Skip to main content

DNA: NUP pentru plângerea Antenei 3 împotriva Narcisei Iorga

 

Publicitate

DNA a decis neînceperea urmăririi penale a Narcisei Iorga, ca răspuns la plângerea înaintată, în luna martie, de Antena 3 pentru mai multe afirmații făcute de reprezentanta CNA în cadrul unei conferințe.

Antena 3 lasă să se înțeleagă, în plângere, că toate celelalte posturi de știri ar fi avut de câștigat după ce Narcisa Iorga a declarat că ar fi existat presiuni din partea Antenei 3, de șantaj, jignire, ”atacuri murdare”, amenințare, inclusiv de amenințare cu moartea.

Avantajele de care ar fi beneficiat televiziunile s-ar traduce prin creșterea audienței, implicit a investițiilor în publicitate și a încrederii din partea telespectatorilor, dar și ”avantajarea acestora în cazurile de încălcare a prevederilor Legii Audiovizualului”.

 

Din conferința de presă de pe 1 martie:

  • Narcisa Iorga: Am primit telefoane, e-mail-uri, le-am trimis mai departe la Parchetul de lângă Judecătoria Sectorului 1 și am primit neînceperea urmăririi penale pentru Antena 1, iar Antena 3 s-a mândrit cu asta.
  • Narcisa Iorga: Am primit amenințări și din partea unor membri CNA.
  • Narcisa Iorga a declarat că a primit 3.400 de mesaje cu jigniri, șantaje și amenințări cu moartea într-o singură lună, anul trecut, după ce Mircea Badea a făcut publică, pe blogul lui, adresa acesteia de e-mail.
  • Patru membri ai CNA - Ioan Onisei, Dan Grigore, Narcisa Iorga și Gelu Trandafir - au organizat pe 1 martie o conferință în care și-au prezentat punctul de vedere referitor la o serie de atacuri făcute, în principal, de Antena 3.
  • Paginademedia.ro a scris, pe larg, despre conferința de pe 1 martie AICI.

 Ce a contestat Antena 3: 

  • În calitate de membru al Consiliul Național al Audiovizualului, cu intenție, în cadrul conferinței de presă organizată la data de 1 martie 2012 la solicitarea sa, a creat pentru Antena 3, reprezentanții acesteia și pentru realizatorii emisiunilor, realizate și difuzate de Antena 3, o situație de inferioritate pe temei de opinie și convingeri în raport cu posturile de televiziune concurente și cu realizatorii emisiunilor difuzate în cadrul acestora și cu obținerea de avantaje patrimoniale și nepatrimoniale pentru respectivele posturi și persoane.
  • La data de 1 martie, la sediul CNA, Făptuitoarea (n.r. Narcisa Iorga) având reprezentarea deplină a cadrului și limitelor instituționale în care ar fi trebuit să acționeze ca membru al CNA în exercitarea funcției de demnitate publică, cu intenție, a organizat și a participat la o conferință de presă în care, în mod repetat și sistematic, a făcut afirmații cu privire la pretinse acțiuni de presiune constantă ale Antena 3 (exercitate în ultimii 3 ani), de șantaj, jignire, ”atacuri murdare”, amenințare, inclusiv de amenințare cu moartea (exacerbând acest element al amenințării cu moartea), în scopuri vădit politice, împotriva sa și a unora dintre ceilalți membri ai CNA, pentru a influența manifestările acesteia în cadrul ședințelor CNA și, în mod evident, deciziile CNA în favoarea Antena 3. În acest sens, pentru evidențierea caracterului politic al pretinselor presiuni și amenințări, Făptuitoarea s-a referit explicit și la acționarii Antena 3 și la vicepreședintele Senatului României.
  • Avantajele patrimoniale și nepatrimoniale în favoarea terților concurenți, urmărite a fi obținute, și care au fost obținute de făptuitoare prin faptele săvârșite, îmbracă multiple forme, cum sunt, fără a se limita la creșterea audienței emisiunilor posturilor concurente ca efect al migrării telespectatorilor Antenei 3 către posturile respective... în urma acuzelor aduse de Făptuitoare în calitatea sa de membru al CNA, de persoană învestită cu autoritate de stat și, prin această creștere de audiență, majorarea veniturilor din publicitate; credibilizarea tuturor posturilor concurente și avantajarea acestora în cazurile de încălcare a prevederilor Legii Audiovizualului și a celor relative la aceasta, prin aplicarea unor sancțiuni minore ca efect al raportării la situațiile de pretinsă ilegalitate extremă a acțiunilor Antenei 3 și ale reprezentanților, realizatorilor, moderatorilor și invitaților din cadrul emisiunilor acesteia.

Narcisa Iorga, membru CNA, pentru paginademedia.ro: Ieri am primit din partea DNA rezoluția de neîncepere a urmăririi penale. Asa am aflat și eu acuzele aberante ce mi-au fost aduse de Antena 3. Consider că plângerea este una cu totul ieșită din comun și că reprezinta, de fapt, o noua tentativă nereușită a directorului postului Antena 3 de a pune presiune asupra persoanei mele, în mod special, și asupra CNA în general.

Pentru că Antena 3 nu poate fi mai presus de lege, probabil că directorul Antenei 3 va face în continuare demersuri de a pune legea sub Antena 3. Spun aceasta referindu-mă și la o emisiune recentă a directorului Antena 3 în care, avându-l invitat pe domnul Victor Ponta, a insistat ca premierul să se refere la necesitatea modificării organizării Curții Constituționale și a Consiliului Național al Audiovizualului

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu