Skip to main content

Probleme cu un spot ColonHelp pentru că nu a afişat mesajul „Consultaţi medicul înainte de a urma dieta”

 

timthumbConsiliul Naţional al Audiovizualului a decis intrarea în legalitate a unui spot pentru produsul Colon Help difuzat în timpul emisiunii Ajutor! Vreau să slăbesc, de pe Prima TV până pe 4 aprilie 2013.

Publicitate

Membrii CNA au luat această decizie întrucât spotul incriminat nu a fost însoţit de mesajul „Consultaţi medicul înainte de a urma dieta”.

Spotul în cauză a fost difuzat într-una dintre pauzele publicitare ale emisiunii şi prezintă un reprezentant al ColonHelp care vorbeşte despre beneficiile produsului.

Emisiunea în cauză a fost discutată de Consiliu ca urmare a unei sesizări venite din partea Patronatul Român al Industriei Suplimentelor Alimentare (PRISA), care semnala mai multe probleme,, printre care şi lipsa avertizării „Consultaţi medicul înainte de a urma dieta".

„Considerăm că această avertizare trebuie să apară atât în publicitatea suplimentului alimentar ColobHelp ce este difuzată în această emisiune, cât şi pe parcursul emisiunii, deoarece produsul ColonHelp este promovat ca o componentă importantă în procesul de scădere a greutăţii corporale, iar recomandarea nu este realizată de un profesionist în domeniul sănătăţii”, se arată în sesizarea PRISA.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus