Skip to main content

FOTO GALERIE. Mesajele de campanie în Bucureşti. Afişele împotriva suspendării, aproape invizibile

 

Publicitate

Cum arată campania pentru referendum în Bucureşti? Capitala este împânzită de afişe şi panouri pentru referendumul din 29 iulie, când se va decide cine va ocupa scaunul de la Cotroceni în următoarea perioadă.

Afişele împotriva demiterii lui Traian Băsescu sunt mai puţin vizibile decât cele care îi îndeamnă pe trecători să voteze “da” la alegerile care vor avea loc în această duminică.

Bogdan Oprea, şeful echipei de campanie a preşedintelui demis Traian Băsescu, a declarat pentru Paginademedia.ro că puţinele panouri şi bannere electorale care se află prin oraş "nu sunt administrate" de ei, ci aparţin unor "organisme independente" sau "ar putea fi puse de PDL sau de alţi susţinători ai preşedintelui". (declaraţia completă, în articol).

De cealaltă parte, un oficial de la sediul de campanie al USL Bucureşti a spus că nu poate da nicio declaraţie, întrucât "nu am reuşit să o găsim pe Andronescu".

Paginademedia.ro vă prezintă câteva din afişele cu care cele două părţi încearcă să-i convingă pe români să voteze cu Da sau Nu la referendumul de duminică, 29 iulie.

Cum arată afişele electorale ale USL, care susţin demiterea preşedintelui Traian Băsescu:

La tot pasul, pe marile bulevarde ale Bucureştiului trecătorilor le apar în faţa ochilor mesaje de campanie pro-demiterea preşedintelui sub diverse forme: panouri publicitare (outdoor in termeni de specialitate), bannere stradale, afişe de campanie şi chiar panouri electronice.

Iată câteva exemple culese de reporterul paginademedia.ro.

Pe bulevardul Unirii, vizavi de Biblioteca Naţională se află mai multe panouri electorale sub forma unor testimoniale, cu declaraţiile unor cetăţeni.

În exemplul de mai jos, pe unul dintre afişe scrie: "Constantin - 87 de ani. După ce pensia i-a fost micşorată şi subvenţia pentru medicamente tăiată nu îşi mai poate asigura existenţa. Îl întreţine cu greu fiica lui şi ea pensionară." Sub acest text stă scris "Vreau demiterea! Pentru că mi-a furat pensia!"

Pe cealaltă parte a panoului este povestea altei persoane, care spune: "Vreau demiterea! Pentru că mi-a umilit familia!".

La Romană, în faţa Academiei de Studii Economice (ASE) apare un banner stradal pe care stă scris următorul mesaj : "Români, hai la referendum! Băsescu, hai, la revedere!".

În zona Unirii, oriunde ai privi dai de afişe care îţi spun, sub diverse forme, cum şi pe ce să pui ştampila la referendum. În imaginea de mai jos puteţi vedea un panou publicitar pe care se derula un spot cu o doamnă care spune "Pentru că mi-a despărţit familia", succedat de mesajul "Pe 29 iulie românii sunt împreună!".

Cum arată afişele electorale care îi îndeamnă pe români să voteze menţinerea lui Traian Băsescu, în funcţia de preşedinte al ţării:

Câteva exemple de astfel de mesaje electorale care au putut fi găsite în cele mai importante zone din Bucureşti, în continuare.

Pe unul dintre panourile staţiei de autobuz de la Piaţa Romană scria "Voiculescus mafiotus: Rechin care suspendă Preşedintele şi râde-n nas Justiţiei. NU-i lăsa să te prostească!". Afişul electoral face trimitere şi la un site (legea-junglei.ro), care potrivit lui Oprea este administrat de echipa de campanie a lui Traian Băsescu.

Acelaşi gen de panou am mai întâlnit şi pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, pe partea dreaptă, dinspre Piaţa Romană spre Universitate.

Modul în care este formulat mesajul electoral face trimitere la Campania "Antimitocanie", lansată de Radio Guerrilla în martie 2009.

