Skip to main content

Spotul Dry Cooker, interzis din cauza lui Bahmu, dar şi pentru că e "analfabet". Bahmu nu poate dovedi că tigaia "mută munţii din loc".

 

adriana-bahmuteanu-11_1548959213

Publicitate

Spotul Dry Cooker ia o pauză de la TV. Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis interzicerea reclamei cu Adriana Bahmuţeanu, până la intrarea în legalitate, pentru greşeli de exprimare ale celor care apar în reclamă, dar şi pentru că nu a fost respectat dreptul al informare.

Mai exact, pe lângă greşelile gramaticale ale actorilor din spot, CNA a reclamat faptul că Adriana Bahmuţeanu face mai multe afirmaţii, pentru a promova tigaia, care nu pot fi dovedite: "simt că am mai multă energie", "parcă aş dărâma munţii cu tigaia Dry Cooker".

"Dry Cooker nu e o tigaie, e sănătatea copiilor mei", a mai spus Bahmuţeanu.

Spotul a fost analizat ca urmare a unei sesizări venite din partea unui telespectator care a remarcat greşeli în exprimarea unor doamne care vorbesc despre beneficiile produsului.

În reclama la Dry Cooker (în care joacă şi Adriana Bahmuţeanu), o gospodină foloseşte exprimări precum „O prietenă de-a mea şi-a cumpărat o tigaie, care a venit la mine foarte plină, că-i mai bună a ei şi că a luat-o mai ieftin” sau „Orice mâncare care o făceam cu ulei, se spoieşte totul, pereţi, aragaz, tot” (corect este „pe care”). Membrii CNA au reclamat exprimările agramate ale gospodinei care apare în spot.

După ce că e aşa de stupidă şi de înşelătoare mai fac şi greşeli de gramatică”, a remarcat Christian Mititelu, membru CNA.

Narcisa Iorga a precizat că nu va susţine nicio propunere legată de acest spot. „Vă spun că eu voi vota împotriva oricărei propuneri pentru interzicerea acestui spot. Am rezolvat toate problemele din audiovizual şi ne-a mai rămas tigaia?”, a declarat Narcisa Iorga.

În plus, Consiliul Naţional al Audiovizualului a prezentat şi sugestiile Consiliul Român al Publicităţii (RAC), care a spus că "în ceea ce priveşte prezenţa erorilor gramaticale (...) nu se încalcă Codul de Practică în Publicitate" elaborat de RAC.

Comitetul Etic al RAC a stabilit, însă, că declaraţiile Adrianei Bahmuţeanu privind efectele tigăii Dry Cooker asupra stării de sănătate ("De când folosesc tigaia Dry Cooker simt că am mai multă energie", "parcă aş dărâma munţii cu tigaia Dry Cooker", "sunt în formă doar cu tigaia Dry Cooker", "Dry Cooker nu e o tigaie (...) e sănătatea copiilor mei") încalcă un articol din Codul de Practică în Publicitate elaborat de RAC, care spune că, "Anunţatorul trebuie să fie în măsură să probeze veridicitatea datelor, descrierilor, afirmaţiilor, ilustrărilor şi testimonialelor folosite în continuare. Probele trebuie să fie actuale, relevante şi documentate".

