Skip to main content

PREVIZIUNI ZenithOptimedia: Piaţa de publicitate globală, 518 miliarde de dolari în acest an

 

televizorCheltuielile  de publicitate la nivel mondial vor creşte cu 3,9% în 2013, ajungând la 518 miliarde de dolari, până la sfârşitul anului, potrivit unor esimări ale ZenithOptimedia.

Publicitate

Această creştere este susţinută de pieţele în dezvoltare, care potrivit ZenithOptimedia vor creşte cu 8,2%, în timp ce pieţele mature (America de Nord, Europa de Vest şi Japonia) vor avea o creştere de doar 1,8%

Publicitatea online susţine creşterea cheltuielilor de publicate.

Publicitatea pe Internet este cea care a furnizat cea mai mare creştere a cheltuielilor, datorită inovaţiilor tehnice, cum ar fi o mai bună măsurare a expunerii la reclame, mai mare localizare, şi integrarea cu dispozitive mobile.

ZenithOptimedia estimează că publiciatea online va creşte în 2013 cu 14,4%, în timp ce media tradiţională va creşte cu doar 1,6%. Agenţia mai estimează că în 2015 cheltuielile cu publicitatea online vor fi mai mari decât cheltuielile cu publicitatea în print.

Cea mai mare creştere este înregistrată de piaţele din America Latină, Europa Centrală şi de Est şi Asia Centrală, având o creştere de circa 10% pe an între 2012 şi 2015. În ciuda acestei creşteri rapide, America de Nord rămâne piaţa care contribuie cel mai mult la creşterea globală a cheltuielilor de publiciate. Între 2012 şi 2015, ZenithOptimedia estimează că această piaţă va contrinui cu 28% din 76 de miliarde de dolari care vor fi adăugate la cheltuielile globale pentru publiciate.

Schimbări în topul primelor zece ţări cu cele mai mari cheltuieli pentru publiciate

Potrivit previziunilor ZenithOptimedia, Statele Unite, Japonia, China şi Germania vor rămâne pe primele poziţii în topul ţărilor cu cele mai mari cheltuieli de publiciate.

Australia şi Coreea de Sud vor fi poziţiile 8 şi respectiv 10. Regatul Unit al Marii Britanii va coborâ de pe poziţia a cincea pe poziţia a şasea, Franţa va coborâ de pe locul şapte pe locul nouă, iar Canada va ieşi din top 10. Canada va urca pe poziţia a cincea iar Rusia se va muta de pe locul 11 pe locul şapte.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus