Skip to main content

Telegraful de Prahova va renunţa la ediţia tipărită. Alpha TV nu mai emite din 9 aprilie

 

Sursa foto: Telegrama.ro
Sursa foto: Telegrama.ro

Publicitate

Ziarul Telegraful de Prahova va renunţa în scurt timp la ediţia tipărită şi va rămâne exclusiv online, potrivit unui anunţ făcut de ediţia electronică a cotidianului prahovean.

Ziarul nu a mai apărut la chioşcurile de ziare din data de 15 martie din cauza neplăţii salariilor, după cum paginademedia.ro a scris aici.

Pe 9 aprilie, Alpha TV, televiziune care face parte din acelaşi grup de presă cu Telegraful de Prahova, a încetat să mai emită, afişând mira cu revizie tehnică.

Mira a apărut după două luni în care Alpha TV Ploieşti a difuzat numai emisiuni în reluare şi seriale documentare, după cum scrie observatorulph.ro.

Despre situaţia de la Telegraful de Prahova

Din cauza neplăţii salariilor cu lunile, mai mulţi angajaţi au decis, pe 15 aprilie, să nu se mai ocupe de editarea publicaţiei, lăsând conducerea societăţii în situaţia de a nu mai avea ce să trimită la tipar.

În luna februarie, jurnaliştii postului local Alpha TV şi ai ziarului Telegraful de Prahova atrăgeau atenţia, într-un memoriu către parlamentarii care reprezintă judeţul, asupra salariilor neplătite de câteva luni, după cum paginademedia.ro a scris aici.

În februarie, 27 de foşti sau actuali angajaţi au semnat o scrisoare deschisă în care au dezvăluit că au ajuns cu patru salarii în urmă. Această situaţie se adaugă la datoriile istorice acumulate în perioada 2011-2012, când oamenii – mulţi dintre ei între timp plecaţi la alte instituţii media – au ajuns cu şapte salarii în urmă.

De altfel, între foştii salariaţi şi firmele care au deţinut Alpha TV Ploieşti şi Telegraful de Prahova există cel puţin zece litigii în instanţă, care se adaugă la mult mai multe plângeri către Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus