Skip to main content

Grevă la România liberă, de la ora 14.00. Protestul s-a încheiat. Ziarul apare mâine

 

Publicitate

UPDATE. În urmă cu câteva minute, (17.45) ziariştii de la România Liberă au încetat greva. Decizia a venit după o întâlnire cu conducerea administrativă a ziarului, în care s-a promis plata salariilor restante în următoarea perioadă. Ca urmare, ziarul România Liberă de mâine va apărea în condiţii normale pe piaţă.

Ziariştii de la România liberă intră în grevă, de la ora 14.00. Anunţul a fost publicat chiar pe site-ul ziarului, dar, între timp, a fost scos.

Motivul, spun ziariştii, ţine de neplata salariilor pe ultimele trei luni.

Explicaţia postată ziariştii grevişti pe Facebook:

"Din cauza neonorării de către conducerea administrativă a cotidianului România liberă a obligaţiilor financiare faţă de redacţie, ziariştii de la departamentele print şi online au decis să întrerupă activitatea pe termen nedeterminat, începând de astăzi, 28 februarie, ora 14.00."

Este al doilea conflict dintre jurnalişti şi conducerea administrativă a ziarului din ultimele luni. În noiembrie, angajaţii România liberă au trimis o scrisoare către patronul Dan Grigore Adamescu în care condamnau managementul directorului general Adrian Rus şi faptul că termenul pentru plata a două salarii restante (septembrie şi octombrie) a expirat. Ulterior, situaţia s-a calmat.

Citiţi ce reclamau ziariştii în luna noiembrie, pe Paginademedia.ro, aici.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mahorcu Mahorcu
    Se pare ca activitatea de publicatie basista nu se mai plateste la fel de bine ca in trecut.
    Oare cat va dura pana se va intampla ceva similar la evz ? Ca doar nu-i ca si cand aia isi produc singuri banii de salarii, la tirajele lor :)
    Asa se intampla, cine se amesteca cu tarata, mai e si mancat de porci cateodata.

Trimite un comentariu

sus