Skip to main content

TVR Internațional va avea emisiune de limba română pentru românii din diaspora

 

tvr

Publicitate

GRILĂ. TVR Internațional își împrospătează grila de primăvară cu noi emisiuni, printre care una de cultură, de divertisment, de turism și sănătate, social economică și social politică.

Un concurs intern se va desfășura la postul public de televiziune, iar candidații au termen pentru a-și depune proiectele până pe 14 martie.

O emisiune nouă va fi cea de limbă română, care își propune ”să-i ţină „în priza” limbii materne pe românii din cele patru puncte cardinale şi, pe de altă parte, să le ofere străinilor interesaţi o lecţie de limba română, cât mai instructivă, dar şi cât mai simpatică”. Emisiunea ar urma să fie săptămânală, cu o durată de 55 de minute.

Motivația celor de la TVR Internațional pentru această emisiune a fost expusă în cadrul anunțului intern:

”Se întâmplă ca vieţuirea îndelungată pe alte meleaguri să te facă să foloseşti cu stângăcie limba maternă. Se întâmplă ca, deşi tu te străduieşti pe cât îţi stă în putinţă, copiii tăi să nu se descurce mai deloc în limba ta de acasă. Şi se mai întâmplă (cazuri îmbucurătoare!) ca, din dragoste sau din interes… economic, anume străini să ţină morţiş să-ţi înveţe limba strămoşească”, se arată în informarea TVR Internațional.

Autor: Florin Ghioca florin.ghiocagmail.com

Comentarii

Trimite un comentariu