Skip to main content

Constantin Trofin: „Trebuie să fii masochist ca să te lupţi să rămâi în TVR!”

 

Constantin Trofin

Publicitate

Trebuie să fii masochist ca să te lupţi să rămâi în TVR!”, spune Constantin Trofin, într-un scurt interviu acordat Paginademedia.ro.

Realizatorul TV, redactor şef la redacţia Programe speciale, este pe lista disponibilizaţilor din TVR. A obţinut la teste 73,8 puncte şi nu a făcut contestaţie.

Trofin a declarat într-un scurt interviu că nu intenţionează să atace în instanţă decizia CA al TVR şi că se va întoarce la Cluj, unde predă la Facultatea de Jurnalism. Nu exclude refacerea cuplului cu Ovidiu Uscat (acum director la Look TV), partenerul lui de emisiuni, cu ani in urma, la TVR Cluj si la Antena 1.

Florin Ghioca: Cum ai primit vestea disponibilizării?
Constantin Trofin: Cumva mă aşteptam să se întâmple asta, mai ales după atacurile mincinoase din vară. De atunci mi-am dat seama... Oricum, eu aveam contract de redactor şef pe o perioadă determinată, iar postul meu se desfiinţează de la 1 februarie. Ce să spun, nu a fost o evaluare corectă, totul a fost plin de ambiguităţi şi neclarităţi, începând cu testul grilă, ale cărui rezultate nu s-au văzut şi terminând cu memoriul de activitate. Dacă el are o pondere de 80%, după emisiunile de până acum, după premiile obţinute şi ratingurile bune pe care le-am făcut... ce să mai zic? Semnalul a fost foarte clar. Sunt oameni care nici nu au fost evaluaţi şi au rămas în TVR.

Ai de gând să apelezi la Justiţie?
Nu, nu am de ce. Eu nici nu am făcut contestaţie după prima evaluare. Trebuie să fii masochist ca să te lupţi să rămâi în TVR în condiţiile astea!

Intenţionează să reia colaborarea cu Ovidiu Uscat

Şi ce vei face în continuare?
Am să mă întorc la Cluj, unde predau Jurnalism încă din 1997. Există posibilitatea de a-mi relua colaborarea cu prietenul Ovidiu Uscat, la Look TV, un post în plină ascensiune, unde sunt acum mai mulţi studenţi de-ai mei. Am să fac producţie, nu mai stau în faţa camerei, că am văzut ce se întâmplă, îmi atrag multe antipatii.

Ce le transmiţi colegilor care se află în situaţia ta?
Pentru cei care pleacă... nu-i deloc un capăt de drum, dimpotrivă, orice început este benefic, nu trebuie să se sperie. Şefilor din TVR le-aş transmite să aibă şansa să le iasă lucrurile aşa cum trebuie. TVR-ul nu mai are producţie de un an şi e păcat că pleacă oameni buni. Sper să se descurce şi fără noi. Pentru mine TVR-ul e un capitol încheiat.

Autor: Florin Ghioca florin.ghiocagmail.com
viewscnt

Comentarii

  • Maria Maria
    Sebastian este de fapt tot ... Trofin!
  • livia pila livia pila
    Trofine, eu cred ca esti tu professor precum sunt eu purtatoare de burka. Esti tinut la UBB in dispretul legii. Ai facut una dintre cele mai proaste emisiuni de divertisment din istoria TVR, ai primit bani seriosi pe ea, ai fost NUMIT redactor sef de Lazescu fara sa fi dat nici un concurs.
    Catastrofalul Elwis face singura fapta buna din viata dindu-te afara din TVR. Pina si comunista Hossu-LOngin e mai digerabila la gindul ca a aratat citi bani ai tocat tu degeaba. Sper sa intre in actiune si Curtea de conturi. Pina atunci du-te in dealul Clujului!
  • Horea Horea
    Unde esti Sebastiane?

    Hai citeste: " trofin, redactorul sef care si-a dat emisiune de n ori pe saptamana in prime time! si care-si tragea barbateste zeci si sute de milioane pe colaborari! ma mir ca nu l-au vrut astia de acum ca-i facut dupa chipul si asemanarea lor! se spune ca "corb la corb nu scoate ochii" si noii se potrivesc manusa cu onor trofin marele comic necomic al micului ecran. din cateva colaborari si-a pus de-o casa si el sa-l compatimesc? daca nu erau in tvr nesatiu ca el nu avea institutia gauri de sute de milioane de euro! unul ca asta a luat painea de la gura a cel putin 6 angajati cu 2000 de lei salariu! steliane, sper ca mai exista splendidele liste cu cei 600-700 de colaboratori ai tvr, nu de alta dar acolo poti vedea in clar cum un singur om, pe luna, carabanea cam sase salarii a 2000 lei! pe langa salariul personal, pe langa indemnizatiile de sef. si acum sa-l cainez? e ca lazescu, iti ia viata si apoi apare in mass media si iti explica el cum te putea salva! daca scapam la timp de pusii pe jaf, ca astia, mai exista speranta pentru cei care nu sunt inregimentati politic si care nu fura. mai, hotilor, pana una alta, pentru voi nu exista pedeapsa, asta e evident, dar eu va urez ca tot ce ati furat sa se topeasca pe medicamente! si pe lumanari!"
  • Horea Horea
    Vai Sebastiane!
    Pai chiar crezi ca nu "m-am prins?"
    Voiam insa o explicatie "profesorala".

