Skip to main content

VIDEO. Credeți că la noi se poate? Cum a astupat un site gurile de canal ale politicienilor

 

Publicitate

CAMPANIE INEDITĂ. Un site din Rusia i-a pus pe politicieni la treabă. În două zile, au astupat gropi și canale care se căscau în asfalt. Paginademedia.ro vă prezintă, mai jos, filmul ineditei campanii.

Cum s-a întâmplat?

Ekaterinburg, al patrulea oraș ca mărime din Rusia, are o mare problemă cu gropile din asfalt. Prin urmare, un site local, ura.ru, s-a folosit de arta stradală pentru a-i convinge pe edili să le repare drumurile, după cum au promis.

Pe timpul unei nopți din luna iulie, au fost realizate, direct pe asfalt, portrete ale reprezentanților primăriei. Desenele au fost făcute în jurul gropilor din asfalt, acestea devenind astfel gurile politicienilor. Sub imaginile realizate au fost postate și promisiunile făcute de politicieni.

Imaginile s-au răspândit rapid pe internet și au fost chiar preluate de programele de știri și de presa internațională.

După numai o zi, s-a văzut efectul. Muncitorii au fost trimiși rapid la fața locului. Să astupe gropile? Nicidecum! Să dea cu vopsea peste imaginile polticienilor. Gropile au rămas la locul lor, dar site-ul i-a filmat cu camera ascunsă atunci când acopereau caricaturile.

Primarul orașului a reacționat spunând că acelea sunt imagini ce „poluează orașul”. Realizatorii campaniei au contraatacat și au postat un nou mesaj lângă găurile din asfalt: „Dacă le-ați vopsit, nu înseamnă că le-ați reparat”. La nici două zile de la apariția caricaturilor, gropile au început să fie acoperite.

Campania "Pune-i pe oficiali la treabă"

Cât au rezistat pe asfalt caricaturile politicienilor
[pgvideo youtube|6ukunpaCipU|2012/09/campanie-gropi.jpg|Cât au rezistat pe asfalt caricaturile politicienilor/]

Campania a fost prezentată de site-ul Adsoftheworld.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu