Skip to main content

Grevă la România liberă, de la ora 14.00. Protestul s-a încheiat. Ziarul apare mâine

 

Publicitate

UPDATE. În urmă cu câteva minute, (17.45) ziariștii de la România Liberă au încetat greva. Decizia a venit după o întâlnire cu conducerea administrativă a ziarului, în care s-a promis plata salariilor restante în următoarea perioadă. Ca urmare, ziarul România Liberă de mâine va apărea în condiții normale pe piață.

 

Ziariștii de la România liberă intră în grevă, de la ora 14.00. Anunțul a fost publicat chiar pe site-ul ziarului, dar, între timp, a fost scos.

Motivul, spun ziariștii, ține de neplata salariilor pe ultimele trei luni.

Explicația postată ziariștii greviști pe Facebook:

"Din cauza neonorării de către conducerea administrativă a cotidianului România liberă a obligațiilor financiare față de redacție, ziariștii de la departamentele print și online au decis să întrerupă activitatea pe termen nedeterminat, începând de astăzi, 28 februarie, ora 14.00."

Este al doilea conflict dintre jurnaliști și conducerea administrativă a ziarului din ultimele luni. În noiembrie, angajații România liberă au trimis o scrisoare către patronul Dan Grigore Adamescu în care condamnau managementul directorului general Adrian Rus și faptul că termenul pentru plata a două salarii restante (septembrie și octombrie) a expirat. Ulterior, situația s-a calmat.

Citiți ce reclamau ziariștii în luna noiembrie, pe Paginademedia.ro, aici.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Se pare ca activitatea de publicatie basista nu se mai plateste la fel de bine ca in trecut.
    Oare cat va dura pana se va intampla ceva similar la evz ? Ca doar nu-i ca si cand aia isi produc singuri banii de salarii, la tirajele lor :)
    Asa se intampla, cine se amesteca cu tarata, mai e si mancat de porci cateodata.

Trimite un comentariu