    P.S. "@horea", e tot "un semn de dispet" domnule Stoica?
  • Radu-Sebastian Stoica Radu-Sebastian Stoica
    @horea: e un semn de dispret la adresa ta! te prinzi greu...
  • Horea Horea
    "horea" se scrie cu litera mare "domnule " profesor de jurnalism!

    Cat despre "expresivitatea" comentariului (neputinciosilor ,frecati menta, amaratilor, ...) n-are rost sa mai vorbim!
  • Trofin Trofin
    George, livia pila, horea...ba baieti, sau fete ce-oti fi, ziceti mersi ca nu v-au dat afara tvr-istii aia neputinciosi care sunt la conducere. Dar cum sa va dea daca in loc sa munciti stati si frecati menta sau jucati solitaire si asa va luati salariul ala de ca..t. Vai de capul vostru amaratilor, ca daca va dau aia afara va angajeaza la REBU sa dati cu tarnu'. Hai, acum luati un hepatoprotect si treceti inapoi in garsonierele confort trei unde locuiti.
  • George George
    "Profesor de jurnalism"!!! Dom' injiner Trofin e lector la grozava facultate de jurnalism din Cluj, fara ca macar sa aiba titlul de doctor in vreo stiinta. Putea sa fie chiar si-n rezistenta materialelor, dar sa fi fost ca sa poata ocupa legal titlul universitar de lector. Distinsul injiner - scriu studentii pe forumurile lor - e protejatul sefei de la Jurna ( o anume Elena Abrudan) care, ce credeti, a fost profesoara de limba rusa si s-a reprofilat in mare deontoloaga de presa!!! Va dati seama ce jurnalisti ies la Cluj sub bagheta tov. Elenicika si a tov. injiner Trofin. Cata nesimtire are Costelus sa blameze TVR si el datoreaza Tv publice tot ce si-a facut in Cluj (cariera universitara, notorietatem avantaje). Dar acum gata. S-a terminat cu dom. injiner. Locul lui e, poate la Look TV, care "e in ascensiune", dar tot aici, pe pagina de media, am vazut ca TV lui Paskany e pe ultimul loc in Romania si ca si-ar dori sa aiba audienta Minimax: Eu ma bucur ca, in sfarsit, cineva a starpit, aici la noi, mistificarea acestui farseur. Cam tot ce a facut smecherasul asta de Cluj e o farsa si o iluzie; mai ales cursurile de specializare; premiile obtinute. Toate au fost aranjate, "ca e baiat bun si trebuie promovat". De acum, gata injinerule. Du-te la Cluj, si lasa ca sunt altii mai talentati care pot lua si ei salariu pe luna de 180 de milioane ca sa faca o emisiune pe saptamana.
  • Closhka Closhka
    Cred ca e unul dintre putinii oameni care mai stiu sa faca televiziune si fara mizerii tv cu chilotii in vine. Un jurnalist adevarat ,cu coloana vertebrala si care nu s-a alaturata niciunei "bisericute" din recent decedatul TVR. Iar madam Hossu Longin, comunista aia nenorocita dovedita, a aberat cu marile ei dezvaluiri despre bugete si salarii, nimic nu e adevarat, o proasta care nu stie sa citeasca un raport financiar. Ii tremurau chilotii pe ea sa nu fie prima luata la ochi, slugoi comunist, nu i-ar fi rusine ! A intrat TVr-ul pe mana lui Zgabercea, un asa zis producator de litoral aservit partidului conducator...Doamne, ce se fura acum in TVR...tot,tot,tot ! Bleah, o sleahta de pupinkuristi care s-au facut stapani ca la ei acasa...si se mai si lauda cu asta, intrebati-i pe angajatii TVR si , daca vor avea curaj, vor spune adevarul...
  • Horea Horea
    Chiar asa, prea se umfla in pene pe vremea lui Lazescu.

    "Profesorul" de jurnalism, eliminat din TVR. Curios lucru!
  • mad79 mad79
    pacat.mie chiar imi placea emisiunea La mustata!
  • livia pila livia pila
    Cu citi bani in cont in plus, nene Constantine? Hai ca pe vremea lui Lazescu ti-a mers perfect.

Trimite un comentariu

sus