Skip to main content

15 Martie. Radu Banciu, reclamat de UDMR pentru "retorică antimaghiară jignitoare". Diaconescu, executat silit

 

Radu Banciu

Publicitate

RADU BANCIU, ACUZAT DE ŞOVINISM. UDMR a depus, ieri, la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) un denunţ împotriva realizatorului TV Radu Banciu, pe care îl acuză că are, în emisiunea de la B1, "o retorică antimaghiară jignitoare şi propagandistică prin care atacă dur şi vădit maghiarimea, instigând la ură", scrie Mediafax.

"În baza unei sesizări semnalate la serviciul de asistenţă juridică a Uniunii, UDMR a făcut un denunţ la CNCD împotriva realizatorului de emisiuni TV, Radu Banciu. Jurnalistul, în emisiunea sa din 12 martie, difuzată pe postul B1TV şi intitulată «Lumea lui Banciu», a folosit o retorică antimaghiară jignitoare şi propagandistică prin care a atacat dur şi vădit maghiarimea din România, instigând populaţia majoritară la ură naţională. UDMR, în calitate de protector al intereselor comunităţii maghiare din România, consideră că este de datoria sa civică şi morală de a atrage atenţia autorităţilor asupra manifestărilor şovine şi discriminatoare şi solicită CNCD să investigheze acest caz, respectiv adoptarea măsurilor necesare, sancţionând realizatorul emisiunii având vedere prevederile OG nr. 137 /2000", arată în comunicat secretarul general al UDMR, Kovacs Peter.


Acesta susţine că Banciu a depăşit, de mai multe ori, limita decenţei şi bunului simţ, manifestându-se împotriva comunităţii maghiare, de această dată numindu-i pe maghiari "mediocri, rudimentari, hoţi, derbedei şi fără istorie".
UDMR l-a reclamat pe Radu Banciu la CNCD şi CNA pentru "o retorică antimaghiară jignitoare"


DAN DIACONESCU, EXECUTAT SILIT DE O BANCĂ. Volksbank România cere instanţei încuviinţarea executării silite a lui Dan Diaconescu pentru un credit bancar de peste 2,3 milioane de euro, dosarul având termen vineri, la Judecătoria Sectorului 1, scrie Wall-Street.ro, care citează Mediafax.

Dosarul a fost înregistrat în 7 martie şi a primit ca termen de judecată dată de 15 martie.
Părţile din dosar sunt Volksbank România SA, în calitate de creditor, şi Dan Diaconescu, debitor, cauza fiind legată de recuperarea unui credit acordat acestuia de către bancă.
Volksbank cere executarea silită a lui Dan Diaconescu pentru un credit de 2,3 mil. euro


ALEGEREA NOULUI PAPĂ, PE TWITTER. Alegerea noului papă Francisc, miercuri seară, a provocat o veritabilă avalanşă de mesaje pe Twitter privind "papalitatea", platforma de microblogging înregistrând peste 7 milioane de tweet-uri în acest sens, cu o frecvenţă de 130.000 de mesaje pe minut, scrie Mediafax.

"De-a lungul întregii zile, au fost înregistrate peste 7 milioane de tweet-uri referitoare la papalitate. În momentul anunţului (numelui, n.r.) noului papă, de către cardinalul Jean-Louis Tauran, au fost înregistrate peste 130.000 de tweet-uri pe minut", potrivit unui mesaj publicat joi pe blogul platformei, blog.twitter.com.
Alegerea papei Francisc: Peste 7 milioane de mesaje înregistrate pe Twitter


DISPARE GOOGLE READER. Reprezentanţi ai Google au anunţat miercuri că serviciul Google Reader va fi desfiinţat începând cu 1 iulie 2013, informaţia fiind publicată atât pe blogul oficial Google, cât şi pe cel al Google Reader, scrie Mediafax.

Informaţia a fost publicată mai întâi pe blogul oficial al companiei Google, în cadrul unui anunţ intitulat "A second spring of cleaning" ("O a doua primăvară de curăţenie") prin care utilizatorii Google sunt informaţi cu privire la închiderea mai multor servicii ale companiei.
"Am lansat Google Reader în 2005 în efortul de a facilita descoperirea şi păstrarea tab-urilor pe site-urile favorite. În timp ce produsul are urmăritori loiali, de-a lungul anilor nivelul de utilizare a scăzut. Aşadar, pe 1 iulie 2013 vom retrage Google Reader", scrie pe blogul Google.
GOOGLE va închide Google Reader, din cauza scăderii numărului de utilizatori

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ramona Ramona
    Adevarat! Mare gunoi cu miros pestilential....
  • Amalia Amalia
    In sfarsit scapam de Dan Diaconescu! :P chiar venise timpul lui...ma bucur nespus ca banca a decis sa-l execute silit :)) si dansul spunea ca plateste cash la privatizare cand era ingropat de datorii la Volksbank...ce escroc!
  • Constantin Constantin
    Stimate anonim "eu"!Esti total inafara !!Nu cumva esti un UDMR-ist sub acoperire ?
  • Sorin Sorin
    N-ai tu minte să-l înţelegi. Din cauza unor oameni fără caracter ca tine sa ajuns ca Ministerul Educaţiei să aprobe manuale şcolare în care se prezintă că "românii au venit în Transilvania ca iobagi sau slugi ale secuilor". Şi când vine cineva şi spune adevărul pe faţă imediat sare câte un fripturist ca tine, spălat la creier de pupincuriştii lui Voiculescu, chipurile să-şi dea cu părerea în ceea ce priveşte valoarea unui om.
  • eu eu
    Mare gunoi acest om. Le dau dreptate UDMR-ului in acest caz.

Trimite un comentariu

sus