Skip to main content

De unde îşi iau românii informaţia politică? Pro TV, Antena 3, TVR şi Realitatea TV

 

Publicitate

PRO TV este postul de televiziune de la care 23% din românii se informează, de obicei, despre situaţia politică, potrivit unui sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS) şi Grupul de Studii Socio Comportamentale Avangarde, pentru TVR.

Topul este completat de Antena 3 cu 21%, TVR şi Realitatea TV cu câte 12% şi Antena 1 cu 11 procente.

Sondajul a fost realizat în perioada 27 noiembrie - 2 decembrie 2012, pe un eşantion de 4.957 de respondenţi, cu vârste de 18 ani şi peste. Universul de eşantionare a fost populaţia adultă, neinstituţionalizată a Romaniei (din ţară).

Sondajul a fost realizat pentru calibrare pentru exit-poll-ul pe care cele două institute îl vor realiza în 9 decembrie 2012

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Macar Realitatea nu are lingai platiti pe bani grei ca Antena 3, sau stiri cu Becali si Diaconescu, plimbati prin toate emisiunile ca RTV.
  • am inteles. ai terminat liceul inainte de introducerea camerelor de luat vederi asa se explica alegerea.
  • Ca iti iei informatia politica de pe Pro TV, Antena 3, TVR sau Realitatea TV tot manipulat vei ramane. Eu unul incerc sa-mi iau informatiile din cate mai multe surse posibile si pentru asta apelez la internet si nu la tembelizuni.
  • Eu ma informez de la Antena 3 si putin de la realitatea, la pro tv mi-e jena sa ma uit la fel si B1 la Manelaria aia de rtv(romania tv) cu chiloti si cu becali si cu manele nu ma uit deloc ca fac dezlipire de retina.
  • informatia politica la protv ocupa un loc secundar; ptr ei e mai importanta o tragedie, un scandal modern sau nu stiu ce aniversare a unei vedete MediaPro...sunt zile in care la principalul jurnal al zilei nu se difuzeaza informatie politica...acum e discutabil daca stirile din surse guvernamentamentale(hotariri, decizii) sunt considerate politice.

Trimite un comentariu

sus