Skip to main content

EXCLUSIV. Robert Turcescu - despre participarea la Eurovision și despre piesa trimisă

 

robert-turcescu

Publicitate

Nu știu de ce e așa de grav că voi concura la Eurovision, că am văzut pe diverse site-uri că lumea se agită. Și Cristian Tudor Popescu joacă tenis în turnee de old boys și lumea nu mai zice nimic”, povestește în exclusivitate pentru paginademedia.ro jurnalistul Robert Turcescu de la B1 TV, după apariția știrii conform căreia și-a înscris piesa la concursul Eurovision, organizat de TVR.

Robert Turcescu și trupa sa, Casa Presei, s-au înscris oficial în cursa pentru Eurovision. Jurnalistul, care de ani buni cochetează cu muzica, a oferit primele declarații, în exclusivitate pentru paginademedia.ro, povestind despre piesa trimisă.

Robert Turcescu:

"Nu e un secret că de mai bine de doi ani ne ocupăm de muzică în acest proiect. Am cântat la Festivalul de Teatru de la Sibiu, la Sinaia, în fața câtorva mii de oameni, dar și în cluburi, în București, în Buzău sau Pitești. Pentru noi muzica nu mai e un hobby. Gabi Basarabescu a venit cu ideea piesei, eu am scris versurile și toată trupa am contrbuit la ”Un refren”, așa cum se numește ea. Este o piesă atipică pentru noi, nu este în stilul rock în care ne-am obișnuit deja publicul tot mai numeros, e o piesă mai caldă, mai calmă”, a declarat Turcescu pentru paginademedia.ro.

La concurs au fost trimise 135 de piese, iar în etapa următoare ajung cele care îndeplinesc condițiile înscrierilor. O comisie de la TVR, care a desfăcut plicurile în prezența unui notar a confirmat, printre altele, că Turcescu și Casa Presei vor merge mai departe, spre etapa următoare, aceea a audițiilor cu negativ. Astfel, pe 14 februarie, în studiourile TVR și în prezența unui juriu ținut secret, trupele și artiștii din București se vor lupta pentru semifinalele care vor fi televizate.

”Nu ne facem iluzii că o să câștigăm și că vom reprezenta România la Eurovision. Dar nouă ne-a plăcut piesa și am decis să o înscriem. Așa cum mamele își plimbă copiii prin parcuri sau pe la rude și se laudă cu ei, cât sunt de deștepți și frumoși, așa vrem și noi să o arătăm publicului și juriului. Sper însă să fie interesantă pentru radiouri. Am promisiunea unui videoclip în care va apărea un personaj-surpriză, pe care am să-l dezvălui la un moment dat”, a adăugat Robert Turcescu.

 

Celor care au comentat pe marginea participării sale ca jurnalist în cadrul unui concurs muzical, Robert Turcescu le-a răspuns:

”Nu știu de ce e așa de grav că voi concura la Eurovision, că am văzut pe diverse site-uri că lumea se agită. Și Cristian Tudor Popescu joacă tenis în turnee de old boys și lumea nu mai zice nimic. Pentru mine este și un demers jurnalistic: sunt curios să văd cum se întâmplă lucrurile acolo, în cadrul preselecțiilor”, a concluzionat Turcescu pentru paginademedia.ro.

Autor: Florin Ghioca florin.ghiocagmail.com

Comentarii

  • Rog pe oricine (desi as prefera chiar textierul) sa-mi explice si mie: duduia pe care o asteapta limuzina cu sofer si rochia de seara urmeaza sa mearga la un party sau ramane in dormitor sa-i scrie ceva pe buza? Daca opteaza pentru a doua varianta, inteleg bine ca are sarcina precisa de a-l trezi din cand in cand pe scriitorul pe buza, caruia, oricum, noaptea i se pare prea lunga? Multumesc!
  • E foarte grav ca te lasa sa concurezi la un astfel de concurs. Daca tu concurezi, sa stii ca si eu voi participa. Pot sa vin si cu un prieten?
  • Succes domnule Turcescu iar celor care latra nui baga in seama sunt needucati, daca nu le convine nu au decit sa se uite la apces direct la mizeria aia facuta de Simona Gherghe.
  • Daca e p-asa, previzionez ca urmeaza sa-si faca trupa si M. Badea&co., sa nu ramana mai prejos. DJ VOVO I.C.U. se ocupa de negative. Pacat ca nu mai e Tip Top Minitop... :D
  • Previzionez ca in timpul preselectiei sustinatorii din gradena vor fi membri Pdl plus Mircea Marean si Andreea Pora

Trimite un comentariu