Skip to main content

Vedete și jurnaliști au semnat petiția CNA pentru bun simț pe TV: Rebengiuc, Ianțu, Weinberger și Vlad Enăchescu

 

Foto: Răzvan Lupică, Mediafax Foto

Publicitate

Petiția lansată zilele trecute de Consiliul Național al Audiovizualului, pentru bun simț pe TV, și-a găsit ecou în rândul telespectatorilor (peste 2.400 de semnături), dar și în cel al personalităților din media și din viața artistică.

Pe lîngă Virgil Ianțu, care deja a precizat că a semnat petiția ”de nervi”, la demersul CNA au mai aderat și Victor Rebengiuc, Benone Neagoe, AG Weinberger, Emil Grădinescu, Bianca Ioniță (Kanal D) și Vlad Enăchescu (Dolce Sport).

Vlad Enăchescu a și adăugat la semnătura virtuală un text:

”Așteptam de mult o astfel de poziție. Am semnalat în repetate rânduri că ceea ce se petrece pe TV în ultimul timp este jalnic. Sunt alături de orice demers de acest gen. Puteți conta pe sprijinul meu”, a precizat prezentatorul de la Dolce Sport, care a ținut să sublinieze pentru paginademedia.ro că a făcut acest gest în nume propriu, fără să implice în vreun fel postul TV la care lucrează.

De altfel, Enăchescu a și postat ieri, pe blogul personal, un înemn pentru cititorii săi:

”Am constatat astăzi cu bucurie că CNA intenționează să ia măsuri vis a vis de mizeriile care apar din ce în ce mai des la televizor în ultimul timp. Mă număr printre cei care semnalează de ceva vreme toate aceste chestiuni, atât cât pot, prin vocea blogului personal. Acum vă îndemn să citiți și să va alăturați celor care speră încă într-o presă quality (fie vorbită, sau chiar scrisă). Sigur, CNA-ul se rezumă la partea de audio-vizual, dar cu siguranță că dacă se va face curățenie în radio-tv o să fie la fel și în print”, a precizat prezentatorul pe site-ul său, enachescu.ro.

Bianca Ioniță de la Știrile Kanal D, a declarat, la rându-i, pentru paginademedia.ro:

"M-am săturat. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar s-a mers prea departe și nu mai suport. Era normal să semnez această petiție. Dacă vrem o schimbare ar trebui să facă toată lumea ceva".

Consiliul Național al Audiovizualului a lansat petiția online Interesul public mai presus de gustul publicului. Scopul petiţiei este de a evalua necesitatea îmbunătăţirii unor prevederi ale legislaţiei audiovizualului pentru o definire mai clară a noţiunii de interes public în programele de televiziune şi de radio, potrivit reprezentanților instituției.

Toate semnăturile sunt strânse AICI.

Emil Grădinescu:

"M-am săturat de știri și de emisiuni de 2 lei, de fufe, de gigibecalispunecă, de filme pentru psihopați.

Vreau să-i cunosc pe olimpicii de matematică, pe lucrătorul SMURD care salvează vieți în fiecare zi, pe artistul care preferă să faca foamea decât compromisuri. Vreau sa reîncep să mă uit la televizor. Cu fetița mea, dacă se poate."

Din textul petiției: 

Drumul de la domnia bunului plac la cea a bunului simţ trece şi pe la CNA. Sau mai precis ar trebui să treacă.

Am văzut înmormântări în direct, momente înselătoare în emisiunile de divertisment, în dezbateri politice sau pe teme sportive. De la an la an spaţiul audiovizual românesc devine din ce în ce mai viciat

Moartea unei personalităţi publice pare a fi momentul cel mai râvnit al unei televiziuni, iar cazurile recente, cum ar fi cel al lui Adrian Păunescu, al lui Şerban Ionescu sau al lui Sergiu Nicolaescu confirmă acest trist şi nefiresc adevăr.

Este timpul ca riposta să vină din două direcţii: de la cetăţeni şi de la CNA. Ca să reuşim, alăturaţi-vă în număr cât mai mare şi semnaţi petiţia noastră online.
Nu putem reuşi decât împreună cu dvs.

Autor: Florin Ghioca florin.ghiocagmail.com

Comentarii

  • Hai sa fim ipocriti ! Hai sa ne dam ...pretentiosi. Hai sa fim ...totalitarii bunului simt !? Daca vrei emisuni selecte, fa-ti televiziune. Pe banii altora este frumos sa comanzi. IPOCRITILOR !!!
    Acum ma duc in biblioteca sa citesc un Piotr Ceaadaev ("Scrisori filozofice catre o doamna"). Nu intamplator.
  • Da, bine ca dati cu pietre. Macar ati semnat petitia aia inainte de a va lua de oamenii care isi "fac curaj" sa iasa in fata si sa spuna lucrurilor pe nume??
  • Prietene, locul tau e in Coreea de Nord! Nu cu cenzura faci educatie publica... In democratie se folosesc amenzile usturatoare, dar mai intai trebuie sa ai si o lege.
  • Bianca Ioniță știe că prezintă programul de știri cel mai jalnic în comparație cu programele de știri de la celelalte televiziuni?

    Titulaturi de genul "FLASH! FLASH! FLASH!" nu i se par cam deplasate?
  • e cel mai bine asa. se face o comisie si orice emisiune e aprobata sau nu inainte sa fie difuzata. iar emisiunile in direct se vor difuza decalat cu 30min ca sa poata fi editate.

Trimite un comentariu