Skip to main content

VIDEO. „Părintele” expresiei „Șasă cai frumoși” și gaborii lui, actori într-o reclamă

 

cosmote 6 cai

Publicitate

În 2008, internetul vuia cu filmul cu o discuție într un reporter și un gabor tinichigiu pe nume ... Gabor Gabor. Reporterul încerca să-l convingă să repete o întrebare - „câți cai trebuie înhămați la o căruță?” - , dar interlocutorul înțelegea că trebuie să dea un răspuns, pe care-l repeta aproape obsesiv: „doi cai frumoși sau șasă cai”. Viralul, care a strâns milioane de vizualizări, a inspirat o altă campanie, la banca Transilvania, dar și o băutură alcoolică.

În 2013, agenția Ogilvy îl readuce în atenție pe faimosul gabor tinichigiu în noul spot Cosmote despre „părinții” viralelor, cei care descoperă sau postează filme de tipul celui cu „șasă cai”.

Cum explică Ogilvy&Mather apariția campaniei.

„Orice filmuleț viral are un tata. Fie este cel care l-a postat și l-a trimis în lume, fie este cel care l-a găsit uitat undeva pe net și a simțit că “ăsta e, nene”. Și l-a trimis mai departe. Tot ce îți trebuie ca să fii tu cel care trimite în lume următorul viral e o legătura la internet”, a explicat Titus Dumitrescu, Group Creative Director Ogilvy&Mather.

„Inițial, am încercat să găsim ‘propagatorii’, oamenii care au postat sau cei care au descoperit filmulețe care aveau să ajungă virale. Ceea ce a fost aproape imposibil. Dar oare om putea gasi ‘vedetele’?”, mai povestește Dumitrescu.

Agenției nu i-a fost ușor să-l găsească pe Gabor Gabor. „Până la urmă, i-am găsit. Am înțeles că a fost puțin ca în filme. Oare în ce oraș s-a filmat? Uite, se vede o mașină cu număr de Bihor! Ba nu, e de Alba…Sau hai să-l căutăm pe tipul care a luat interviul, să ne spună despre ce local era vorba, apoi întreabă la local dacă știe cineva. Și asa am ajuns la ei.”, povestește Titus Dumitrescu.

Reclama Cosmote cu Gaborul Șasă cai

Filmul care l-a făcut celebru pe „Șasă cai”

Cel care a urcat filmul pe internet a fost chiar cameramanul care a surprins imaginile, Claudiu Miclăuș, acum editor de imagine la stația locală Realitatea TV din Alba Iulia. „Eu îi spuneam lui Andrei (cel care lua interviul - n.r.) să renunțăm. Înregistrarea era mult mai lungă. Am stat vreo 10 minute de vorbă cu domnul respectiv”, a povestit Claudiu Miclăuș pentru paginademedia.ro.

„Când am ajuns acasă și am revăzut înregistrarea mi-am dat seama ce e acolo. Am așteptat să treacă balul bobocilor și la câteva săptămâni i-am dat drumul pe net”, mai spune Miclăuș. La câteva luni după aceea, autorii materialului au fost invitați la o televiziune locală, mai apoi, partea audio a fost preluată de Buzdugan și Morar, la Radio ZU, și apoi a început nebunia, care a adus numai filmulețului original aproape trei milioane de afișări.

Au fost tot felul de acuzații de rasism așa că am dezactivat comentariile. Nu am vrut să denigrez pe nimeni. A fost pur și simplu un moment comic involuntar. Noi am făcut înregistrările cu acordul oamenilor”, a precizat Miclăuș.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • mda, pe net este si un interviu cu gabor gabor, realizat de miclaus chiar acasa la gabor... acolo omul explica cine e, cu ce se ocupa, cum de a iesit aia cu 6 cai frumosi. foarte greu de identificat omul de catre ditamai agentia, ce sa zic... ca sa nu mai spun ca puteau sa ia legatura direct cu cel care a postat filmuletul pe net...
  • Domn' Titus... da' ce v-ati mai straduit... baba cu samponu' o gasirati? da' nenea cu extorsiunea????!!! pe acolosha, pe icisha... of,of, mai,mai...

Trimite un comentariu