Tot aici, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, am găsit un alt panou, în acelaşi stil, care poartă următorul mesaj "Parlamentarus disperatus: Hiena care devorează Justiţia. Umblă în haite de 256 ca să-l scape pe Năstase". Sloganul este acelaşi: "NU-i lăsa să te prostească!".

În afară de aceste panouri, care sunt destul de greu de văzut din maşină, pe partea dreaptă a Bulevardului Unirii, dinspre fântâni spre Piaţa Alba Iulia, am găsit câteva bannere foarte mici şi greu de observat de trecători.

Bannerele sunt sub forma unor steguleţe, ancorate pe stâlpii de inaltă tensiune, şi poartă mesajul "Nu stinge flacăra democraţiei". După cum se poate observa mai jos.

Bogdan Oprea, şeful echipei de campanie a lui Traian Băsescu:

"Echipa de campanie a Presedintelui nu se ocupă de panourile out-door. Afişele electorale pe care le-aţi văzut nu sunt administrate de noi. Noi nu avem afişe electorale nici în Bucureşti, nici în ţară. Ar putea fi puse de PDL sau de alţi susţinători ai domnului preşedinte.

Preşedintele Traian Băsescu nu a dorit să aibă panouri outdoor deoarece este o campanie cu resure financiare reduse. În plus, dumnealui a spus chiar public "Mă ştiu românii ca pe un cal breaz, (...) ce mai au de aflat românii despre mine, ce le pot spune eu nou românilor? (...) Sunt un politician imposibil într-o misiune imposibilă" (Traian Băsescu a făcut această declaraţie într-o emisiune la postul B1 TV, pe 16 iulie). În această logică, nu am organizat nimic de acest gen pentru referendum", a declarat Bogdan Oprea pentru paginademedia.ro.

Bogdan Oprea a mai spus că unele dintre panourile din Bucureşti au apărut la iniţiativa unor tineri de dreapta, independent de echipa de campanie pe care o conduce.

“Sunt iniţiative independente, nu ţin de echipa mea. Campania stradală a fost implementată de altcineva, probabil tineri de dreapta. Noi nu gestionăm nimic din campania stradală”.

Alte fotografii ale campaniei din Bucureşti

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alecu alecu
    In seria de panouri cu "DA, vreau DEMITEREA" este unul cam asa : un tip cu o casca-n cap zice ca are 34 de ani, ca nu mai vrea sa traiasca in nesiguranta, c-o fi, c-o pati - iar la sfarsit spune ca si el, si toti cei carora Basescu le-a furat demnitatea vor sa redevina... MANDRII ca sunt romani. Bravos, USL, cred ca sunteti tare MANDRII de cata limba romana stiti...
  • Vali Vali
    Ala din prima poza seamana prea tare cu Vantu. Epic FAIL pentru campania USL.
  • cristian cristian
    aidan este fan antena 3 . Astia sunt o secta periculoasa.
  • nadia nadia
    Sa-mi spuna si mie cei de la USL cum fura Presedintele un salariu, o pensie... Pentru comentatorul de mai sus: Presedintele tot ales e si poate avea milioane de voturi. Maine, poimaine majoritatea aia din Parlament se schimba si vor incerca sa demita alt presedinte, prin aceleasi metode ilegale. Il pot suspenda si pentru ca nu are basca.
    Eu nu o sa ma duc la vot, se creeaza un precedent periculos pentru tara. Daca le va merge acum, vor fi de neoprit.
  • aidan aidan
    inteleg ca avem un presedinte demis care se crede mai important decat 256 de parlamentari alesi de catre popor. Misto! el e statul, "l'etat c'est moi"! spunea un rege francez dar era rege nu presedinte. nu cred ca a sfarsit bine. regele, vreau sa zic.fiecare parlamentar are mii, zeci de mii de votanti in contul alegerii lui. sa-i ignoram, stie presedintele, care e statul, ce-i bine pentru noi, si daca noi nu-l vrem, el ne vrea!

Trimite un comentariu

sus