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • auto auto
    daca nu a cumparat de pe https://topzece10.net/ )) eu ce sa ii fac
  • crisho crisho
    Si cat de patetic arata tipa asta machiata si coafata ca la bal mascat si imbracata in trening.
  • tavi tavi
    ce-i drept, CNA a uitat de "dragele mele". tare rau racaie pe creier teleshoppingu' lu' peste
  • nadia nitov nadia nitov
    un comentariu plin de haz! de fapt toate! :) :) :)
  • nadia nitov nadia nitov
    ati cumparat 2 tigai cu 300 lei. daca ati fi cumparat 3 v-ar fi costat 450. stiu pentru ca eu am cumparat, pe bune! si daca nu v-au placut le puteati da inapoi. lucru care este stipulat negru pe alb in hartiile care insotesc tigaia! doar sa fii respectat termenul de inapoiere. asa a facut o prietena de-a mea. a fost nemultumita si si-a recapatat banii inapoi. cititul hartiilor cu atentie este un sport foarte sanatos!
  • nadia nitov nadia nitov
    atunci sa-l interzica de la aparitii publice si pe vanghelie ca-i agramat de cand a aparut! sunt la greseli de exprimare pe posturile televiziunilor de te imbogatesti daca iei un leu de greseala!
    si in alta ordine de idei, crede cineva ca Nadia Comaneci isi otraveste copilul cu e-urile din margarina? cu gratia unei mari campioane minte si Comaneci de ingheata apele, putin pasandu-i ca prostii pun botul si papa margarina precum copilul campioanei! daca e sa fim corecti interzicem toate reclamele, nu doar aia cu bahmuteanca! red bull e moartea cu taurina aia! practic aia vand moartea! si scump! "Cercetarile arata ca ele nu aduc nimic benefic sanatatii noastre. De fapt, conform Fox News, combinatia de substante chimice este periculoasa pentru sanatatea oamenilor, punandu-le uneori viata in pericol. Unele dintre efectele lor secundare sunt de-a drepturl ingrijoratoare: bataile inimii cresc, apare hipertensiunea arteriala, anxietatea, durerile de cap se fac si ele tot mai simtite, iar obiceiul legat de somn este perturbat.
    Un studiu recent al specialistilor de la Universitatea din Miami arata ca unele efecte pot fi chiar mai grave, cum ar fi palpitatiile, accidentul vascular cerebral si chiar moartea subita. Energizantele contin de 3-5 ori cantitatea de cofeina din sucurile obisnuite. De asemenea, ele au in compozitie si stimulenti din plante care nu sunt supuse unui proces de control.
    Amestecurile de taurina, guarana, creatina si vitamina B pot duce si ele la efecte neplacute. De multe ori, ingredientele nu sunt trecute pe eticheta produsului."
  • bang bang
    OK umorul, dar aveti nota 9 pentru comentariu. Ar fi fost 10 daca in Valea Jiului erau cariere de piatra. Mai sunt doar cateva mine de carbune (huila)...
  • Dana Ionescu Dana Ionescu
    Mircelus, ai fost minunat!
  • tipografu' de servici tipografu' de servici
    Ambii sustin drepturile minoritatilor sexuale, homosexuali, lesbiene si ce o mai fi pe acolo
  • Nichy ZEROMO Nichy ZEROMO
    Super,ati comis o mostra de umor rafinat!
  • Mada Mada
    Mi se pare o decizie foarte buna!
  • adela adela
    Bahmuteanco! Ciocu' mic!!!! Consider ca desteptii care comercializeaza porcaria aceea de tigaie (care fie vorba intre noi inconjoara preparatul cu gazele de ardere) ar fi trebuit s-o scoata din reclama imediat dupa faza cu Ioana Tufaru de la acces direct. In mod sigur le-a afectat imaginea cu lipsa ei de educatie. ca sa nu mai zic ca asta in viata ei n-a gatit sau n-a facut ceva in casa. Noroc cu ma-sa! Mai bine o foloseau pe ea la reclama. Puturoasa, rea de gura, needucata ... halal imagine a tigaii!!!
  • ion ion
    Mircelus Radu esti fantastic am ras de a duduit casa. BRAVO !!!
  • Gamer Gamer
    Bahmuteanca asta sa mai stea pe tusa si de la Antena 1 si pe alte emisiuni the Kakao ...... de la Kanal D ..... ne-am saturat de balacareala ei cu divortul si cu neamul ei .....cat despre reclamele mincinoase de la televiziuni ar trebuii sa fie luate toate la puricat si la sanctionat drastic pe cele care inseala clientii sau duc in eroare calitatile produsului respectiv gen Top Shop ...... Made pe vapor in China cu sigla " Made in Germany" si cu drapelul german pe cutie la vedere , ticalosii astia ar trebui bagati la inchisoare .....
  • Alex.D Alex.D
    :)) Hai ma Mircelus ca de mult nu am mai citit un coment asa de spumos pe site-ul asta

Trimite un comentariu

sus