Skip to main content

Publisherul The Guardian vrea să concedieze 100 de angajaţi

 

guardian-logoGrupul de media britanic Guardian News & Media, care include The Guardian, The Observer şi guardian.co.uk, vrea să concedieze aproximativ 100 de angajaţi, scrie The Guardian.

Publicitate

Acest proces de disponibilizare ar urma să ducă la economii anuale de circa 7 milioane de lire sterline.

Ca urmare a deciziei conducerii Guardian News & Media (GNM) de reducere a numărului de posturi, 81,6% din jurnaliştii de la publicaţiile The Guardian şi The Observer şi de la site-ul guardian.co.uk au votat pentru declanşarea unei greve.

Potrivit guardian.co.uk, aproximativ 100 de angajaţi din cei 642 ai departamentelor editoriale ale GNM vor fi concediaţi. Până în momentul de faţă, 60 de angajaţi au plecat sau se pregătesc să plece în mod voluntar din grupul de media GNM.

Şi alte grupuri media au fost afectate de disponibilizări

La începutul acestei luni, şi IPC Media, divizia britanică a grupului de media american Time Inc. şi care editează reviste precum Marie Claire, a anunţat că va concedia 150 de angajaţi (aproximativ 8% a personalului companiei), după cum a scris paginademedia.ro aici citând guardian.co.uk.

Totodată, presa americană a scris, în luna ianuarie, că grupul de media american Time Inc., care deţine revistele Time, Sports Illustrated şi People, va concedia aproximativ 500 de angajaţi, încercând prin acest proces de disponibilizare să facă economii de circa 100 de milioane de dolari.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • pablo pablo
    e criza

Trimite un comentariu

sus