Skip to main content

Mihai Găinușă și Alex. Ștefănescu scriu la Academia Cațavencu

 

Publicitate

Cârcotașul Mihai Găinușă va scrie la săptămânalul de satiră Academia Cațavencu, începând din 12 septembrie, scrie DailyBusiness. Din același număr, va fi colaborator și critical literar Alex. Ștefănescu, după cum a declarat pentru Paginademedia.ro Dan Mazilu, redactor-șef Academia Cațavencu.

Mihai Găinușă va scrie, în fiecare săptămână, două articole în Academia Cațavencu, a declarat Dan Mazilu, pentru Paginademedia.ro. Este vorba de un editorial și de o rubrică despre vedete și emisiuni TV.

Criticul literar Alex. Ștefănescu va colabora cu revista tot din 12 septembrie. Alex Ștefănescu este critic literar, eseist și scriitor, autor al Istoriei Literaturii Române Contemporane.

Săptămânalul Academia Cațavencu este editat de Medien Holding, care deține și România liberă, după ce titlul a fost cumpărat la licitație, anul trecut, de către Dan Grigore Adamescu.

În urmă cu câteva luni, cârcotașul Mihai Găinușă a fost prezent în studioul PaginademediaTV. Interviul integral, dar și câteva selecțiuni din interviu, mai jos:

Interviul video a fost realizat în studioul LTV, cu sprijinul comaniei DirectOne.

Cum l-a cunoscut pe Huidu?

Am fost primul reporter român la Balotești. A venit și Adrian Sârbu acolo

Găinușă: "Am fost primul reporter de la noi care a ajuns acolo. Plecasem la o conferinţă de presă la Inspectoratul de Poliţie şi am văzut ambulanţele ieşind din Spitalul de Urgenţă. Şi am întrebat un şofer, pe atunci eram reporter şi întrebam.Şi mi-a spus că a căzut un avion."

Sârbu a fost personal la Balotești: "Să-ți spun o chestie, nu cred că am mai spus-o până acum.A apărut un Mercedes condus de şoferul domnului Adrian Sârbu, care era în spate şi care a luat singurul martor pe care îl văzusem şi eu pe acolo şi l-a băgat înăuntru. Nu am văzut ce l-a întrebat, ce l-a chestionat.

Găinușă, primul reporter la Balotești

Huidu, naș de cununie. Cine pe cine a nășit în echipa Cronicii

Găinușă: Șerban îmi este naş de cununie. Eu şi soţia mea Ioana suntem cununaţi de Şerban Huidu şi de soţia lui, Cristina. Ei sunt şi naşii Evei, fata noastră. După care eu i-am cununat pe Dezbrăcatu' şi pe Laura, soţia lui, şi le-am botezat copilul, pe Ştefan. După care Şerban i-a botezat copilul lui Mistreţu', după care eu am botezat fata bebeluşei Oana, pe Izabela.

Găinușă, despre nașii din Cronică

Cum a pornit Cronica?

Găinușă: Primul proiect pe care l-am propus celor de la Radio 21, cu Șerban, nu a fost aprobat. Se întâmpla în primăvara lui 2000. După care Șerban m-a sunat în toamnă să-mi spună că a plecat un coleg de-al lui de la matinalul Radio 21 şi dacă pot să vin să fac revista presei şi mai vedem pe urmă. Şi m-am dus şi după trei zile am rămas. Au fost trei zile de probă şi am rămas...

Primul proiect cu Șerban nu a fost aprobat

Nu auzeai la radio cuvinte de patru litere scrise pe ziduri și WC_uri publice, cum se întâmplă acum

Găinușă, despre radioul de acum zece ani: Pe vremea aceea auzeam cuvinte din dicţionar. Nu auzeam cuvinte care apar graffiti pe ziduri şi pe WC-uri publice, cum se întâmplă acum. Nu numai la radio, dar mai nou şi la televizor apar aceste cuvinte, pentru că este în trend, e la modă să foloseşti cuvinte din patru litere scrise de derbedei pe diferite ziduri şi pe care le foloseşti cu pretenţie de umor.

Găinușă, despre radioul de acum zece ani

Interviul integral: Mihai Găinușă, în studioul PaginademediaTV:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Nu ne spune cum e sa te imbogatesti si apoi sa omori 3 oameni pentru ca tu ai impresia ca legea nu ti se aplica si tie ?!
    De fapt, nu e doar impresia - s-a dovedit ca legea nu-l atinge pe Huidu nici dupa ce a ucis 3 oameni !

Trimite un comentariu