Complexul expozițional Romexpo care de fapt este studioul acces direct dar sa obisnuit domnul Gadea sa emite din Romexpo ?
    ce investitii au facut antena group? ca au aceeasi echipamente de 10 ani unele chiar de peste 10 ani, antenele nici peste zecii de ani nu vor emite HD, cand vom trece la era HD, cand toate televiziunile vor fi obligate sa emita HD
    pe Mircea Badea curge apa in fiecare seara, se vaita dar felix nu-si permite sa dea 900 de lei pe un aer conditionat.
    aunde au investit ei bani ? ca nu se vede, aaa poate in salarii.
  • Othello Othello
    Nimeni din lista aia nu e pe minus in realitate. Sau, ma rog, nu chiar in halul asta. E clar ca-s tepe peste tepe pt a nu plati impozite statului, sa fim seriosi.
  • aidan aidan
    scuze dar n-am cultura finaciara dar daca castig 10.000.000 si pierd tot 10.000.000 nu se pune ca-s pe zero?
    @larisa- ESTI BRICI! si ai vorbit pe intelesul meu, om fara cultura cifrelor. salariul meu a fost mereu modest prin urmare cifrele cu muulte zerouri ma zapacesc. multam!
  • eues eues
    larisa, asa e. :)
  • Antenuta Antenuta
    La A3 lucrurile sunt mult mai simple : de fapt A 3 e pe plus si celelalte statii A 1, Euforia, A2 si marele Gsp tv sunt usor pe minus. Dar fiindca Sorin Oancea are 25 % in A3 , au scos statia pe minus....
  • larisa larisa
    antena 1 abia functioneaza la ce echipamente au....iar despre pierderi...pariez ca toti sunt pe plus, dar fac inginerii financiare. sa va dau un exemplu mic, mic. antena 1 a produs un spectacol acum cativa ani- Rocky horror show- in care a "investit." pe hartie..1 milion de euro. adica eeeenorm si pentru sua! spectacolul s-a jucat intr-un club de cateva ori. productia a costat vreo 15ooo euro( cu tot cu onorariul regiorului housevater). si cum s-a ajuns la enorma suma de 1 milion de euro? prin inginerii financiare si ...furt. asa e si in pro. sarbu e specialist in asta. asa e in toate televiziunile. daca nu scoti firma pe minus nu ai ce cauta la financiar. si de aici pierderi enorme ptr stat. chestia cu echipamentul e vrajeala pe care o vand in fiecare an. daca ar fi asa toate televiziunuile ar fi nasa. cine a lucrat in tv stie ca nu e asa. sunt cateva chestii pe acolo in rest e jale. si toti se ilogesc sa li se cumpere aparatura. si li se cumpara. pe hartie. poate domnii de la anaf ar trebui sa le faca o mica vizita. cati ani sa mergi pe pierderi? de unde banii ptr anul urmator? chiar ne cred prosti?...
  • mariusc mariusc
    sa va luminez? minusul de la protv vine dint investitiile in echipamente.
    la fel si antena3.
    antena group functioneaza inca cu echipamente invechite, de aici plusul.
  • sandy sandy
    nu inteleg, 117.369.737 castigati sau pierduti? de unde vine aceasta suma -7.556.391? bun asa si pro tv a castigat inca odata peste ce a castigat a1 si 3 la un loc

Trimite un comentariu

sus