Skip to main content

TVR Internaţional va avea emisiune de limba română pentru românii din diaspora

 

tvr

Publicitate

GRILĂ. TVR Internaţional îşi împrospătează grila de primăvară cu noi emisiuni, printre care una de cultură, de divertisment, de turism şi sănătate, social economică şi social politică.

Un concurs intern se va desfăşura la postul public de televiziune, iar candidaţii au termen pentru a-şi depune proiectele până pe 14 martie.

O emisiune nouă va fi cea de limbă română, care îşi propune ”să-i ţină „în priza” limbii materne pe românii din cele patru puncte cardinale şi, pe de altă parte, să le ofere străinilor interesaţi o lecţie de limba română, cât mai instructivă, dar şi cât mai simpatică”. Emisiunea ar urma să fie săptămânală, cu o durată de 55 de minute.

Motivaţia celor de la TVR Internaţional pentru această emisiune a fost expusă în cadrul anunţului intern:

”Se întâmplă ca vieţuirea îndelungată pe alte meleaguri să te facă să foloseşti cu stângăcie limba maternă. Se întâmplă ca, deşi tu te străduieşti pe cât îţi stă în putinţă, copiii tăi să nu se descurce mai deloc în limba ta de acasă. Şi se mai întâmplă (cazuri îmbucurătoare!) ca, din dragoste sau din interes… economic, anume străini să ţină morţiş să-ţi înveţe limba strămoşească”, se arată în informarea TVR Internaţional.

Autor: Florin Ghioca florin.ghiocagmail.com
viewscnt

Comentarii

  • nadia nitov nadia nitov
    decat limba romana! :)
  • mad79 mad79
    cred ca,ar trebui o emisiune de limba romana si pe TVR1,nu doar pe TVR International,doar una care sa dureze cel putin 30 de minute,timp de 5 ani!
  • jean jean
    și între timp se asomeaza... :P
  • Horea Horea
    "TVR Internațional își împrospătează grila de primăvară cu noi emisiuni"

    Dar TVR1, cand are de gand sa-si "improspateze" emisiunile?
    In curand se face un an de zile de cand la TVR se SOMEAZA!
  • Alex is Alex is
    Timpul trece..si ne uitam valorile..aduceti-i un omagiu si ganditi-va cu drag la cea care a fost..Laura Stoica. 7 ani fara tine..Dumnezeu sa te ierte Laura.
  • jean jean
    adică o emisiune de gramatică, asta vreți să spuneți nu?

Trimite un comentariu

sus