Skip to main content

Contractul lui Adrian Sârbu cu CME a fost prelungit: trei ani cu aproape două milioane de dolari salariu anual

 

Adrian-Sarbu-web

Publicitate

Adrian Sârbu rămâne la conducerea Central European Media Enterprises – CME încă trei ani. CME, compania care operează în România posturile Pro TV, Acasă, Sport.ro, MTV și Pro Cinema a prelungit contractul cu Sârbu, ca președinte și CEO al companiei.

Contractul lui Adrian Sârbu expira la sfârșitul acestui an. A fost prelungit pentru trei ani, în condițiile în care salariul rămâne același: 1,8 milioane de dolari pe an. Contractul prevede și bonusuri anuale, în funcție de targeturi care pot ajunge la 100% din salariu.

CLAUZE DE REZILIERE. În cazul în care CME încheie contractul cu Adrian Sârbu înainte de 31 decembrie 2016, clauzele de reziliere prevăd plăți între 3,6 și 5,4 milioane de euro pentru Sârbu. Totodată, conform acelorași clauze, dacă CME rupe contractul mai devreme, Adrian Sârbu va fi numit șeful operațiunilor pe România până în 2020, pentru un salariu de 900.000 de dolari anual.

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • "Noroc" cu sarbu, altfel manelistii nu mai erau atat de vedete. De asemenea, eram si cu cateva sute de "dive" pe minus si ne faceam de rusine in lume.
 • @Petrisor, mai uitata-te o data pe acte. CME nu-i garanteaza pozitia din Romania decit daca nu-i plateste despagubirea, asa am inteles eu, dar poate ca nu e corect.
 • Ca sa intelegi cum e cu economia de piata: castig inseamna ceea ce iti ramane dupa ce cheltui.
  Nu zic ca Pro-ul nu face audiente uriase cu unele productii. Insa banii pe care ii incaseaza Pro-ul, chiar daca sunt multi, nu sunt mai multi decat ceea ce cheltuie.
  Asadar, asta e lectia de economie: poti sa incasezi 42,5 milioane si sa cheltui 30, astfel ai un profit de 12,5 milioane sau poti sa incasezi 85 de milioane si sa cheltui 100 - astfel nu ai profit, ba chiar ai o pierdere de 15 milioane.
  Ai inteles, sau o luam cu cifre mai mici ca sa pricepi ?
 • Răspunsul ți-l voi da, tot, eu. Cei mai mulți bani din publicitate, se duc, evident, în trustul MediaPro.
  P.S. Trustul Intact nu mai este pe mâinile lui Dan Voiculesc, ci în mâinile fetelor lui. Dan Voiculescu conduce acum, Fundația "Mereu Aproape". Cam atât cu lecția despre cine, cum și în ce fel fac televiziune.
 • @MirceA, Când ProTv câștigă din publicitate 85 de milioane de euro, iar Antena1 doar 42, 5 mil, cum poți să spui că Dan Voiculescu câștigă mai mult ca Sârbu? Cred că ești hilar, dacă nu cumva postac "antenist". Apropo, nu sunt postac Pro, dar hai să te ajut unpic cum se fac bani din publicitate. Luăm două emisiuni de TALENTE: Românii au Talent și România Dansează, la românii au talent s-au uitat in medie, peste 6 milioane de telespectatori, pe când la românia dansează, doar 2 mil de privitori. Deci, făcând un calcul simplu, vin și te intreb; unde se duc cei mai mulți bani din reclame/publicitate, acolo unde sunt mulți sau mai puțini telespectatori care consumă divertisment pâine
 • a fost baiat destept. si-a prelungit pana se introduce sistemul de rating in care se va sti numarul exact de spectatori de catre toata lumea.
 • Cred ca tot trustul ANTENEI nu castiga cat SARBU,asa ca ce sa mai vorbim de profesionisti .ANTENA pierde teren usor in fata celor de la KANAL D.
 • ..ia mai uitat-te pe cifrele Antenei 3..ia a vezi acolo scurgeri.. sangerari.. iar vezi Intactul cum nu-si plateste angajatii...si angajeaza nulitatile de la Ima tocmai din lipsa banilor , pt ca-s i ieftini deci profesionisti - lipsa !!!! si sa nu te frece pe tine Mirceo .. grija altora.. banii altora
 • Eu zic sa te uiti pe cifrele celor doua trusturi in Romania.
  Cred ca o sa te superi foarte tare cand vei vedea cati bani castiga Vociculescu si cati pierde Sarbu.
  Apoi stai 5 minute si reflecta ce viata seaca ai daca astea sunt bucuriile si supararile tale.
 • Este foarte bun Sârbu, in ceea ce privește piața mass-media. Voiculescu, apucă-te de luat notițe despre cum și în ce fel se face televiziune.

Trimite un comentariu