Skip to main content

TVR împrumută aproape 22 de milioane de euro de la Raiffeisen Bank şi BCR

 

tvrSocietatea Română de Televiziune (SRTv) va accesa împrumuturi de la Raiffeisen Bank şi BCR în sumă totală de aproximativ 21,8 milioane de euro (95,5 milioane de lei), potrivit unor Hotărâri ale Consiliului de Administraţie al TVR, scrie Mediafax.

Publicitate

Astfel, potrivit Hotărârii numărul 40/ 2013 a Consiliului de Administraţie al TVR, s-a aprobat încheierea contractului între SRTv şi S.C. Raiffeisen Bank SA având ca obiect achiziţionarea unui împrumut bancar reprezentând o linie de credit în valoare de 14.000.000 de lei.

Totodată, prin Hotărârea numărul 39/ 2013, CA a aprobat încheierea contractului între SRTv şi S.C. Raiffeisen Bank SA având ca obiect achiziţionarea unui împrumut la termen în valoare de 42.000.000 de lei.

De asemenea, prin Hotărârea numărul 38/ 2013, CA a aprobat încheierea contractului între SRTv şi S.C. BCR SA având ca obiect "achiziţionarea unui împrumut la termen în valoare de 34.500.000 lei plus 5.000.000 lei - linie de credit".

Cele trei Hotărâri ale CA al TVR sunt datate 28 martie şi au fost publicate recent pe site-ul Televiziunii Române.

Potrivit lui Claudiu Săftoiu, "nu fac obiectul împrumutului creditului operaţional" salariile compensatorii care trebuie plătite de TVR salariaţilor disponibilizaţi în urma selecţiei personalului din televiziunea publică. "Salariile compensatorii vor fi achitate din taxa TV", a precizat Săftoiu.

Acesta a mai spus că împrumuturile accesate de TVR trebuie achitate în maximum şapte ani.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus