Skip to main content

Raport OSCE alegeri 2012: presa, la dispoziția partidelor politice. Digi 24, un exemplu pozitiv

 

Publicitate

Tot mai multe instituții de presă au preferat să devină un instrument aflat la dispoziția partidelor politice, decât să-și respecte rolul watch dog al clasei politice, arată cel mai recent raport al Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa referitor la alegerile din decembrie 2012.

Raportul notează că, în general, presa din România a fost partizană pe durata campaniei electorale.

„Un exemplu grăitor este grupul Intact, care controlează cele mai populare posturi de televiziune, inclusiv televiziunea de știri Antena 3, grup deținut de Dan Voiculescu. Alte posturi de televiziune, ca B1 și OTV au fost de asemenea considerate de experții OSCE ca fiind afiliate unor diverse entități politice. În plus, candidatul Dan Diaconescu a găzduit programe politice pe OTV, încălcând articolul Art. 7(3) din regulamentul CNA care spune că în cursul campaniei electorale nu pot fi difuzate programe produse sau moderate de candidați”, se arată în raport.

„Noua televiziune Digi24 a încercat să urmeze o linie editorială mai independentă și a fost văzută de mulți ca un exemplu pozitiv”, mai spune raportul.

Televiziunea publică și-a îndeplinit obligațiile, însă acoperirea media a evenimentelor a fost considerată prea precaută, evitându-se controversele pentru a asigura imparțialitatea, se mai precizează în document.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • orice stire despre un copac cazut peste o masina, la alte televiziuni de stiri e BREAKING NEWS! Singurele posturi care mai au cate ceva cu jurnalismul sunt TVR si Digi(momentan,sper si pe viitor).
 • @mistress daniela,petre tutea,hh,vadin
  Ce tot latra(in)ati(3) pe aici!!!La digi24 vezi stiri , nu barfe si nici manipulari ordinare.
 • Pe logica ta, tu ai probleme. Asta pentru ca OSCE nu a zis niciodata despre Digi 24 ca ar fi "profesionist si au corespondenti peste tot" ! :)
 • Daca nu apare jiji, vadim sau alti behaitori de 'clasa' la Digi nu e ce trebuie domne, fara astia nu se poate face televiziune ....
 • da da Digi24 HD cel mai echidistant post de stiri si cel mai profesionist , au corespondenti peste tot.
  Cine contrazice OSCE inseamna ca are ceva probleme .
 • Au sunat trompetele a mare televiziune ce urma sa emita si a fost de fapt un mare fisss! Dupa comportamentul sefilor ,apare si randamentul geaman.Deci acest post va ramane vesnic acolo,la spate.
 • Digi 24 = cel mai slab post de stiri din Romania la care nu se unita nici macar 0,1% din potentialii telespectatori. Oricum este o cocina basista asa ca sa se uite ungurul bulan si angajatii sai la el ca noi nu avem nevioie de asa ceva.

Trimite un comentariu