Skip to main content

Telegraful de Prahova n-a apărut nici azi pe piaţă

 

Sursa foto: Telegrama.ro
Sursa foto: Telegrama.ro

Publicitate

Ziarul Telegraful de Prahova n-a apărut nici astăzi pe piaţă. Este a doua zi când ziarul lipseşte de pe tarabe. Motivul este situaţia tensionată din interiorul instituţiei media, creată de neplata salariilor pe mai multe luni, după cum paginademedia.ro a scris aici.

Directorul ziarului, Dragoş Vasilescu, a declarat însă pentru paginademedia.roTelegraful de Prahova va apărea mâine pe piaţă, iar unul dintre motivele pentru care cotidianul n-a mai fost tipărit timp de două zile este neplata salariilor.

Angajaţii trustului media din Ploieşti au desfăşurat, în ultimele luni, mai multe proteste spontane, ajungându-se, de curând, inclusiv la un boicot al celor care lucrau în regia de emisie a televiziunii.

În luna februarie, jurnaliştii postului local Alpha TV şi ai ziarului Telegraful de Prahova atrăgeau atenţia, într-un memoriu către parlamentarii care reprezintă judeţul, asupra salariilor neplătite de câteva luni, după cum paginademedia.ro a scris aici.

În februarie, 27 de foşti sau actuali angajaţi au semnat o scrisoare deschisă în care au dezvăluit că au ajuns cu patru salarii în urmă. Această situaţie se adaugă la datoriile istorice acumulate în perioada 2011-2012, când oamenii – mulţi dintre ei între timp plecaţi la alte instituţii media – au ajuns cu şapte salarii în urmă.

De altfel, între foştii salariaţi şi firmele care au deţinut Alpha TV Ploieşti şi Telegraful de Prahova există cel puţin zece litigii în instanţă, care se adaugă la mult mai multe plângeri către Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sclav pe plantatie sclav pe plantatie
    bravo, baieti, aveti singe in instalatie! jurnalistii de la bucuresti muncesc moka de 3 luni si nu spun nici pis!

Trimite un comentariu

sus