Skip to main content

Un român, prieten cu Mark Zuckerberg, printre primii utilizatori de Facebook din lume

 

Foto: businessinsider.com
Foto: businessinsider.com

Publicitate

Într-un top al primilor utilizatori Facebook din lume, pe poziția a 11-a figurează românul Andrei Boroș. Fost student la Harvard și coleg cu fondatorii Facebook, Andrei a fost printre primii înscriși pe celebrul site de socializare, conform site-ului businessinsider.com, și totodată primul român care a avut cont Facebook.

Andrei Boroș este originar din Arad, a studiat economia și locuiește în prezent la Londra. A lucrat ca trader la banca JPMorgan, apoi la Vicis Capital, iar în prezent este angajat la Trafalgar Funds.

Creat inițial la Harvard, SUA, Facebook era la origine o rețea socială cu circuit închis pentru studenții acestei universități. Ulterior, ea s-a deschis și altor universități americane. La început, verificarea apartenenței la universitate se făcea prin adresa de e-mail a studentului, dar începând din septembrie 2006 rețeaua a fost deschisă tuturor.

În primele nouă luni din anul 2010 Facebook a înregistrat un profit net de 355 de milioane de dolari la venituri de 1,2 miliarde de dolari.

În România, Facebook avea 500.000 de utilizatori în ianuarie 2010 și 2,4 milioane în ianuarie 2011. În septembrie 2011 numărul acestora a ajuns la 3,7 milioane. În martie 2013 a ajuns la peste 5,8 milioane de conturi.

Averea lui Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a fost estimată în luna noiembrie 2011 de către revista de afaceri Forbes la aproximativ 17.5 miliarde de dolari. În 2009, Mark a fost declarat cel mai tânăr miliardar pe cont propriu, în viață, din lume.

Autor: Florin Ghioca florin.ghiocagmail.com

Trimite un comentariu