Skip to main content

TVR Info dispare de mâine, TVR Cultural din septembrie

 

Publicitate

Postul TVR Info își va înceta apariția de mâine noapte, în timp ce licența TVR Cultral va fi întreruptă până la data de 12 septembrie, a declarat Claudiu Săftoiu, șeful TVR, într-un interviu pentru Paginademedia TV.

„Noi vom încerca, pentru consumatorii TVR Cultural, să facem cu blândețe transferul audienței spre TVR 2. Mai mult decât atât, vrem să trecem culoarea verde de la sigla TVR Cultural în zona de stilizare a TVR 2, astfel  încât să se înțeleagă că se păstrează acest specific cultural.”, a explicat Claudiu Săftoiu.

Șeful TVR a declarat că nu e exclus să se revină la TVR Cultural în cazul în care postul public se redresează și revine pe profit.

„Oamenii se sperie degeaba. Misiunea TVR Cultural urcă pe TVR 2. 75% din TVR 2 va fi cultural-educativ. Nu văd de ce piața de cultură din România va suferi în vreun fel prin această restrucurare a Televiziunii Române. Dimpotrivă, este o îmbunătățire a ceea ce înseamnă evenimente culturale.

La TVR 2 Cultural vom păstra filmul de artă. Vom păstra dezbaterea culturală. Vom păstra documentele de civilizație și cultură. Emisiunile de etnografie, tradiție și bineînțeles spectacolele live de teatru și concert”, a declarat Claudiu Săftoiu.

 

Interviul video cu Claudiu Săftoiu va fi publicat, în curând, pe paginademedia.ro.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Mie imi placea TVR 2 asa cum era pana acum, pacat ca vor sa-l schimbe si sa transfere acolo emisiunile de pe TVR Cultural. Era mai bine sa fie un canal nisat pe domeniul asta.
  • Aline, tata, pentru stiinta ta, stirile TVR 1+regional mreprezentau cam 25% din ce intra pe post. Si asta nu pentru ca erau geniale ci pentru ca trebuia sa acoperi cu ceva emisia. restu era productie in house facuta de o mana de oameni in niste conditii pe care crede-ma nu ti le-ai dori. sun aspect economic nu a exiswtat si nici nu va mai fi o tv de stiri mai economica. decizia de ingropare a postului a fost una strict politica si s-a luat dupa ce pe siteul tvrinfo.ro a aparut prima oara stirea cu plagiatul lui ponta. de acolo a pornit scandalul . restul e istorie...si declaratii de independenta editoriala, evident...oricum in Romania, numai presa independenta gasesti...
  • TVR 2 si-a pierdut aproape toate emisiunile si a facut loc pentru emisiunile de pe TVR Cultural.
    Intentia era sa fie desfiintat TVR 2 insa acesta nu poate fi desfiintat prin lege.
    Chiar daca era desfiintat releele ar fi fost preluate de alt post al TVR.
  • daca desfiintau tvr2, faceau economie cu adevarat. Pentru ca nu mai trebuia sa plateasca releele de retransmisie + niste oameni aiurea. TVR Info putea sa supravietuiasca usor pentru ca studiourile teritoriale le faceau stirile... ei doar le retransmiteau si le comentau.
  • @dan mihu- ce replica super ai avut! chiar, de ce n-au spus ca desfiinteaza tvr2? de fapt asta fac, dar ocolind ce-i de ocolit, legea de care zice legalu!ce bine imi pare ca oamenii nu mai pot fi imbarligati cu usurinta! numai ei cred ca ne prostesc in fata!
  • Tvr 2 nu poate fi desfiintat pentru ca e prevazut ca si canal - serviciu public - in Legea 41/1994 de organizare si functionare a TVR.

Trimite un comentariu