Skip to main content

Robert Turcescu a ajuns în semifinala Eurovision. La fel câștigătorii X-Factor și Narcis Ianău, de la Românii au talent

 

Renee Santana / Foto TVR
În semifinală a ajuns și Renee Santana, nepoata celebrului chitarist / Foto TVR

Publicitate

Jurnalistul Robert Turcescu a susținut, ieri, o audiție muzicală în fața juriului Eurovision, la capătul căreia a fost declarat admis în semifinale, împreună cu trupa Casa Presei.

În semifinale au ajuns mai mulți concurenți și câștigători ai talent-show-urilor de pe TV. Astfel, se vor lupta ca să reprezinte România la Eurovision Andrei Leonte și Tudor Turcu, câștigătorii celor două sezoane X-Factor (de pe Antena 1), dar și Narcis Iustin Ianău, finalistul de la Românii au talent.

Alături de Turcescu, în semifinalele din 23 și 24 februarie s-au mai calificat nume precum Luminița Anghel, Tamara Sofi și Diana Hetea (participante la emisiunea ”X-Factor”), Elena Cârstea, Liviu Guță, Electric Fence (trupă finalistă Eurovision România 2012) sau Renee Santana (foto sus), nepoata cunoscutului chitarist Carlos Santana.

„Deşi iniţial am anunţat un număr de maxim 28 de piese pentru semifinalele Eurovision, calitatea melodiilor înscrise în preselecţie a determinat juriul să accepte un număr mai mare. Vor fi 32 de melodii care se vor întrece în semifinale, din fiecare semifinală calificându-se apoi câte 6”, a declarat Dan Manoliu, manager de proiect Eurovision.

În preselecții s-au mai înscris, printre alții, Raluca Ocneanu, Irina Tănase (fostă concurentă la Vocea României), AG Weinberger, Ralflo, Daniel Robu, Maria Buză sau Tiptil, însă fără succes. Lora a anunţat organizatorii că nu poate fi prezentă la audiţiile live din cauza unei probleme de sănătate. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi Tavi Colen.

Cu toate că Luis Lazarus a fost prezent la TVR pentru a o susţine pe iubita lui la audiţii, acest lucru nu a fost de bun augur pentru Andreea Lazăr, care nu s-a calificat.

Semifinalele și finala concursului vor fi transmise de TVR pe 23, 24 februarie, respectiv pe 9 martie, când se va afla piesa care va reprezenta România în concursul de la Malmö, Suedia.

Din juriul competiției au făcut parte, după cum a anunțat, în premieră, Paginademedia.ro, Dan Manoliu și Liana Elekes (din partea TVR), precum și compozitorii Eduard Cârcotă, Andrei Tudor și Mihai Ogășanu. Aceștia trei din urmă se vor regăsi și în juriul semifinalelor și finalei.

Lista tuturor pieselor calificate în semifinalele Eurovision se găsește pe pagina TVR dedicată acestui eveniment.

Autor: Florin Ghioca florin.ghiocagmail.com

Comentarii

Trimite un comentariu