Skip to main content

Simpatizantul lui Adrian Năstase, leșinat și filmat. Judecătorii: "protejați dreptul la imagine"

 

Captură: B1TV
Captură: B1TV

Publicitate

APEL LA ETICĂ. Judecătorii Tribunalului Sectorul 4 i-au atenționat pe ziariștii care au filmat un incident la procesul lui Adrian Năstase, acum două zile. Ce s-a întâmplat și ce au zis judecătorii, în continuare:

În timpul ședinței de la Tribunalul Sector 4, unuia dintre simpatizanții politicianului i s-a făcut rău, fiind scos pe brațe pe holul unde mai multe echipe de televiziune primiseră acord de filmare.

Mai multe televiziuni au difuzat secvențe în direct din timpul manevrelor de resuscitare. Ulterior, un echipaj SMURD a sosit la fața locului și i-a acordat bărbatului primul ajutor.

În secvențele înregistrate însă, televiziunile au blurat imaginile din holul tribunalului.

Reacția judecătorilor?

Biroul de Informare și Relații Publice al Judecătoriei Sectorului 4 a trimis un comunicat de presă, prin care subliniază caracterul privat al incidentului, în încercarea de a proteja dreptul la imagine al persoanei care a leșinat în timpul procesului lui Adrian Năstase:

Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti vă informează că în cursul şedinţei de judecată a completului penal C4 din data de 12.02.2013 a apărut un eveniment neprevăzut, una dintre persoanele din sala de judecată a suferit un disconfort medical ce a impus scoaterea acesteia pe holul instanţei şi intervenţia echipajului medical de prim-ajutor.

Având în vedere că în timp ce i se acordau îngrijiri medicale echipele mass-media aflate pe holul instanţei au surprins imagini cu persoana în cauză, apelăm la principiile deontologiei profesionale ale jurnaliştilor şi la sprijinul moral al acestora în sensul de a proteja dreptul la imagine şi la respectarea vieţii private şi demnităţii umane, prin nedifuzarea respectivelor imagini.

Difuzarea imaginilor fără acordul persoanei în cauză poate atrage răspunderea în condiţiile legii.

Autor: Florin Ghioca florin.ghiocagmail.com

Trimite un comentariu