Skip to main content

Un spot radio cu Monica Tatoiu, oprit de CNA

 

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualul a oprit de la difuzare două spoturi, unul radio, cu Monica Tatoiu în rol principal, și altul TV, pentru suplimentele Supramax și Uractiv.

În cazul spotului Supramax, difuzat exclusiv pe radio, s-a considerat încălcarea legii ce interzice promovarea de tratamente medicale și suplimente de către personalități.

În plus, membrii CNA au considerat că spotul Supramax încalcă un articol privind promovarea produselor alimentare din Codul Audiovizual. Conform legislației europene, suplimentele sunt încadrate ca produse alimentare. Articolul invocat prevede că „informațiile referitoare la produsele alimentare nu trebuie să atribuie unui produs alimentar proprietăți de prevenire, de tratament și de vindecare a unei boli umane și nu trebuie să evoce astfel de proprietăți".

În plus, spotul Uractiv a fost interzis tot pentru că încalcă legislația privind promovarea produselor alimentare. În clip, se precizează că Uractiv este "rapid, eficient vizibil în infecțiile urinare"

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu